کد خبر: 3472870
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۳
مطهری:

جهاد در راه خدا یکی از الطاف الهی است

گروه اجتماعی: جانشین سازمان بسیج فرهنگیان کشور گفت: بر اساس آیه 54 از سوره مبارکه مائده، جهاد در راه خدا یکی از الطاف الهی است که از سوی خدای متعال به برخی از بندگانش عطا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) منطقه زنجان، عباس مطهری، جانشین سازمان بسیج فرهنگیان کشور، صبح امروز در یادواره شهدای فرهنگی شهرستان زنجان که در محل دارالقرآن‌الکریم برگزار شده بود، اظهار کرد: کمتر ملتی را می‌توان پیدا کرد که نخبگان آن در مسیر حفظ ارزش‌های الهی و دفاع از کیان کشور اجان خود که با ارزش‌ترین دارایی هر فرد در زندگی دنیوی است، بگذرند.

وی با بیان اینکه اگر چنین یادواره‌هایی نباشد شهدا به فراموشی سپرده می‌شوند، افزود: شهدا کهن می‌شوند ولی هیچگاه کهنه نمی‌شوند و برگزاری جلسات یادواره، اقدامی در امتداد حرکت شهدا محسوب می‌شود.

مطهری با تاکید بر لزوم نوآوری و ابتکار در یادواره‌های شهدا، خاطرنشان کرد:‌ آنچه در بزرگداشت یاد و خاطره شهدا در برگزاری یادواره‌ها باید مورد توجه باشد این گونه برنامه‌ها نباید شبیه جلسات ترحیم باشند بلکه باید با برنامه‌ریزی و ابتکار از حالت کلیشه‌ای و تکراری خارج شوند.

جانشین سازمان بسیج فرهنگیان کشور گفت: بیان معنای شهادت، معرفی شهید و همچنین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح جامعه باید در برگزاری یادواره شهدا مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به آیه 54 از سوره مبارکه مائده خاطرنشان کرد: خدای متعال این آیه می‌فرماید: «... يجاهدون في سبيل الله ولا يخافون لومه لايم ذلك فضل الله يوتيه من يشاء ...»؛ « ...در راه خدا جهاد می‌کنند و از سرزنش هیچ ملامتگری هراس ندارند این فضل خدا است که آن را به هر کس که بخواهد می‌دهد...» بر همین اساس می‌توان به جرأت گفت که جهادگران در مسیر الهی به‌ویژه شهدا مورد لطف و فضل باریتعالی قرار گرفته‌اند.

این مسئول با تاکید بر اینکه شهدا دشمن نظام سلطه و عوامل آن بودند، افزود:‌ شهدا با اقدام خود و گذشتن از جان، که ارزشمندترین دارایی دنیوی هر فرد است، مرزهای بین دوست و دشمن را در مسیر الهی مشخص کردند.

جانشین سازمان بسیج فرهنگیان کشور با بیان اینکه اگر مرزها در جامعه مشخص نباشد به تدریج برخی از ارزش‌ها کمرنگ و ضد ارزش‌ها پررنگ خواهد شد، گفت: شهدا ستارگان جامعه هستند که مسیر صحیح را به ما نشان می‌دهند و رابطه آنها با انقلاب اسلامی بیانگر اوج مشارکت مردمی بود.

مطهری با بیان اینکه توان دفاعی ایران اسلامی در عرصه فیزیکی بر کسی پوشیده نیست ولی در عرصه فکری و فرهنگی نیز باید مراقب نفوذ استکبار از طریق عملیات رسانه‌ای باشیم، خاطرنشان کرد:‌ رویکرد انقلاب اسلامی زمینه سازی برای حکومت جهانی اسلام است که تحقق این مساله در گرو مشارکت حداکثری مردم بوده و یکی از رسالت‌های مهم آموزش و پرورش در تربیت نیروهای اثرگذار در این حوزه است.

جانشین سازمان بسیج فرهنگیان کشور گفت: هم اکنون 65 درصد فرهنگیان کشور عضو بسیج هستند و همانطور که این نهاد انقلابی در عرصه جنگ تحمیلی حضور داشت در جامعه کنونی نیز به عنوان بازوی قوی و امین آموزش و پرورش در عرصه‌های مختلف فکری و اجرایی در فعالیت است.

مطهری با اشاره به اینکه جایگاه مردم به عنوان یکی از ارکان اصلی در انقلاب اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: حضور مردم از بدو شکل‌گیری انقلاب تا پیروزی و سپس در استمرار و عمق‌بخشی آن بر کسی پوشیده نیست.

‌جانشین سازمان بسیج فرهنگیان کشور گفت: حضور موثر مردم در زمینه‌سازی حکومت جهانی اسلام به رهبری حضرت ولی عصر (عج) نیز بسیار حائز اهمیت است و قطعا بدون حضور مردم هدایت سیاسی نیز ناقص خواهد بود.

مطهری با باین اینکه یکی از مولفه‌های مشارکت مردم، انتخابات است، خاطرنشان کرد: این حضور و مشارکت باید در چهارچوب قوانین اسلام و قوانین کشور باشد در غیر این صورت این حضور اثرگذار نیست.

بازنشر گفتمان شهدا مورد توجه قرار گیرد

در ادامه این یادواره مرتضی تمجیدی، مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان ضمن تبریک فرا رسیدن ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: دهه فجر فرصتی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا از جمله 36 هزار شهید دانش‌آموز و 5 هزار شهید فرهنگی و در رأس آن دو شهید والا مقام فرهنگی، شهیدان رجائی و باهنر است.

وی با بیان اینکه علاوه بر توجه به آئین‌های تجلیل از شهدا باید به تحلیل جایگاه و اهداف آنها اهتمام داشت، تصریح کرد:‌ امنیت و آرامشی که امروزه ایران اسلامی در کانون جنگ و آشوب‌هایی که در خاورمیانه وجود دارد به دلیل ایمان و باور قلبی مردم مسلمان ایران به شهادت و همچنین خونفشانی شهدای انقلاب اسلامی ایران است.

این مسئول با تاکید بر ضرورت بازنشر گفتمان شهدا، خاطرنشان کرد: با اهتمام به بازنشر گفتمان شهدا که استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود در سطح جامعه به‌ویژه در بین قشر دانش‌آموز می‌توان جوانان در طراز انقلاب اسلامی ایران را تربیت کرد.

captcha