به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ابوالشهید مرحوم استاد «علی اربابی» از اساتید قرآن کریم که در 17 اسفندماه 1385 در اثر بیماری درگذشت فعالیتهای قرآنی خود را از اواخر دهه سی آغاز کرد و بعد از انقلاب اسلامی نیز جلسات خود را به صورت رسمی برپا و از طریق این جلسات، شاگردان زیادی را تربیت کرد.
«عصمت رضائیان» همسر مرحوم اربابی، خاطرات فراموشنشدنی از فعالیتهای انقلابی استاد که مربوط به سالهای قبل و بعد از انقلاب اسلامی است، دارد که بخش کوچکی از این خاطرات به بهانه ایامالله دهه فجر و سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منتشر میشود.

عصمت رضائیان، همسر مرحوم استاد اربابی درباره فعالیتهای قرآنی این استاد فقید در سالهای انقلاب میگوید: استاد اربابی در بحبوحه انقلاب هیچگاه به دلیل شلوغیها و محدودیتهایی که ایجاد میشد، دست از جلسات قرآن خود برنداشت و تأکید داشت که جلسات قرآن هر طور شده باید برگزار شود.
وی ادامه میدهد: استاد اربابی هر چند که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای مخفیانهای در جهت پخش اعلامیههای امام(ره) داشت، اما در بحبوحه انقلاب که شلوغیها خیلی بیشتر شده بود، ایشان نیز فعالیتهای انقلابی خود را گسترش داده بود تا جایی که بخشی از فعالیتهای خود را به ادارهای که در آنجا مشغول به کار بود کشانده بود و تقریباً فعالیتهای انقلابی خود را به صورت علنی انجام میداد و سرهنگ موحدی که رئیسشان بود و استاد اربابی را نیز خیلی دوست داشت، چندین بار به او تذکر داده بود که این فعالیتها را انجام نده، خطرناک است.

عصمت رضائیان در ادامه میگوید: دایی استاد اربابی را با آیتالله طالقانی که فعالیتهای انقلابی داشتند، گرفته بودند و به دلیل انتصابی که استاد اربابی به داییشان داشت، همواره مورد توجه ساواک بود. اواخر سال 1356 بود در ادارهای که استاد مشغول به کار بود متوجه فعالیتهای انقلابی و پخش اعلامیه توسط ایشان شدند و چند روزی را اجازه ندادند به منزل بیاید و گویا خیلی هم ایشان را اذیت کرده بودند تا جایی که استاد بعد از بازگشت به خانه، تصمیم گرفت دیگر به اداره بازنگردد و بازنشستگی پیش از موعد بگیرد.
همسر مرحوم استاد اربابی یادآور میشود: هر چه سرهنگ موحدی و من، با ایشان صحبت کردیم که خود را بازنشسته نکند و مجددا به اداره بازگردد، قبول نکرد و حریف ایشان نشدیم و ایشان گفت: «من دیگر جایی که توسط اینها اداره شود کار نمیکنم». انقلاب اسلامی که به پیروزی رسید، میگفت: «کاش میتوانستم دوباره کارم را شروع کنم و در نظام جمهوری اسلامی ایران خدمت کنم».

وی در ادامه میگوید: در سالهای قبل از انقلاب اسلامی، ساواک به استاد اربابی بدبین بود و به همین دلیل گارد شاهنشاهی که در آن سالها نزدیک منزل ما بود و از طرفداران شاه بودند، همواره منزل ما و مغازه استاد را که آن زمان مغازه لوازم خانگی بود، تحت کنترل داشته و قصد داشتند مغازه و خانه ما را آتش بزنند. اما چند نفر از مشتریان مغازه استاد اربابی که ایشان را به خوبی میشناختند به نیروهای ساواک گفته بودند اگر بخواهید مغازه و خانه استاد اربابی را آتش بزنید، باید از روی جنازه ما رد شوید.
رضائیان ادامه میدهد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم حاجآقا از سوی سازمان تبلیغات اسلامی دعوت شدند تا به همراه دیگر چهرههای قرآنی از جمله؛ مرحوم استاد حسین صبحدل، احمد حاجیشریف، سیدمحسن خدامحسینی، عباس سلیمی، بهروز یاریگل و... دفتر قرآنی در این سازمان راهاندازی کرده و فعالیتهای قرآنی را توسعه دهند؛ حاجآقا از سال 57 به مدت 15 سال کارمند سازمان تبلیغات اسلامی بود و بعد از آن نیز همکاری خود را با این سازمان ادامه داد.