به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، حاج شيخ فضلالله محلاتي نماينده حضرت امام(ره) در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود، او متولد 18 تير ماه سال 1309 است، تولدی كه در خانوادهای متدين اتفاق افتاد، از پدر و مادری به نام غلامحسين مهدیزاده و صديقه رضايی، پدر و مادری كه با وجود نداشتن سواد خواندن و نوشتن يك شهيد والامقام را تربيت كردند و تقديم انقلاب كردند.
دروس مقدمات و قدری از سیوطی و حاشیه را در همان محلات، نزد آیتالله شهیدی و بعضی از علمای محلات آموخته بود اما برای ادامه درس و آموختن علم در سطوح عالي احتياج به سفری داشت اما پدرش با سفر به قم و ادامه درس مخالف بود اما شهيد محلاتی در نهايت پيروز شد تا با وساطت محمدتقی خوانساری و عمویش، موفق میشود پدر را برای رفتن به قم راضی کند، اين شوق و اشتياق براي طلبه شدن با رفت و آمد سيدمحمدتقيخوانساری و سيدصدرالدين صدر و حضرت امام(ره) در محلات در شيخ فضلالله ايجاد شد و او را در سن 15 سالگی به شهر قم رساند، در قم معانی را نزد دو نام آشنا آموخت، شهيد مرتضي مطهری و مقداری را هم نزد علي مشكينی آموخت، بخش عمده شرح لمعه را نزد صدوقی و مابقی را نزدحاج اسدالله اصفهاني نورآبادی، مطول را هم نزد محمد صدوقی آموخت.
شهید محلاتی، از پیروان مخلص مقام ولایت و امامت بود، او به امام خمینی(ره) عشق میورزید و اطاعت از دستورات ایشان را بر خود لازم میدانست. مقام معظم رهبری، حضرت آیتاللّه خامنهای در این باره چنین میفرمایند: «به قدری ایشان شهید محلاتی به امام علاقه داشت و اعتقاد به نظرات امام داشت که هر موقع امام یک چیزی را بیان میکرد، مثل یک امر تعبدّی برایش لازمالاجرا بود و اعتقاد و ارادت ایشان به امام، یکی از عوامل تحرک مستمر و خستگیناپذیر ایشان بود، متقابلاً امام هم به ایشان علاقه داشتند.
یکی از ویژگیهای شخصیتی شهید محلاتی، ساده زیستی وی بود. ایشان با وجود این که در اوج عظمت و منزلت بود و هدایت و نظارت مستقیم بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برعهده داشت و بر قلبهای هزاران انسان حکومت میکرد، هنوز خود را همان طلبه ساده میدانست. در برخورد با وی، هیچ احساس نمیشد که وی نماینده امام در سپاه است و آن همه عاشق و جان باخته و طرفدار دارد. ساده زیستی وی، زبانزد عام و خاص شده بود، به گونهای که یکی از دوستانش در این باره چنین میگوید: ساده زندگی میکرد در وضع زندگیاش تغییر نديديم، قبل از انقلاب یک خانه از خودش داشت که این اواخر بعد از شهادتش تعمیر شد، منزلشان تا آخر همان بود.
در اول اسفند 1364، نماینده امام خمینی(ره) در سپاه پاسداران، حجتالاسلام والمسلمین شیخ فضلاللّه محلاتی، به همراه هشت تن از نمایندگان مجلس، به نامهای حجج اسلام ابوالقاسم رزّاقی، سید نورالدین رحیمی، غلامرضا سلطانی، مهدی یعقوبی و ابوالقاسم موسوی دامغانی و نیز آقایان محمد کلاتهای، علی معرفیزاده و سید حسن شاهچراغی و چند تن از قضات مسئولان دیگر، عازم جبهههای جنگ بودند که هواپیمای حامل آنها، مورد حمله دو فروند جنگنده عراقی قرار گرفت و در 25 کیلومتری شمال اهواز، سقوط کرد و همه سرنشینان آن که نزدیک به پنجاه تن بودند به شهادت رسیدند. به این ترتیب، شهید محلاتی پس از سالها مبارزه و حضور در جبهه، روحش به سمت آسمان پرواز کرد و نامش برای همیشه ماندگار شد.
با نزديك شدن به ايام انتخابات مروری بر زندگي اين عزيزان میتواند چراغ راهی باشد برای كساني كه به دنبال انتخاب اصلح هستند و در اين زمان حساس با انتخاب درست بتوانند اهداف و آرمانهای امام راحل را تحقق بخشند و پرچم را به دست صاحب اصلی آن برسانند.
* محمدعلی نادعلي