به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی در هفتهای که گذشت به شرح ذیل است:
سخنرانی رئیس جمهور در پنجاه و پنجمین مجمع سالیانه بانک مرکزی
پنجاه و پنجمین مجمع سالیانه بانک مرکزی روز شنبه با حضور رئیس جمهور برگزار شد.
رئیس جمهور در این مراسم اظهار کرد: صنعت بانکداری به قدری اهمیت دارد که در فشار تحریم به ملت ایران، شاید بدترین فشار به جامعه ما از همین طریق شروع شد.
وی ادامه داد: در واقع بانک ها هم شریان حیات اقتصادی جامعه هستند و هم شریان ارتباطی بین کشور و سایر کشورها از لحاظ پولی مالی واقتصادی است.
رئیس جمهوری ادامه داد: بدترین تحریم تاریخی اقتصادی را بر مردم عزیز کشورمان تحمیل کردند از کشتی رانی گرفته تا بیمه، بانک، تبادل اسکناس، فلزات گرانبها، صنعت پتروشیمی تا خودرو و تقریبا همه شریان های حیاتی توسعه ای یک کشور را با مشکل مواجه کردند.
روحانی افزود: ما داشتیم به حدود 50-60 سال پیش برمی گشتیم ، رفتیم به صراف و صرافی و به سراغ چمدان و پول در چمدان رفتیم. شرایط بسیار سختی را بر کشور ما تحمیل کردند.
وی ادامه داد: بداندیشانی که در شرایط سخت این مردم به بهانه دور زدن تحریم، پول این ملت را غارت کردند. این نشان می دهد که ملت ما چه شرایط سختی را پشت سر گذراند.
رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: هیچ تردید ندارم، تعارف نمی کنم و سخنی به اغراق نمی گویم، موفقیتی که مردم ما به دست آوردند در سایه عنایت حق بود.
روحانی افزود: خداوند به خاطر دل پاک، دعای خیر و حضور این مردم در صحنه ما را یاری کرد، چون حضور مردم نیاید خدا هم نمی آید، یدالله مع الجماعه. وقتی همه آمدند، دست خدا هم می آید. پشت سر مردم، خدا یاری می کند اما شرط کرده و گفته ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم.
رئیس جمهوری اظهار داشت: اگر شما دین خدا، راه خدا، راه حق، راه صحیح و درست را حمایت کردید بدانید پشت سر آن، حمایت خداوند هم شامل حال شما خواهد شد، خدا ما را یاری کرد به خاطر دعای مردم، موفقیت 23 تیر، دعای سحرخیزان و ماه رمضان بود که به دست آمد.
روحانی افزود: این جلسه زمان آن نیست؛ در وقت دیگری باید گفته شود که در چه پیچ و خم ها و مشکلاتی بودیم و خداوند چگونه این ملت را مثل همیشه در تاریخ جهان سرافراز کرد؛ یک کشور در دنیا نیست که بگوید ایران در این مذاکرات سرش کلاه رفته است.
وی ادامه داد: یک کشور شما پیدا کنید، یک صاحب نظر پیدا کنید؛ یک نفر حتی آنهایی که بدخواه ما هستند، حتی رژیم منفوری که علیه ما کار می کند، این ها تازه می گویند ایران سر 5+1کلاه گذاشته است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: آنهایی که این را با لحن دیگری بیان می کنند، حتی آنهایی که در آمریکا مخالف این توافق بودند و هستند، نمی گویند ایران سرش کلاه رفته، می گویند آمریکا سرش کلاه رفته است.
رئیس جمهوری افزود: اگر کسی از رفع تحریم خوشحال نباشد، نمی دانم چه تعبیری باید به کار برد. باید بگویم در ایرانی بودن آن باید شک کنیم. مگر امکان دارد که یک ایرانی وطن دوست، عاشق ملت و کشور خود باشد و از برداشته شدن تحریم ها خوشحال نباشد البته عده ای بودند که از وجود تحریم ها نفع مادی می بردند.
وی در ادامه تاکید کرد: رفع تحریم نه تنها به نفع ملت ایران بلکه به نفع همسایگان، دوستان، مردم و همه طرف های تجاری ما است.
وی با اشاره به این که بر فشار دشمن، به خوبی روشن شد که نقش بانک تا چه حد مهم است، گفت: چرا آنها سیستم بانکی را تحت فشار قرار دادند؛ زیرا تحریم بانکی به یک معنا تحریم همه چیز است. آنها دارو و تجهیزات پزشکی به ما نمی دادند و ببینید با چه ابزاری در این چند سال توانستیم مسیر خودمان را ادامه دهیم.
رئیس شورای اقتصاد تصریح کرد: اکنون که تحریم ها برداشته شده بانک ها باید جبران کنند. ما به عنوان دولت و خادم مردم وظیفه داریم که به مسئولیت خود عمل کنیم.
رئیس جمهوری گفت: امروز روزی است که وقتی وارد فضای پسابرجام شدیم باید برای اجرای برجام 2 آماده شویم.
روحانی با اشاره به فضای انتخابات و رقابتی افزود: ان شاء الله همه مردم پای صندوق های رأی می آیند و انتخابات بسیار شکوهمندی می آفرینند. همه باید پای صندوق های رای برویم چرا که در غیر این صورت شروع شرایط بهتر برای ما رقم نمی خورد.
وی با اشاره بر انتخاب اصلح در انتخابات گفت: اکنون در شرایطی که در منطقه جنگ، کشتار، ترور و خونریزی وجود دارد، انتخابات ایران بسیار تاثیرگذارتر است و در منطقه و جهان نیز اثر مثبت خواهد داشت.
رئیس جمهوری با یادآوری این نکته که اکنون نگاه دنیا نسبت به ایران تغییر کرده، اضافه کرد: وقتی پس از برجام، صف های طولانی رأی گیری را در کشور ببینند، بسیار زیباست چون به سرنوشت و آینده خودمان رأی می دهیم و این بسیار مهم است.
روحانی گفت: در این دو هفته به طور طبیعی رقابت های انتخاباتی وجود دارد اما نکته اساسی انسجام و اتحاد برای ساختن و توسعه ایران و جبران سال های گذشته است.
