به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز، یکشنبه 9 اسفند، در دیدار با یوهان اشنایدر امان، رئیس جمهور سوئیس، اظهار کرد: دو کشور ایران و سوئیس همیشه روابط خوبی با یکدیگر داشته و اشتراکات زیادی در زمینه مسائل بینالمللی و مسائل هستهای دارند.
وی افزود: زمینههای توسعه روابط در زمینههای مختلف از جمله فعالیتهای علمی و فناوری در ایران فراهم است و ما دانشجویان و فارغالتحصیلان زیادی از دانشگاههای معتبر کشور در حوزههای فناوری داریم که میتوانند فعالیتهای مشترکی در این حوزه با کشور سوئیس داشته باشند.
رئیس مجلس با اشاره به تنظیم نقشه راه صنعتی در کشور، خاطرنشان کرد: پروژههای زیادی در زمینههای صنعتی و تکنولوژی در ایران در حال اجراست که با توجه به فعالیتهای شما در این زمینهها میتوانید در این پروژهها سرمایهگذاری کنید و با توجه به قوانینی که در مجلس در خصوص تسهیل در سرمایهگذاری به تصویب رسیده، این امر اکنون به راحتی قابل اجرا است.
دکتر لاریجانی با اشاره بر نقش برقراری امنیت در منطقه و جهان، تصریح کرد: کشورها باید از جنگطلبی و رفتارهای متخاصمانه پرهیز کنند زیرا دوران اشغالگری و سلطهطلبی به پایان رسیده و باید اینگونه رفتارها اصلاح شود تا استفاده ابزاری از تروریستها صورت نگیرد، زیرا این امر برای تمام کشورها مسئلهساز خواهد شد.
همچنین در این دیدار یوهان اشنایدر امان، رئیس جمهور سوئیس، گفت: برای ما افتخاری است که از 140 سال پیش تاکنون با کشور ایران روابط خوبی داشتهایم و ما تلاش داریم که هر چه بیشتر سطح روابط خود را با ایران افزایش دهیم و همچنین خوشحالیم که سهم کوچکی در حل مسئله هستهای ایران داشتهایم.
وی با اشاره به همراهی دو هیئت علمی و اقتصادی در سفر به ایران، افزود: هیئت علمی ما متشکل از رؤسای بهترین دانشگاهها و مراکز علمی سوئیس هستند که در روز گذشته توانستند 6 یادداشت تفاهم با طرفهای ایرانی به امضا برسانند و این امر نشاندهنده علاقه کشور سوئیس به گسترش همکاریهای علمی با ایران است.
رئیس جمهور سوئیس در ادامه اظهار کرد: هیئت اقتصادی ما هم شامل مدیران 40 شرکت مختلف است که در حوزههای مختلف اقتصادی و صنعتی فعالیت دارند و مهمترین تخصصشان در حوزه فناوری است.
وی با ترسیم افقهای روشن در روابط ایران و سوئیس تصریح کرد:ما با کشور ایران در آینده خواهد بود و مطمئنم که فصل جدیدی از روابط میان دو کشور آغاز خواهد شد و در زمینه های اقتصادی و علمی همکاریهای زیادی خواهیم داشت.
اشنایدر امان ضمن تأکید بر حمایت از طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی، اظهار کرد: در کشور سوئیس یک سوم بودجه پژوهشی توسط دولت و دو سوم توسط بخش خصوصی تأمین میشود و ما تمام تمرکزمان بر آن است که به تولید فناوریهای جدید و تازه دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به وجود اقلیتهای مختلف در کشور سوئیس، گفت: سیاست کشور ما بر گفتگو بنا نهاده شده است و در این کشور اکثریتی وجود ندارد و جای آن اقلیتهای مختلف با سلایق متفاوت هستند که فقط از طریق گفتوگو سعی میکنند با یکدیگر ارتباط نزدیکی داشته باشند.
رئیس جمهور سوئیس تصریح کرد: ما علاقمندیم که این سیاست گفتمان در خصوص روابط میان کشورهای دیگر مانند ایران و عربستان هم صورت بپذیرد تا موارد اختلافی میان دو کشور تا حدودی حل شود.
وی افزود: امیدواریم که با همین سیاست، اوضاع در سوریه، یمن و همه کشورهای درگیر جنگ به زودی حل شود و با برقراری آتش بس بتوانیم پای میز مذاکره نشسته و به ادامه جنگ و خونریزی در این کشورها پایان دهیم و آنچنان که شایسته کرامت انسانی است، زندگی آرام و امنی برای مردمان این کشورها برقرار سازیم، زیرا مهاجرت و پناهندگی به سایر کشورها، دردناکترین تصویری است که میتوانیم اکنون شاهد آن باشیم.