کد خبر: 3471487
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶

عشق و عطش؛ نرم‌افزار تاريخ كربلا توليد شد

گروه فضای مجازی: نرم افزار چند رسانه‌اي روايت تاريخ كربلا بر اساس «لهوف سيد ابن طاووس» با عنوان «عشق و عطش» در قم توليد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سيدمهدي هاشمي، مدير بخش توليد مركز نور با اعلام خبر تولید نرم‌افزار عشق و عطش، گفت: مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي در راستاي توليد محصولات چند رسانه‌اي، نرم افزار روايت تاريخ كربلا بر اساس لهوف سيد ابن طاووس به نام عشق و عطش را توليد و به زودي در اختيار علاقه‌مندان قرار خواهدداد.


هاشمي افزود: در اين نرم افزار، كتاب عشق و عطش اثر اميد آرام را ــ كه كوشيده است با استناد به اثر زيبا و شيواي سيد ابن طاووس رحمه الله عليه تاريخ كربلا را به زبانى ديگر روايت كند ــ به صورت گويا در اختيار مخاطبان قرار داده است.

وي ادامه داد: سه فصل به نام‌هاي راز راه، مرگ سرخ، رنگ رنج مشتمل بر ۳۲ عنوان در ۳۲ قطعه صوتي با صداي مهدى مهدى زاده‏ و شعبانى‏ محتواي اين نرم افزار را تشكيل مي‌دهد.

وي بيان داشت: در فصل اول اين كتاب گويا دلايل سفر امام به كربلا، حركت امام از مدينه به مكه، داستان پيك نور و سفر حضرت مسلم به كوفه و وقايع كوفه، هجرت امام از مكه به مقصد عراق و ورود كاروان حضرت حسين بن على عليه السلام به كربلا روايت شده است.

هاشمي گفت: فصل دوم اين نرم افزار به روايت شهادت حضرت ابا عبد الله الحسين عليه السلام، فرزندان و ياران با وفاى آن حضرت مي‌پردازد.

وي ادامه داد: فصل سوم نيز روايت‌گر زمان اسارت حضرت زينب كبری سلام الله عليها، زنان و كودكان حضرت حسين بن على عليه السلام، رسيدن قافله اسراء به شهر بى وفاى كوفه، سفر اسيران نينوا از كوفه به شام و مجلس يزيد، روايت رجعت قافله به مدينه الرسول، داستان رجعت حضرت زينب و بازگشت حضرت سجاد عليهما السلام به شهر مدينه است.


مدير بخش توليد مركز نور افزود: از جمله قابليت‌هاي اين نرم افزار چند رسانه‌اي مي‌توان به نمايش تصويرهاي مرتبط با موضوع برنامه، دسترسي به فهرست درختي محتوا، امكان جست‌و‌جو در محتواي برنامه و امكان استفاده به وسیله كامپيوتر و دستگاه پخش صوت اشاره کرد.

هاشمي ادامه داد: سيد ابن طاووس در ۱۵ محرم سال ۵۸۹ قمري، در شهر حله ديده به جهان گشود و پنجم ذى‏ قعده سال ۶۶۴ قمري، در آنجا وفات يافت و جسم مطهرش به نجف اشرف منتقل و در كنار بارگاه ملكوتى حضرت على عليه السلام مدفون گشت.

وي افزود: اين فقيه، عارف و دانشور جليل شيعه است كه بسيارى از دانشوران حله و ديگر شهرهاى عراق، از محضر نورانى او استفاده كرده‏‌اند كه از مشهورترين شاگردان وي مي‌توان به شيخ سديد الدين، يوسف بن علي بن مطهر( پدر علامه حلى) و جمال الدين، حسن بن يوسف، مشهور به علامه حلي اشاره کرد.
هاشمي يادآورشد: سيد ابن طاووس از مهم‌ترين كساني است كه در عرصه نگارش تاريخ كربلا كوشيده و كتاب پر ارجي را به نام «اللهوف في قتلي الطفوف» نگاشته است كه نرم افزار حاضر به زباني ديگر اين اثر ارزشمند را به صورت صوتي روايت مي‌كند.

captcha