وی با اشاره به یکی از وعده های انتخاباتی خود در سال 92 اظهار داشت: گفته بودم که بدون مشاوره با کارشناسان و متخصصان تصمیمی نمی گیرم، برای همه امور همواره افراد متخصص و کارشناس را دعوت و گفت وگو کردیم. اگر همه آنها یک نظر داشتند، نظر خود را کنار گذاشتم و تسلیم شدم.
روحانی در ادامه دو تقاضا از بانک ها مطرح کرد و گفت: تقاضای نخست اینکه همه بخش های اقتصادی و بانک ها باید فعال باشند و تقاضای دوم این است که باید بانک ها خود را برای فضای رقابتی آماده کنند. در شرایط جدید هم سرمایه خارجی و هم تکنولوژی وارد کشور خواهد شد. ما باید خود را آماده کنیم.
وی اضافه کرد: البته می دانم بانک های ما ضعیف هستند و در مطالبات باید به آن ها کمک کرد. برای بدهی دولت به بانک ها و بانک مرکزی و همچنین بدهی بانک ها به بانک مرکزی تدابیری اتخاذ شده که ان شاءالله از طریق اوراق مالی و بازار سرمایه کمک خواهد شد تا بتوانیم از مشکلات امروز عبور کنیم.
رئیس جمهوری خطاب به نظام بانکی گفت: بانک ها باید احساس مسئولیت سنگین کنند. از پول مردم که در اختیار آن هاست به نحو احسن استفاده شود و به گونه ای نباشد که خدایی نکرده بانکی نظر خاصی به فرد و سرمایه گذار بانکی داشته باشد یا شروط بنگاهداری کند.
روحانی تصریح کرد: بانک مرکزی باید به دقت نظارت کند. ما باید بتوانیم مشکلات بانک ها را حل کنیم و زنجیر طلب و بدهی های بانکی را بشکنیم.
گفتوگوی ظریف و کری درباره چگونگی اجرای برجام
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جان کری، همتای آمریکایی وی طی دیداری در مونیخ آلمان در رابطه با چگونگی اجرای برجام گفتوگو کردند.
پایان بررسی و تدوین سیاست های کلی خانواده در مجمع
بررسی سیاستهای کلی خانواده در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه با تصویب 11 بند دیگر از این سیاستها در قالب 17 بند به پایان رسید.
بندهای ذیل به عنوان سیاست های کلی خانواده به تصویب رسید:
6ـ ارائه و ترسیم الگوی اسلامی خانواده و تقویت و ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی با:
ـ ترویج ارزش های متعالی و سنت های پسندیده در ازدواج و خانواده
ـ پر رنگ کردن ارزش های اخلاقی و زدودن پیرایه های باطل از آن
ـ مبارزه با اشرافیت و تجمل گرایی و مظاهر منحط فرهنگ بیگانه
ـ برجسته سازی رفتارهای شایسته گروه های مرجع و جلوگیری از شکل گیری گروه های مرجع ناسالم
7ـ بازنگری، اصلاح و تکمیل نظام حقوقی و رویه های قضایی در حوزه خانواده متناسب با نیازها و مقتضیات جدید و حل و فصل دعاوی در مراحل اولیه توسط حکمیت و تأمین عدالت و امنیت در تمامی مراحل انتظامی، دادرسی و اجرای احکام در دعاوی خانواده با هدف تثبیت و تحکیم خانواده
8ـ ایجاد فضای سالم و رعایت روابط اسلامی زن و مرد در جامعه
9ـ فراهم آوردن زمینه لازم و طراحی سازوکار مناسب برای ایجاد اشتغال، تأمین مسکن و ارتقای معیشت و اقتصاد خانواده ها و توانمندسازی آنان برای کاهش دغدغه های آینده
10ـ ساماندهی نظام مشاوره و آموزش و تسهیل دسترسی به آن قبل، حین و پس از تشکیل خانواده براساس مبانی اسلامی ـ ایرانی در جهت تحکیم بنیان خانواده
11ـ توانمندسازی اعضای خانواده در مسئولیت پذیری امور خانواده و تعاملات اجتماعی، اقتصادی و تربیت نسل سالم، مومن، مولد و با نشاط
12ـ حمایت از عزت و کرامت همسری، نقش مادری، خانه داری و اجتماعی زنان و نقش پدری و اقتصادی مردان و مسئولیت تربیتی و معنوی زنان و مردان
13ـ پیشگیری از آسیب های اجتماعی و عوامل تزلزل نهاد خانواده به ویژه موضوع طلاق، اعتیاد و جبران آسیب های ناشی از آن با شناسایی مستمر عوامل طلاق و فروپاشی خانواده و فرهنگ سازی کراهت طلاق
14ـ حمایت حقوقی، اقتصادی و فرهنگی از خانواده های با سرپرستی زنان و تشویق و تسهیل ازدواج آنان
15ـ اتخاذ روش های حمایتی و تشویقی مناسب برای تکریم سالمندان در خانواده و تقویت مراقبت های جسمی و روحی و عاطفی از آنان
16ـ ایجاد سازوکارهای لازم برای ارتقای سلامت همه جانبه خانواده ها به ویژه سلامت باروری و فرزند آوری در راستای برخورداری از جامعه سالم، پویا و بالنده
17ـ بازنگری و اصلاح و آموزش قوانین و مقررات مربوط به فرزندان و والدین
دیدار رئیس مجلس با جمعی از اعضای گروههای فلسطینی
علی لاریجانی روز شنبه با جمعی از اعضای گروه های فلسطینی دیدار و گفت وگو کرد.
لاریجانی در این دیدار با بیان اینکه مسئله فلسطین یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در جمهوری اسلامی است، گفت: مردم و مسئولان ایران به عنوان یک وظیفه دینی از ملت فلسطین دفاع می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم اکنون شرایط منطقه بسیار سخت شده، در این شرایط شاهد بروز بحران هایی در منطقه به ویژه مسئله تروریسم هستیم که این موضوع فضای خوبی را برای اقدامات رژیم صهیونیستی فراهم کرده است.
وی در ادامه بر لزوم اتحاد کشورهای اسلامی برای حمایت از ملت فلسطین تاکید کرد و گفت: مسئله دفاع از فلسطین یک موضوع محوری در ایران است و در این رابطه تمام احزاب و گروه ها در جمهوری اسلامی هم نظر هستند. از طرف دیگر رهبر معظم انقلاب نیز در موضوع حمایت از ملت فلسطین یک نظر راسخ و روشن دارند.
