به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیست و یکمین مراسم تکریم خادمان قرآن کریم که پیش از ظهر امروز، 27 بهمنماه در تالار وحدت برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را سپاسگزاریم باردیگر توفیق داد در مراسمی نورانی به تجلیل خادمان قرآن کریم بپردازیم و بهعنوان خدمتگزاران نظام جمهوری اسلام ایران به نشر معارف الهی و ترغیب نسل جوان انجام وظیفه کنیم.
وی افزود: قرآن رساترین بیان است و از نظر موسیقی و وزن نه شعر است و نه نثر بلکه برتر است و آفرینش چنین معجزهای در توان غیرخدا نیست. الفاظ در قرآن کریم به گونهای به کار رفته که هر انسانی را تحت تأثیر قرار میدهد.
جنتی ادامه داد: در طول تاریخ اسلام حتی دشمنان اسلام نیز زبان به ستایش قرآن بازکردهاند و به عجز و ناتوانی خود در برابر آن اقرار کردند و امروز نیز دشمنان اسلام میکوشند عقاید مردم و به خصوص جوانان را سست کنند و برای ساخت فیلمهایی که اسلام و جامعه اسلامی را عقب مانده نشان میدهد سرمایهگذاری میکنند.
وی با بیان اینکه باید به قرآن و عترت تمسک جوییم، گفت: اگر به این دو تمسک جوییم و قرآن و عترت را در کنار هم داشته باشیم هیچگاه به ضلالت و گمراهی کشیده نمیشویم.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سال همدلی و همزمانی که هماکنون در آن قرار داریم، عنوان کرد: در سالی که به ابتکار مقام معظم رهبری سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است همدلی و اتحاد که برگرفته از آموزه بلند قرآنی است نه فقط در شعار که در عمل نیز باید جامه عمل پوشانده شود و باید همزبانی را در جامعه تحقق ببخشیم.
وی ادامه داد: ما همواره به قرآن و معارف قرآن کریم نیازمندیم و اعتقاد داریم که اتکا و کمک به این یادگارهای پیامبر(ص) عامل توفیق ما در همه عرصههای فرهنگی خواهد بود؛ قرآن و احکام آن اساس همدلی و همزبانی ملت ما است.
جنتی عنوان کرد: توسعه و ترویج علوم قرآنی از اساسیترین رسالتهای نظام جمهوری اسلامی است که قدرشناسی و تکریم نخبگان، استادان، هنرمندان قرآنی و خادمان نشر و ترویج این کتاب آسمانی است نیز در این جهت انجام میشود.
وی یادآور شد: وزارت ارشاد براساس رویکرد تدبیر و امید با تشکیل شورایی متشکل از اساتید در هفت رشته، مبادرت ورزید که بعد از جلسات متعدد و با در نظر گرفتن اولویتهای تخصصی، علمی و فرهنگی، از میان دهها فعال قرآنی که هر کدام شایسته بودند 13 نفر را که از اولویت بیشتری برخوردار بودند، معرفی کرد.
وی ادامه داد: ما وظیفه داریم با استفاده از همه ابزارهایی که در اختیار داریم اعم از کتاب، نشریات، فیلمهای مستند و سینمایی، هنرهای نمایشی و... در جهت توسعه فرهنگ قرآنی تلاش کنیم و سعی کنیم از ابزار هنری به خوبی در این عرصه استفاده کنیم. به خصوص با استفاده از فیلمهای سینمایی فاخر که بتوانند سبک زندگی اسلامی که قرآن ترویج میکند را به جامعه منتقل کنند.
وزیر ارشاد در ادامه گفت: ما باید ببینیم قرآن برای زندگی انسانها چه فضائل اخلاقی بنا کرده است تا این فضائل را در زندگی خود تجسم کنیم. باید با سازمان سینمایی وزارت ارشاد، معاونت هنری، حوزه مطبوعات و رسانهها و همچنین حوزه کتاب وزارت ارشاد هماهنگی کنیم تا امکاناتی که دارند را در خدمت نشر فضائل اخلاقی و توسعه فرهنگ قرآنی قرار دهند.
وی یادآور شد: با تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی گامهای خوبی در جهت نشر فضائل اخلاقی و توسعه فرهنگ قرآنی در کشور برداشته شده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم و باید تلاش کنیم.
جنتی با اشاره به تشکیل انجمن خادمان قرآن، گفت: اساسنامه این انجمن نوشته شده است و باید این اساسنامه را هر چه زودتر به تصویب مجمع عمومی خادمان برسانیم و بتوانیم از همه خدمات قرآنی بیش از پیش استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه امسال که سال همزبانی و همدلی است باید در جهت توسعه و ترویج قرآنی دولت و ملت دست به دست هم دهیم، گفت: اتحادیههای مؤسسات قرآنی، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ارشاد و دیگر دستگاههای قرآنی باید دست به دست هم دهند تا این راه را با استوار پیش ببرند و در کنار هم در جهت توسعه و ترویج قرآن در کشور تلاش کنند.