کد خبر: 3476594
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۵

توسعه کیفی آموزش و تربیت در دانشگاه‌ها ملاک باشد

استاندار خراسان شمالی با ذکر اینکه توسعه کیفی آموزش و تربیت در دانشگاه‌ها ملاک باشد، گفت: توسعه‌ فیزیکی دانشگاه‌ها مهم نیست بلکه توسعه کیفی آن مهم است و استفاده مناسب از امکانات موجود نتایج بسیار خوبی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، سیدعلی‌اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی عصر چهار‌شنبه، 28 بهمن در نشست با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی استان در دانشگاه پیام نور بجنورد اظهار کرد: استانداری در خصوص بودجه دانشگاه‌ها کمک کننده و نه تأمین‌کننده است.

وی افزود: باید برای تشکیل کارگروه‌هایی با حضور اساتید استان فرصتی فراهم شود تا راهکارهای اساسی برای مشکلات استان بررسی شود، تنها دانشگاه‌ها نیستند که مشکلاتی را دارند بلکه تمام بخش‌های اجرایی دچار چالش‌هایی هستند.

استاندار خراسان شمالی بیان کرد: بر اساس شرایط موجود در کشور باید ضرورت‌ها مشخص و الویت‌بندی شود که براساس آن الویت‌ها به مشکلات رسیدگی شود.

پرویزی در ادامه با اشاره به انتخابات پیش‌رو اظهار کرد: بسیاری از افراد به شرایط موجود در کشور اعتماد کردند و ثبت‌نام کردند، دولت نیز در چارچوب قانون فعالیت‌هایی انجام داد و بسیاری افراد تأیید صلاحیت شدند.

وی گفت: افرادی که رد صلاحیت شده‌اند اگر قصد آنها خیانت به کشور بود راه‌های دیگری برای این کار وجود داشت، نیازی به شرکت در انتخابات و اینکه در معرض نگاه مردم این کار را کنند نبود.

استاندار خراسان شمالی در ادامه افزود: اگر مردم ایران بخواهند هر نتیجه ای را می‌توانند معکوس کنند زیرا اراده ملت ایران بسیار قوی است و رأی مردم تعین‌کننده است.

پرویزی اظهار کرد: امیدواریم مجلس منصف و معتدلی روی کار بیاید تا از برنامه‌های ششم توسعه دولت حمایت‌های لازم را داشته باشند و موجب توسعه کشور شوند.

استاندار خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود به وضعیت موجود استان اشاره کرد و گفت: به‌رغم تمام مشکلات در بحث منابع مالی کشور خراسان شمالی در جذب اعتبارات جزو استان‌های موفق و برتر بوده است.

سید علی اکبر پرویزی خاطرنشان کرد:تمام اعتبارات سفر مقام معظم رهبری در سال 92 از سوی دولت پرداخت شد که علاوه بر آن بیش از 170 میلیارد تومان به استان پرداخت شد.

وی بیان کرد:در سال 93 علاوه بر تخصیص صددرصدی اعتبارات سفر مقام معظم رهبری 70 میلیارد تومان مازاد نیز پرداخت شد و تاکنون نیز 230 میلیارد تومان مازاد بر تعهدات سفر رهبری از دولت اخذ کردیم.

وی ادامه داد: در اجرای پروژه‌ها جزو استان‌های برتر کشور هستیم به طوری که تاکنون پروژه های سفر مقام معظم رهبری پیشرفت فیزیکی بالای 80درصد دارد.

پرویزی وضعیت گازرسانی و آسفالت راه‌های روستایی و اصلی را بسیار مطلوب دانست و گفت: تا پایان دولت تدبیر و امید شاهد پیشرفت چشمگیری در این حوزه‌ها و حتی سایر حوزه‌ها خواهیم بود.

وی همچنین از کمک‌های استانداری به دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد و گفت: بیش از 7 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات بیمارستانی و اورژانس به دلیل نیاز مردم استان به این مقوله کمک شده که با راه‌اندازی بیمارستان‌های بجنورد و شیروان نیز قدم‌هایی خوب در این مسیر برداشته می‌شود.

بنا به این گزارش در در ابتدای جلسه چند نفر از نمایندگان دانشگاه های استان به بیان نظرات خود در حوزه آموزش عالی پرداختند.

دکتر حسین‌زاده نخستین نماینده حاضر در پشت تریبون از سوی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد در ابتدای سخنان خود توسعه آموزش عالی را دغدغه اصلی اساتید و اعضای هیات علمی عنوان کرد و گفت: دانشگاه‌های استان از نظر کمی به اندازه کافی رشد داشته و توجه شده است لذا باید در این مرحله تنها به ارتقای آموزش توجه ویژه نشان داد.

وی ادامه داد:مهم ترین دغدغه اساتید، رسیدن به فن آوری و تولید ثروت و متمرکز شدن بر روی استاد محوری و امر پژوهش است.

حسین زاده با تاکید بر اینکه باید به موضوع توسعه کیفی آموزش و رشته‌های علوم پایه و علوم انسانی توجه ویژه‌ای داشت، از استاندار خراسان شمالی خواست تا مهم‌ترین برنامه‌ها و اقدامات در حیطه توسعه آموزش عالی را تشریح کند.

محمد شادکامی دومین سخنران و نماینده موسسه آموزش عالی اشراق با ابراز ناراحتی از اینکه با تعدادی از اعضای هیات علمی این موسسه لغو قرار داد شده است خواستار حمایت‌ها و اقدامات دولت تدبیر و امید برای بخش خصوصی شد.

دکتر نیکو قدم نماینده دانشگاه بجنورد از استان خراسان شمالی به عنوان استان کمتر توسعه‌یافته یاد کرد و گفت: آموزش عالی چگونه می‌تواند سرمایه‌های انسانی را پرورش دهد در حالیکه در چنین استانی به دلیل محدودیت امکانات نمی‌تواند در جذب و ماندگاری اعضای هیات علمی تلاش کند و مهم تر اینکه اکثر اعضای هیات علمی نسبت به این استان احساس تعلق خاطر ندارند.

دکتر اصغری‌راد نماینده دانشگاه پیام نور در نطقی کوتاه و کوبنده تهدید علمی و فرهنگی را به صلاح جامعه علمی دانشگاه‌ها ندانست و اظهار کرد: باید به این مساله مهم توجه جدی‌تر و بیشتری شود.

مجبوری نماینده موسسه آموزش عالی حکیمان مشکلاتی همچون نبود زیرساخت‌های لازم برای توسعه این موسسه و مشکلاتی در راستای جذب اعضای هیات علمی را مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی این موسسه عنوان کرد.

دکتر حمیدرضا محدث حکاک نماینده دانشگاه علوم پزشکی نیز خواستار نگاه ویژه استاندار به حوزه کار در دانشگاه علوم پزشکی و نگاه ویژه‌تر به مساله حوزه اعتباری شد.

دکتر منفردی نیز به عنوان نماینده دانشگاه فرهنگیان نبود امکانات، عدم تسریع در جذب اعضای هیات علمی وکمبود امکانات پژوهشی و تخصیص ردیف بودجه‌ای برای ساخت و ساز در دانشگاه را از مهم ترین مشکلات این دانشگاه برشمرد.

captcha