لاریجانی ادامه داد: متاسفانه هم اکنون اقدامات و توطئه های صورت گرفته در منطقه اذهان را از موضوع فلسطین منحرف کرده است، البته بسیاری از این مسائل قابل پیشگیری بود اما برخی کشورهای غربی مانند آمریکا و برخی کشورهای منطقه مانع از حل این مسئله شدند.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: در این شرایط متاسفانه برخی کشورها پشت موضوع اختلاف شیعه و سنی سنگر گرفته اند اما این مسئله یک موضوع استعماری بوده و دشمن بنا دارد که با استفاده از آن میان امت اسلامی اختلاف بیندازد.
لاریجانی گفت: مسئله ایران در حمایت از کشورهای مسلمان، موضوع شیعه و سنی نیست؛ کما اینکه ایران در 37 سال اخیر از ملت فلسطین حمایت کرده است؛ از این رو این مسئله قابل توجه است که مسلمانان شیعه و سنی در اصول و در فروع ضروری، یکسان و مشترک هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جمهوری اسلامی از انتفاضه فلسطین و از همه گروه های فلسطینی برای مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی حمایت می کند و همه باید تلاش کنیم تا مسئله فلسطین بار دیگر موضوع اصلی جهان اسلام شود.
در این دیدار رئیس هیئت فلسطینی با تقدیر و تشکر از موضع گیری و اقدامات مقامات و ملت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ملت فلسطین گفت: قطعا ایران بزرگ ترین حامی ملت فلسطین بوده و در 37 سال اخیر از آرمان فلسطین حمایت کرده است.
دیدار روحانی و رئیس جمهور غنا
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با جان درامانی ماهاما، رئیس جمهوری غنا، اظهار کرد: : گفت و گو ها بین دو طرف مختص مسایل اقتصادی نبود، بلکه شامل مسایل فرهنگی، علمی و خدمات اجتماعی هم بود.
روحانی با اشاره به فعالیت هایی که ایران در غنا دارد، گفت: دفتر جهاد سازندگی، مدرسه اهل بیت، دانشگاه اسلامی و همچنین کلینیک ایران که آنجا برای درمان مردم تلاش می کند، مورد توجه مسئولان غنا بود و آقای رئیس جمهوری ضمن مباحث خود، از فعالیت این گروه ها خوشحال بود و تشکر می کرد.
رئیس جمهوری افزود: همچنین در مورد همکاری های منطقه ای و بین المللی، مبارزه با افراط و تروریسم و مشکلاتی که آفریقا و شمال آفریقا با آن روبرو هستند، از جمله لیبی و گروه های تروریستی که متاسفانه در آفریقا در حال فعالیت هستند و مشکلاتی که کشورهایی همچون یمن و سوریه دست به گریبان هستند، بحث و تبادل نظر شد.
روحانی ادامه داد: موضوع فلسطین و حدود هفت دهه آوارگی مردم این سرزمین و مشکلاتی که امروز منطقه از این دیدگاه با آن مواجه است، جز مباحث ما بود که باید همه کشورهای جهان از جمله ایران و غنا هم در سازمان ملل و هم به عنوان دو کشور عضو جنبش عدم تعهد در این زمینه فعالتر باشند.
وی تاکید کرد: دنیا منتظر آن است که روزی بازگشت مردم فلسطین به خانه های خودشان، امنیت، زندگی و رفاه آنها را شاهد باشد.
رئیس جمهور غنا نیز اظهار کرد: فقط با همکاری یکدیگر می توانیم خشونت، افراطی گری و تروریسم را شکست دهیم.
رئیس جمهوری غنا ادامه داد: متاسفانه در قاره آفریقا هم مبتلا به این مشکل هستیم. منطقه ای که در لیبی قرار دارد، فعالیت های القاعده در مغرب و همینطور فعالیت های بوکوحرام باعث بروز مشکلاتی در آفریقا شده است.
ماهاما یادآور شد: برای مبارزه با افراطی گری باید کار فرهنگی کرد. باید روی جوانان کار کرد؛ روی ایدئولوژی که به جوانان ارائه می دهیم، همکاری کنیم.
وی اضافه کرد: زمینه دیگر مبارزه، همکاری عملی است. با اشتراک گذاشتن اطلاعاتی که در این زمینه داریم می توانیم با گروههای تروریستی موثرتر مقابله کنیم.
رئیس جمهوری غنا همچنین با اشاره به مسئله فلسطین تاکید کرد: مشکلی که فلسطینیان با آن مواجه هستند باید مورد توجه کل دنیا قرار بگیرد. فلسطینی ها باید در کشوری زندگی کنند که مرزهای امنی دارد؛ در صلح و ثبات زندگی کنند و بتوانند با راحتی و آسودگی خاطر به کارهای روز مره خود برسند.
ماهاما تصریح کرد: ما براین عقیده هستیم که تمام کشورهای دنیا با درستی و حسن نیت باید پشت میز بنشینند و درباره فلسطین صحبت کنند. ایجاد شهرکها در خاک فلسطین به حل این مشکل کمک نمی کند.
انتخاب سوئیس به عنوان حافظ منافع ایران و عربستان
حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه روز یکشنبه گفت که سوئیس به درخواست مشابه ایران و عربستان، رسما حفاظت از منافع ایران و عربستان را در ریاض و تهران به عهده گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران در رایزنی های دیپلماتیک خود با دولت سوئیس از این کشور خواسته بود حفاظت از منافع ایران در عربستان را برعهده گیرد.
وی افزود: دولت سوئیس نیز ضمن اعلام آمادگی برای ایفای این نقش، نهائی شدن آن را منوط به رایزنی با عربستان کرده بود. اینک با درخواست مشابه عربستان از سوئیس جهت ایفای این نقش، سوئیس پس از انجام ترتیبات دیپلماتیک لازم؛ رسما حفاظت از منافع ایران در ریاض و حفاظت از منافع عربستان در تهران را بر عهده خواهد گرفت.
