به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابطعمومی بانک مرکزی، میرمحمد صادقی، مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی نسبت تسهیلات پرداختی قرضالحسنه در سال 94 به سپردههای قرضالحسنه را 107 درصد اعلام کرد و گفت: مانده سپردهها در پایان دیماه سال جاری 334 هزار میلیارد ریال است در حالیکه مانده تسهیلات در این تاریخ، 357 هزار میلیارد میباشد. این ارقام نشاندهنده نسبت 107 درصدی تسهیلات پرداختی به سپردههای قرضالحسنه است که در سال گذشته، این نسبت 105.6 درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه بانکها بیش از مبلغ سپردههای قرضالحسنه جذب شده، تسهیلات پرداخت کردهاند، اظهار داشت: با توجه به نسبت تسهیلات پرداختی به سپردهها و با در نظر گرفتن این موضوع که 10 درصد از این سپردهها به عنوان سپرده قانونی نزد بانک مرکزی است، شبکه بانکی بیش از توان خود تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کرده است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی درخصوص افزایش تکالیفی که قانونگذار بابت قرضالحسنه برعهده سیستم بانکی قرار داده است، گفت: از سال 1390 تا سال 94، تکالیف قانونگذار برای قرض الحسنه بانک ها بیش از 7.5 برابر افزایش داشته و رقم آن در سال جاری به 51 هزار و 400 میلیارد ریال رسیده است.
سیاستهای بانک مرکزی برای افزایش توان تسهیلاتدهی بانکهامدیرکل اعتبارات با اشاره به موفقیت بانک مرکزی در کاهش نرخ سود بازار بین بانکی از 29 درصد به 19 درصد، گفت: کاهش 10 درصدی نرخ سود بازار بین بانکی زمینه کاهش نرخ سود بانکی را فراهم آورد و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
میرمحمد صادقی درخصوص اقدام های بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بازار بین بانکی، گفت: بدهی بانک های دولتی و دولتی خصوصی شده به بانک مرکزی به منابع نظام بانکی فشار میآورد و بانک ها را مجبور به استقراض از بازار بین بانکی با نرخ های بالا میکرد؛ بنابراین بانک مرکزی تصمیم گرفت اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی را که با نرخ 34 درصد بود به خط اعتباری با نرخ 10 درصد برای بانک کشاورزی و نرخ 15 درصد سود برای سایر بانک ها تبدیل کند.
وی درخصوص اضافه برداشت بانک های خصوصی از بانک مرکزی نیز گفت: بانک مرکزی با چهار بانک خصوصی که اضافه برداشت داشتند تفاهم نامه ای امضا کرد و طی قراردادهای 5 و 6 ماهه با نرخ سود بازار بین بانکی، همه مطالبات بانک مرکزی تسویه شد. از محل تسویه این مطالبات، 46 هزار میلیارد ریال از منابع آزاد شد.
مدیرکل اعتبارات با بیان اینکه بانک مرکزی در سال جاری با کاهش نرخ سپرده قانونی، تلاش کرده است توان تسهیلات دهی بانکها را افزایش دهد، افزود: این بانک براساس انضباط بانکها و شاخص های تعریف شدة بانک مرکزی، سپرده قانونی بانک ها را از 0.5 تا 2.5 درصد کاهش داده که از این محل نیز 31 هزار و 500 میلیارد ریال منابع آزاد شده است.
میرمحمدصادقی درخصوص انجماد 50 درصدی منابع نظام بانکی، گفت: 50 درصد منابع بانکها در قالب مطالبات معوق، بدهی دولت به شبکه بانکی و بنگاهداری، املاک و مستغلات، منجمد شده و توان تسهیلات دهی آنها را پایین آورده است.
افزایش تسهیلات پرداختی بانکها در سال جاریمدیرکل اعتبارات بانک مرکزی درخصوص افزایش میزان تسهیلات اعطایی بانک ها در 10 ماهه سال جاری نسبت به 10 ماهه اول سال گذشته، بیان کرد: بانک ها در سال جاری 298 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند که در مقایسه با رقم 270 هزار میلیاردی سال گذشته، 10.4 درصد رشد را نشان میدهد.
میرمحمد صادقی سهم تسهیلات پرداختی بانک ها به بخش صنعت را 85 هزار و 600 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به 10 ماهه سال گذشته، 19 هزار میلیارد ریال معادل 2.8 درصد افزایش داشته است.
وی سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش به تمام بخش های اقتصادی را 62.6 درصد خواند و تصریح کرد: مبلغ تسهیلات پرداختی 10 ماهه سال جاری در قالب سرمایه در گردش بیش از 186 هزار و 700 میلیون تومان است که در مقایسه با رقم ده ماهه سال گذشته، 15.5 درصد افزایش دارد.