حسین مقدمکیا، دبیر اجرایی طرح تلاوت قرآن در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد این طرح گفت: طرح ملی تلاوت با هدف کشف و پرورش استعدادهای قرآنی پسران نوجوان 8 تا 14 سال با حمایت و هدایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامهریزی شده است.
وی با بیان اینکه این طرح در سه دوره سه ساله پیشبینی شده است، اظهار کرد: در چشمانداز سه ساله اول، افراد باید در شهر و استان خود به عنوان یک چهره قرآنی معرفی شودند. بسیاری از نوجوانانی که در این طرح شرکت کرده بودند، توانستند در مرحله کشوری مقام کسب کنند و چهره بشوند.
مقدمکیا خاطرنشان کرد: سه ساله اول این طرح در 7 استان از سال 1391 آغاز شد که در این دوره حدود 400 استعداد و نخبه شناسایی و پرورش یافتند؛ در بین این نخبگان مسابقهای تحت عنوان نخستین دوره رقابتهای قرآنی شوق تلاوت طراحی شد که مرحله اول آن دیماه از سوی مؤسسات مجری در استانها برگزار شد.
وی گفت: مرحله نیمهنهایی این رقابت قرار است طی روزهای 27 الی 30 بهمنماه در جزیره کیش با حضور بیش از 60 نفر از نفرات برتر مرحله استانی برگزار شود.
مقدمکیا با بیان اینکه این رقابتها در دو رشته قرائت تقلیدی و قرائت غیر تقلیدی برگزار میشود، اظهار کرد: بخش قرائت تقلیدی بر مبنای چهار سبک از اساتید مصری شامل عبدالباسط، منشاوی، شحات و مصطفی اسماعیل برگزار میشود و افراد طبق سبکهایی که دارند با یکدیگر به رقابت میپردازند.
وی همچنین گفت: مرحله نهایی این رقابتها نیز طی روزهای 18 تا 24 اسفندماه در حرم مطهر حضرت ابوالفضلالعباس (ع) در کربلا برنامهریزی شده که از نخستین دوره این رقابت حدود 15 نفر به مرحله نهایی راه پیدا میکنند.
مقدمکیا در مورد دوره دوم طرح ملی تلاوت نیز گفت: ثبت نام این طرح در 18 استان و 21 شهر آغاز شده و علاقهمندان میتوانند تا 25 اسفندماه از طریق مؤسسات مجری در استانها و یا از طریق سایت http://www.melitelavat.ir و http://www.melitelavat.com نسبت به ثبت نام در طرح ملی تلاوت اقدام کنند.
وی گفت: در این دورهها قرآنآموزان با بحث قرائت، حفظ، مفاهیم، تجوید، صوت، لحن، وقف و ابتدا آشنا میشوند و دورههای خود را میگذرانند.