دیدار رئیس جمهور غنا با رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب عصر روز یکشنبه در دیدار آقای جان درامانی ماهاما، رئیس جمهوری غنا، با اشاره به نگاه مثبت و جانبدارانه ایران به افزایش همکاری با کشورهای افریقایی از ابتدای انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: قدرتهای سلطه گر، مخالف روابط گرم ایران با افریقا و همچنین منشأ عمده ی جنگها، درگیریها و تغذیه گروههای تروریستی هستند اما علاج همه این مشکلات در نزدیک شدن «کشورهای مستقل» به یکدیگر و افزایش همکاریهای آنهاست.
ایشان منافع قدرتهای استکباری را در ایجاد ناامنی و جنگهای گوناگون در نقاط مختلف دنیا خواندند و گفتند: گروههای تروریستی در منطقه ما و افریقا دست پرورده سازمانهای جاسوسی امریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی هستند.
رهبر انقلاب در خصوص اظهارات رئیس جمهور غنا درباره رنج سوریه از تروریسم، با طرح این سؤال که چگونه حجم انبوهی از سلاحهای پیشرفته و پول در اختیار تروریستها قرار می گیرد، افزودند: ریشه همه مشکلات، قدرتهای استکباری هستند که امریکا در رأس آنهاست و رژیم صهیونیستی نیز مظهر شرارت می باشد.
ایشان سیاست ثابت جمهوری اسلامی در قضیه سوریه را «طرفداری از صلح» برشمردند و گفتند: ما همواره تلاش کرده ایم که این قضیه به نفع ملت سوریه تمام شود و معتقدیم از خارج یک کشور نمی توان برای آن ملت، نسخه علاج نوشت.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: امریکاییها و اروپاییها نمی توانند برای ملت سوریه تعیین تکلیف کنند و این ملت سوریه هستند که باید درباره آینده خود تصمیم بگیرند.
رهبر انقلاب، راه حل مسئله سوریه و مقابله با مشکلاتی نظیر تروریسم و رنجهای مردم فلسطین را در گروی همکاری و نزدیک شدن بیشتر کشورهای مستقل خواندند و گفتند: ایران و غنا ظرفیتهای خوب و زیادی دارند که امیدواریم این سفر به افزایش همکاریها منجر شود.
ایشان همچنین از مبارزات استقلال طلبانه برخی شخصیتهای افریقایی علیه استعمارگران تجلیل کردند و افزودند: این شخصیتهای برجسته، هویت افریقایی را در دنیا ارتقا دادند.
مهمترین اقدام سال 94 از نظر رئیس مجلس شورای اسلامی
علی لاریجانی عصر یکشنبه در همایش «فرصت های سرمایه گذاری در پسا برجام» در قم گفت: اقدام بسیار مهمی که امسال صورت گرفت، به نتیجه رسیدن پرونده هسته ای بود که پس از مطالعات دقیق و کار کارشناسی بسیار به ثمر نشست.
وی افزود: در سال جاری سختی ها و فشار زیادی در بخش صنعت و معدن مشهود بود، اما شاهد به ثمر رسیدن برجام در کشور بودیم که امیدواریم در این عرصه بسیار راهگشا باشد.
لاریجانی با اشاره به اظهار مخالفت برخی افراد با برجام، تصریح کرد: من معتقدم مذاکرات هسته ای با کشورهای غربی به درستی انجام شد و نظام در این رابطه تصمیم مناسبی اتخاذ کرد که در همین راستا بیش از 30 جلسه مفصل برای بررسی نقاط قوت و ضعف برگزار شد تا سازوکارهای درست را مشخص کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ممکن است در تاکتیک ها کمی پس و پیش شده باشد، اظهار داشت: ایران در زمینه غنی سازی، تحقیق و توسعه و ورود به بازار مبادلات هسته ای در مقابل پذیرش برخی محدودیت ها که هیچ خسارتی به دانش هسته ای کشور وارد نمی کند، به اهداف خود دست یافت.
وی با بیان اینکه اکنون باید از فضای باز پس از برجام به خوبی بهره مند شویم، گفت: باید جذب سرمایه گذاران در جهت افزایش تولید و صادرات در کشور را بررسی کرده و بخشی از قوانین که برای تسهیل در کسب و کار موانعی ایجاد کرده اند، به دقت شناسایی و برای تصویب قوانین بهتر به مجلس شورای اسلامی منتقل کنیم.
سفر ظریف به بروکسل/ رایزنیها درباره بحران یمن و سوریه
وزیر امرو خارجه کشورمان روز دوشنبه در دیدار با یانوش لواندوفسکی رییس هیات روابط با ایران در پارلمان اروپایی بر حل بحران سوریه از طریق سیاسی تاکید کرد و گفت: بحران سوریه راه حل نظامی ندارد.
وزیر امور خارجه همچنین از بحران انسانی در یمن ابراز نگرانی کرد و گفت: آمار تلفات یمن بیشتر از سوریه است.
ظریف در این دیدار به موضوع روابط گسترده ایران و اتحادیه اروپا پرداخت و افزود: این گفت و گوها در همه حوزه ها می تواند ادامه باید.
یادآور میشود وزیر امورخارجه در رأس هیئتی سیاسی و در چارچوب فرآیند گفتوگوهای سطح بالا با مقامات بلژیک و اتحادیه اروپایی بامداد روز دوشنبه وارد بروکسل شده بود.
نظر نوبخت درباره افزایش میزان تأیید صلاحیتشدگان
محمدباقر نوبخت روز سه شنبه در نشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا با اعلام سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر تایید صلاحیت 40 نفر دیگر از داوطلبان، چهره های حامی دولت در این تایید صلاحیت شدگان حضور دارند؟، اظهارداشت: هر تعداد به جمع تایید صلاحیت های قبلی افزوده شود، دولت استقبال می کند.
وی افزود: شاید کفایت این بود که تعداد بیشتری تایید صلاحیت شده داشته باشیم. تا جایی که خبر از جریان های سیاسی دریافت کرده ام، همه مصمم هستند حتی با غیر یاران اصلی در انتخابات حضور داشته باشند.
وی اظهار امیدواری کرد آنچه خیر ملت و نظام است با همین شرایط که توسط جریان ها انتقاد شد، مطلوبیت فراهم شود و شاهد انتخابات پر شور باشیم.
سخنگوی دولت تاکید کرد: تردید نکنید اگر این انتخابات همانند حضور پر شور مردم در راهپیمایی 22بهمن قوی باشد پیام به خارج از کشور خواهد داشت.
نوبخت خاطرنشان کرد: همین پیامی که باعث شد برجام با موفقیت حاصل و تبلیغات منفی کشورها که صورت می گیرد، خنثی شود.
وی همچنین در پاسخ به این که آیا تایید صلاحیت ها نظر جریان های سیاسی را تامین کرده است، گفت: اگر نظر این جریان ها را دریافت کنید، معتقدند تمام چهره های شاخص آنها نتوانسته اند از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت را دریافت کنند و بدون حضور آنها در رقابت حاضر خواهند شد.
خبرنگاری پرسید: برخی مخالفان می گویند دولت به دنبال تشکیل وکیل الدوله هاست و می خواهد نماینده هایی که مطابق میل خود است به مجلس راه یابند.
نوبخت نیز گفت: پاسخ من در کمتر از 10 روز دیگر در هفتم اسفند خواهد بود و مردم در مورد این اختلاف دیدگاه های مختلف، قضاوت خواهند کرد.
وی یادآور شد: اگر 10 روز صبر کنیم، مشخص می شود که کدام یک از آنها از زبان واقعی مردم صحبت می کنند،
سخنگوی دولت ادامه داد: امیدواریم بار دیگر با حضور گسترده مردم ضمن اینکه یک انتخابات منسجم و شکوهمند برگزار می شود و کسانی که در جهت منافع ملی اقدام می کنند مجلس شکل بگیرد.
نوبخت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا رییس جمهوری به طور مستقیم وارد بحث تایید صلاحیت ها شده است٬ گفت: ایشان سیاست های سنجیده ای را در این خصوص اتخاذ کردند و به جای تخریب موضوع، گفت و گو و برجام دو را مورد توجه قرار دادند.
وی افزود: همه ما اهداف واحدی داریم ولی چون حرف های خود را از طریق رسانه ها بیان می کنیم در صورتی که دیالوگ صورت گیرد، موضوع حل می شود.
وی تصریح کرد: رییس جمهوری طی دستوری که به وزیر کشور و معاون اول دادند از آنها خواستند که موضوع را پیگیری کنند و تا آنجایی که می شود برای شورای نگهبان رفع ابهام کنند تا مشارکت در انتخابات افزایش و فضای پر شور ایجاد شود و همه احساس کنند که در چارچوب قانون اساسی نماینده دارند.
سخنگوی دولت افزود: معتقدیم که حضور گسترده نقاط مثبتی دارد و باید ابزار آن را فراهم کنیم و در این زمینه رییس جمهوری در چارچوب قانون وارد موضوع شدند.
خبرنگار دیگری پرسید: در مورد مذاکره رییس جمهوری درباره رد صلاحیت ها گفتید که دکتر روحانی شخصا وارد مذاکره شد با این توضیح که معاون اول رییس جمهوری و وزیر کشور این کار را انجام دادند، در این خصوص توضیح دهید؟
نوبخت گفت: زمانی که گفته می شود رییس جمهوری سیاستی دارد و می خواهد آن را اجرا کند هیچکس این انتظار را ندارد که شخص رییس جمهوری آن را انجام دهد، شخص رییس جمهوری ابزارها، امکانات و یاران مختلفی دارد که از همه آنها برای این کار استفاده می کند.
وی تصریح کرد: این که رییس جمهوری بر اساس نفع ملی معتقد بودند که باید در جهت احقاق حق برخی از رد صلاحیت ها اقدام شود و این نظر و سیاست وی با پیگیری همکاران ما اجرایی شد، تردیدی وجود ندارد.
سخنگوی دولت یادآور شد: ضمن اینکه بنده چنین ادعایی نمی کنم که هر کسی اکنون از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شد به خاطر پیگیری خاص دولت است اما این مذاکرات و پیگیری ها بی نتیجه نبوده است.
نوبخت ادامه داد: نگاهی که دولت داشت عده ای باید تایید شوند، درست بوده و عده ای هم دوباره به صحنه بازگشتند. شورای نگهبان هم در همه احوال اعلام کرد که اگر بدانیم اشتباهی انجام شده آن را اصلاح می کنیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور خاطرنشان کرد: این وضعیت فضای سیاسی و عرصه رقابت بین جریان های مختلف سیاسی ما در انتخابات پیش رو است، عده ای هم می گویند که به آنها اجازه داده نشد با بازیگران اصلی خود وارد این عرصه شوند، طرف مقابل هم می گوید آنها شایستگی ورود به این بازار را نداشتند. آنچه از طرفین شنیده می شود این است که هر دو طرف با تمامی توان می خواهند با هم رقابت کنند، حال یک تیم با همه مردان اصلی و یک تیم با مردان دیگر خود.
سخنگوی دولت در پاسخ به این که نظر دولت نسبت به اظهار نظر وزیر امور خارجه عربستان در خصوص نوع مذاکره با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در حال حاضر بحثی برای مذاکره با عربستان مطرح نیست البته موضوعات مختلفی برای بحث وجود دارد و یک سلسله جلسات انتقادی خواهیم داشت و عربستان باید پاسخگو باشد که منطقه را به ناامنی کشانده است.
نوبخت افزود: برخی از مقامات کشورها که به ایران می آیند برای وساطت میان دو کشور اعلام آمادگی کرده اند، دلیل مواضع ایران شفاف است و کسی که باید مواضع خود را شفاف کند عربستان است ولی توافقی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به سوالی درمورد برنامه سفر الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان به تهران نیز گفت: در خصوص جزئیات این سفر بی اطلاع هستم ولی مطابق روال سفرهای مسئولان کشورها مباحثی در زمینه های اقتصادی و موافقتنامه انجام می شود که درآینده اطلاع رسانی می شود.
برگزاری نشست خبری سخنگوی هیئت نظارت بر انتخابات
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات روز سه شنبه در نشستی خبری با بیان این که روند بررسی صلاحیت های داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی بر اساس جدول زمانبندی قانونی انجام شده است، رقابت انتخاباتی در این دوره را 21 نفر به ازای هر کرسی مجلس عنوان کرد و در مقایسه با دوره نهم گفت: در دوره قبل در مجموع، پنج هزار و 300 نفر تایید شده بودند.
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات درباره امکان سلب صلاحیت داوطلبان تا زمان رای گیری نیز اظهار داشت: اگر تخلف در حدی باشد که از نظر قانونی شرایط نمایندگی را سلب کند، در مرحله تبلیغات و تا زمان اخذ رای، پرونده این افراد بررسی و تصمیم گیری خواهد شد.
ره پیک افزود: گزارش هایی از تخلفات تبلیغاتی داوطلبان وارد شده است که برخی موثر بوده و مورد توجه قرار گرفته است. دستگاه های دیگر هم رصد می کنند که در زمان مقرر رسیدگی و در پرونده ها درج خواهد شد.
وی اظهار کرد: پس از بررسی پرونده 12 هزار داوطلب، 6 هزار و 233 نفر تایید و پنج هزار و 223 نفر رد صلاحیت شدند.
اعلام زمان رسمی آغاز تبلیغات انتخاباتی
ستاد انتخابات کشور با انتشار اطلاعیه شماره 9 اعلام کرد: تبلیغات انتخاباتی کلیه نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد پنج شنبه (29 بهمن) آغاز می شود و در ساعت 8 صبح روز پنجشنبه(6 اسفندماه) یعنی 24 ساعت قبل از ساعت شروع اخذ رأی پایان می یابد.
دیدار وزیر دفاع کشورمان با رئیس جمهوری روسیه
سردار دهقان روز سهشنبه رد دیدار با ولادیمیر پوتین با ابلاغ سلام های گرم مقام معظم رهبری ورئیس جمهوری اسلامی ایران مناسبات دفاعی امنیتی ایران وروسیه را بسیارخوب وسازنده بیان کرد وگفت روابط تهران - مسکو راهبردی و دراز مدت است.
سردار دهقان با تجلیل ازنقش موثروتصمیمات راهبردی وسرنوشت ساز رئیس جمهوری روسیه درکمک به حل بحران های پیچیده منطقه تاکید کرد باید با همکاری وهماهنگی تنگاتنگ تروریسم را از منطقه ریشه کن کنیم.
وزیر دفاع با اشاره به اراده رهبران دو کشور بر توسعه و تعمیق روابط همه جانبه بین ایران و روسیه گفت: این همکاری ها می تواند به الگوی مناسبی برای همکاری های منطقه ای تبدیل شود.
پوتین نیز با ابراز خرسندی از گسترش و تعمیق همکاری دفاعی وامنیتی بین تهران، مسکو آن را امری طبیعی واجتناب ناپذیر درجهت منافع دو کشور قلمداد کرد و براستمرار آن در چارچوب توافق های انجام شده تاکید کرد.
ولادیمیر پوتین، با مهم ارزیابی کردن همکاری های راهبردی ایران و روسیه درمقابله و مهار بحران های منطقه ای، نقش دو کشور را در ایجاد امنیت پایدار در منطقه حائز اهمیت دانست.
رییس جمهوری روسیه با استقبال ازورود ایران به بازارهای جهانی، بعد ازاجرایی شدن برجام، آن را حق طبیعی ایران دانست وتثبیت جایگاه ایران را خواستار شد.
بررسی آخرین وضعیت محور مقاومت در جلسه شورای هماهنگی اطلاعات کشور
شورای هماهنگی اطلاعات کشور روز سهشنبه با حضور وزیر اطلاعات ، فرمانده کل سپاه پاسداران و اعضای آن شورا، تشکیل جلسه داد.
حجتالاسلام و المسلمین علوی، وزیر اطلاعات، ضمن گرامیداشت آغاز سی و هشتمین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، از حضور مردم که با هدایت های حکیمانه مقام معظّم رهبری، حماسه دیگری در راهپیمایی 22 بهمن امسال خلق کردند تشکر و قدردانی کرد.
وی همچنین ضمن سپاسگزاری از حضور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جلسه شورای هماهنگی اطلاعات، با اشاره به رشادت های رزمندگان جان بر کف و مدافعین حرم در محور مقاومت و تقدیم شهدای گرانقدر در این راه، اظهار داشت: بی تردید جهاد، مقاومت و جانفشانی این شهیدان در دفاع از حرم، خون تازه ای در رگ های جامعه اسلامی ما جاری ساخت.
در ادامه، فرمانده کل سپاه پاسداران با ابراز خوشحالی از حضور در جمع اعضای شورای هماهنگی اطلاعات عنوان داشت: امروز شاهد وحدت، هماهنگی و همدلی در مجموعه ی اطلاعاتی نظام مقدّس جمهوری اسلامی با حضور دستگاه های مختلف هستیم و از این جهت خدای بزرگ را سپاسگزاریم.
سرلشگر محمدعلی جعفری با بیان شقوق مختلف هماهنگی، توجّه به وظایف ذاتی و حیطة هر یک از دستگاه ها را، شرط تحقق هماهنگی برشمرد و افزود : البته معمولاً هماهنگی و وحدت بین دستگاه های متفاوت که به یکدیگر شباهت ندارند، آسان است ولی بین دستگاه های اطلاعاتی، نیروهای مسلّح و امنیتی که شبیه هم هستند، هماهنگی امری متفاوت و دشوار است.
وی ادامه داد: در زمان جنگ بین سپاه و ارتش هماهنگی خوبی ایجاد شد. بعد از جنگ نیز در مسائل شهری و اغتشاشات هماهنگی نزدیکی بین سپاه، وزارت اطلاعات و ناجا بود.
سرلشگر جعفری در خصوص سطح هماهنگی ها در مقاطع مختلف افزود: در ماجراها و حوادث سال های 78 و فتنه 88، اوج هماهنگی، همدلی و همکاری بین وزارت اطلاعات، سپاه و ناجا و سایر دستگاه ها باعث شد آن حوادث بزرگ پشت سر گذاشته شود.
وی با برشمردن اولویت ها و انواع تهدیدات اعمّ از دفاعی، نظامی، امنیتی و اطلاعاتی، جنگ نرم و تهدیدات فرهنگی- سیاسی و اقتصادی دشمن را جزء تهدیدات مهم و موجود در صحنه عمل دانستند.فرمانده کل سپاه در ادامه عنوان داشت: با وجود چنین تهدیداتی، انجام هماهنگی ها با تکیه بر وظایف ذاتی باید در بالاترین کیفیت صورت گیرد.سرلشگر جعفری همچنین اظهار داشت: در موقعیت کنونی موضوع نفوذ یکی از حوزه های مهم در بحث تهدیدات بوده که مورد تأکید فراوان مقام معظّم رهبری است و مهمترین عرصه های آن، فرهنگی- سیاسی می باشد.فرمانده کل سپاه پاسداران در پایان، تقوی، معنویت و اخلاص در کارها را عامل اصلی وحدت و همدلی بین دستگاه ها دانستند.
در این جلسه با توجّه به شرایط و تحوّلات اخیر منطقه، رویداد های محور مقاومت و وضعیت میدانی آن، مورد تجزیه و تحلیل اطلاعاتی قرار گرفت.
سخنرانی ظریف در جمع نمایندگان پارلمان اروپا
محمدجواد ظریف روز سهشنبه در کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه تروریسم و افراط گرایی مشکل اروپا هم است، افزود: همه ما باید درک کنیم که چرا شخصی که در منطقه ما اقدام به سربریدن افراد بی گناه می کند، زبان های اروپایی را بخوبی و بدون لهجه صحبت می کند و چرا این مساله روی می دهد؟
وی ادامه داد: شما پیامدهای رشد افراط گرایی در منطقه ما را به شکل هجوم آوارگان به اروپا و گسترش وقایع تروریستی در شهرهای مختلف اروپایی، احساس می کنید.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: افراط گرایی را نمی توان در یک کشور یا یک منطقه مهار کرد ؛ این یک تهدید جهانی است و پاسخی جهانی را می طلبد.
ظریف در پاسخ به پرسش نمایندگان پارلمان اروپا در خصوص مسائل سوریه ، تاکید کرد که نیروهای زمینی ایران در صحنه نبرد سوریه حضور ندارند و تنها «مشاوران نظامی» ایرانی به دعوت اسد در سوریه حاضر هستند.
وی افزود: ما زمانی که دولت سوریه لازم بداند مشاوران نظامی خود را خارج می کنیم.
ظریف تاکید کرد: چرا ایران در سوریه حضور دارد؟ زیرا ایران اعتقاد دارد که اکنون گزینه جایگزین نه در سوریه و نه در عراق یک دولت دموکراتیک نیست بلکه گزینه جایگزین، داعش است.
وی تاکید کرد: هیچ کسی نمی تواند یک راه حل نظامی را در سوریه تحمیل کند؛ ما نیازمند یک راه حل سیاسی هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با انتقاد از سیاست های عربستان گفت : آیا در منطقه ما، دموکراسی ها از بشار اسد انتقاد می کنند ؟ مساله دموکراسی یا حق مردم سوریه مطرح نیست؛ بلکه
مسئله توازن منطقه ای است که به گمان آنان خدشه دار شده و می خواهند آن را جبران کنند.
ظریف در پاسخ به سوالی درباره احتمال عملیات زمینی برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان در سوریه گفت: تلاش برای درگیر کردن دیگران در مقیاس بزرگتر در نبردهای منطقه خطرناک است.
دیدار هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی با رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب صبح چهارشنبه در دیدار پرشور هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم آذربایجان شرقی، ضمن تشکر صمیمانه از ملت بزرگ ایران به دلیل خلق حماسه پرشکوه ۲۲ بهمن امسال، آن را نشانه عزم راسخ و ایستادگی و بیداری مردم دانستند و با تأکید بر اینکه انتخابات ۷ اسفند نیز مظهر بیداری ملت و دفاع از نظام و استقلال و عزت ملی است، گفتند: مردم با حضور همه جانبه و آگاهانه و همراه با بصیرت و دانایی در انتخابات، درست عکس خواست دشمن عمل کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای، با تشکر صمیمانه از حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن تأکید کردند: این افزایش حضور نشان دهنده آن است که برغم تلاش گسترده و پرحجم جبهه استکبار برای به فراموشی سپرده شدن و یا کم رنگ شدن انقلاب در ذهن مردم، اما اندک خللی در عزم راسخ ملت بوجود نیامده است.
ایشان سپس به موضوع انتخابات ۷ اسفند اشاره کردند و تأکید کردند: دشمن با یک برنامه ریزی خاص برای انتخابات، بدنبال تحقق توطئه طراحی شده خود است، بنابراین باید ملت ایران به عنوان صاحبان اصلی کشور از برخی حقایق مطلع شوند تا این نیات پلید محقق نشود.
رهبر انقلاب اسلامی با بیان این مقدمه که پیروزی انقلاب و کوتاه شدن دست امریکا و رژیم صهیونیستی از ایران، بزرگترین تحقیر برای آنها بود و در طول ۳۷ سال گذشته از هیچ تلاشی برای متوقف کردن حرکت پرشتاب ملت ایران دریغ نکرده اند، گفتند: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی طراحی بیگانگان، جلوگیری از برگزاری انتخابات در ایران بود که تلاشهایی را هم انجام دادند اما چون مأیوس شدند، در سالهای اخیر، تمرکز خود را بر زیر سوال بردن انتخابات قرار داده و می خواهند در انتخابات اعمال نفوذ کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: طراحی آنها برای انتخابات ۷ اسفند، از تخریب شورای نگهبان و زیرسوال بردن تصمیم های آن آغاز شده است و این شورا یکی از چند مرکز اساسی در نظام اسلامی است که امریکاییها از ابتدای پیروزی انقلاب، به شدت با آن مخالف بودند.
ایشان با تأکید بر اینکه نتیجه زیر سوال بردن تصمیم های شورای نگهبان، القای غیرقانونی بودن انتخابات است، خاطرنشان کردند: هنگامی که غیرقانونی بودن انتخابات القاء شود، بنابراین مجلس شورای اسلامی برآمده از این انتخابات و مصوبات آن غیرقانونی خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: هدف این طراحی زیرکانه، قرار دادن کشور در خلاء قانون و مجلس، در چهار سال آینده است که افکار عمومی باید متوجه این موضوع باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به افرادی که در داخل، با تخریب شورای نگهبان، با دشمن همصدایی می کنند، گفتند: بیشتر این افراد متوجه صحبتهای خود نیستند و نمی توان آنها را متهم به خیانت کرد، اما آنها باید متوجه شوند که نتیجه این هم صدایی، تکمیل کردن نقشه خطرناک دشمن است.
ایشان با تأکید بر اینکه یکی از اهداف جبهه استکبار، از زیر سوال بردن انتخابات، محروم کردن ملت های مسلمان دنیا از پدیده بی نظیر، بدیع و جذاب مردم سالاری دینی است، به جایگاه بسیار مهم مجلس شورای اسلامی اشاره کردند و افزودند: مجلس با تصویب قوانین، ریل گذار حرکت دولت و دستگاه اجرایی است بنابراین انتخاب نمایندگان براساس بصیرت و آگاهی، در نحوه ریل گذاری حرکت کشور و جهت گیری آن بسیار تأثیرگذار است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر مجلس بدنبال رفاه مردم، عدالت اجتماعی، گشایش اقتصادی، پیشرفت علم و فناوری و استقلال و عزت ملی باشد، ریل گذاری آن در جهت این هدفها خواهد بود اما اگر مجلس مرعوب غرب و امریکا، و به دنبال حاکمیت جریان اشرافی گری باشد، ریل گذاری او در این جهت خواهد بود و کشور را به مسیر بدبختی هدایت خواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به کلام امام (ره) که مجلس را در رأس امور می دانستند، گفتند: این در رأس امور بودن به معنای سلسله مراتب اجرایی نیست بلکه تأکید بر اهمیت جایگاه مجلس از لحاظ تعیین مسیر و جهت گیری حرکت کشور است.
ایشان در ادامه به اهمیت اساسی و بنیادین مجلس خبرگان در نظام اسلامی نیز اشاره و خاطرنشان کردند: اهمیت جایگاه مجلس خبرگان از این جهت است که در تعیین رهبری بعنوان تصمیم گیر و سیاست گذار اصلی کشور، نقش دارد بنابراین انتخاب نمایندگان این مجلس، موضوع بسیار مهمی است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر نمایندگان مجلس خبرگان دلبسته به انقلاب، دلباخته به ملت، آگاه از توطئه های دشمن و مقاوم در مقابل این توطئه ها باشند، در زمان مقتضی، تصمیم گیری آنان به یک گونه خواهد بود ولی اگر نمایندگان خبرگان غیر از این باشند، به گونه دیگری عمل خواهند کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تمرکز دستگاههای تبلیغاتی جبهه استکبار بر مجلس خبرگان، گفتند: علت تأکید مکرر بر لزوم بصیرت و آگاهی و دانایی مردم در انتخابات، همین موضوع است تا بر خلاف خواسته دشمن عمل شود.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: بعد از جریان طولانی مذاکرات و سپس توافق هسته ای بار دیگر، یک مسئول امریکایی، در روزهای اخیر گفته است، کاری می کنیم که سرمایه داران دنیا جرأت حضور در ایران را نداشته باشند!
ایشان با تأکید بر اینکه اینگونه اظهارات نشان دهنده عمق دشمنی امریکا با ملت ایران است، افزودند: یکی از اهداف کسانی که در دو سال اخیر بدنبال مذاکرات هسته ای بودند و انصافاً نیز زحمت کشیدند، گشایش اقتصادی از طریق سرمایه گذاری خارجی بود اما امریکاییها اکنون جلوی همین موضوع را هم می خواهند بگیرند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: اینکه بارها گفته شد که امریکاییها غیرقابل اعتمادند، معنایش همین است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اعتراض سیاستمداران امریکایی به شعار «مرگ بر امریکا» در راهپیمایی ها، خاطرنشان کردند: وقتی شما اینگونه عمل می کنید و گذشته و امروز شما حاکی از دشمنی بدون پرده پوشی است، انتظار دارید ملت ایران چه پاسخی به شما بدهند؟
ایشان افزودند: البته آنها در دیدارهای خصوصی لبخند می زنند، دست می دهند و سخنان خوش می گویند که اینگونه رفتارها مربوط به دیدارهای دیپلماسی و خصوصی است و تأثیری در واقعیت ندارد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: واقعیت آن است که بعد از مذاکرات طولانی و بستن قرارداد و تمام شدن قضایا، حالا می گویند نمی گذاریم و صراحتاً تهدید به تحریم جدید می کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: این، واقعیتِ امریکا است و در مقابل این دشمن، نمی توان چشم خود را بست و حمل بر صحت کرد.
ایشان خطاب به مردم گفتند: ملت عزیز ایران، طرف مقابل شما یک چنین عنصری است، بنابراین باید بیدار و هوشیار باشید.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: راه حل مشکلات کشور عبارت است از بیداری مردم، حفظ انگیزه های ایمانی در جامعه، بکارگرفتن جوانان پرانگیزه و مؤمن و تقویت درونی کشور در ایمان، اقتصاد، علم و دستگاههای مدیریتی.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم حفظ اتحاد و یکپارچگی و یک صدایی مردم در دفاع از انقلاب و اصول و آرمانهای آن، گفتند: مسئولان که علاقمند به سرنوشت کشور هستند نیز باید کارها را برای رضایت خدا و برای مردم انجام دهند و به نیروها و توان داخلی اعتماد کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای حصار کشیدن به دور کشور نیست، افزودند: اقتصاد مقاومتی، درون زا و برون گرا است یعنی اگر اقتصاد ملی از درون نجوشد، به جایی نخواهد رسید.
ایشان تعامل اقتصادی با کشورهای دنیا را خوب خواندند و خاطرنشان کردند: البته این تعامل باید هوشمندانه و نتیجه آن درون زایی اقتصاد باشد و رسیدن به این هدف هم جز با ایستادگی مردم و حرکت آگاهانه مسئولان میسر نیست.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان گفتند: به فضل الهی جوانان کشور، روزی را خواهند دید که امریکا و حتی بزرگتر از امریکا نیز توانایی انجام هیچ غلطی را در مقابل ملت ایران نخواهند داشت.
کاظم صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در مصلای امام خمینی(ره) اقامه میشود.