کد خبر: 3479301
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
مدیر گروه میعاد بیان‌ کرد:

تغییرات در مسابقات تواشیح و نابودی زودهنگام آن

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر گروه تواشیح میعاد اهواز ضمن انتقاد از وضعیت فعلی برگزاری مسابقات تواشیح گفت: این تغییرات، نتیجه‌ای جز نابودی تواشیح در آینده‌ای نزدیک به دنبال ندارد.

تغییرات در مسابقات تواشیح و نابودی زودهنگام آن
باقر سواری، مدیر گروه تواشیح میعاد اهواز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مورد تغییرات صورت گرفته در مسابقات سراسری تواشیح و در پاسخ به این سؤال که این تغییرات به کمک تواشیح خواهد آمد یا خیر؟ گفت:  قطعاً خیر، یکی از معایب این نوع برگزاری اجرای استودیویی و نبود تماشاگر است. از هر جایی تماشاگر برداشته شود، هیجان و حساسیت نیز برداشته خواهد شد و این ضربه‌زننده خواهد بود.
سواری با تأکید بر اینکه مسئولان مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با این تغییرات رسالت مسابقات تواشیح را به نابودی می‌کشانند، افزود: رسالت مسابقات تواشیح این نیست که فقط گروه‌های تواشیح را در یک سالن و یا استودیو جمع کنند، قطعاتی اجرا کنند و همه چیز تمام شود. همخوانی و تواشیح باید فرهنگسازی شود. باید این فرهنگ‌سازی را در کل جامعه نهادینه کرد.
مدیر گروه تواشیح میعاد اهواز تصریح کرد: یکی از ایراداتی که به شیوه فعلی برگزاری مسابقات تواشیح وارد است، این است که این شیوه اجرا، تواشیح را به سمت ضعیف شدن سوق می‌دهد و گروه‌ها را دلسرد کرده است، به عنوان مثال سال گذشته، حداقل 300 گروه در کشور در مسابقات سراسری تواشیح شرکت داشتند، اما امسال تنها 60 گروه آثار خود را ارسال کردند.
وی با تأکید بر اینکه کاهش بسیار زیاد شرکت‌کنندگان در مسابقات دلیلی جز از بین رفتن انگیزه‌ها نیست، خاطرنشان کرد: هیچ همتی در بین مسئولان برگزاری مسابقات و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در مورد اینکه بخواهند مسابقات تواشیح را با شکوه برگزار کنند، دیده نمی‌شود.
سواری در ادامه به بیان این مطلب که مسئولان می‌گویند به دنبال کیفی‌سازی مسابقات تواشیح هستند، پرداخت و گفت: کیفی‌سازی به این صورت نیست. اگر واقعاً به دنبال کیفی‌سازی هستند و فقط می‌خواهند کیفیت را افزایش دهند، هیچ اشکالی ندارد که گروه‌ها از 300 گروه به 10 گروه برسد، اما واقعاً کیفیت افزایش یابد.
مدیر گروه تواشیح میعاد اهواز افزود: سال 1377 که برای اولین بار در مسابقات تواشیح در استان خوزستان شرکت کردیم، 25 گروه تواشیح در مسابقات حضور یافته بود که این آمار فوق‌العاده‌ای بود. هر گروه، هشت عضو داشت و هر عضو نیز حداقل با 10 تا 20 نفر از دوستان و خانواده و اطرافیان در ارتباط بود و می‌توانست بر آن افراد تأثیر بگذارد، در آن سال و در آن سالنی که مسابقات برگزار می‌شد، جای خالی نبود.
وی با اشاره به اینکه قصدم از بیان این صحبت‌ها این است که بگویم قدرت تأثیرگذاری هر گروه تواشیح زیاد است، گفت: بخشی از این اثرگذاری خود را در زمان برگزاری مسابقات نشان می‌دهد، وجود هیجان در سالن مسابقات که توسط تماشاگران به وجود می‌آید در شیوه جدید برگزاری مسابقات هیچ محلی از اعراب ندارد، با این وجود هیچ فکر کرده‌ایم که جوانان و نوجوانان علاقه‌مند به این هنر قرآنی چگونه باید جذب شوند و این جذابیت چگونه ایجاد خواهد شد. بنابر این با اثر فرستادن و با داوری متمرکز در مرکز این هیجان از بین رفته و جذب جوانان متوقف خواهد شد.
سواری بیان کرد: مسئولان برگزاری مسابقات نباید این موضوع را نادیده بگیرند که انگیزه همه گروه‌های تواشیح، کسب رتبه اول مسابقات نیست، بسیاری از آنها تنها برای کسب تجربه به مسابقات وارد می‌شوند، می‌خواهند شرکت کنند تا خودشان را ارتقاء دهند و در یک کار فرهنگی شرکت کرده باشند.  
مدیر گروه تواشیح میعاد اهواز با اشاره به اینکه شخصاً به واسطه همین هیجانات و مسابقات، جذب تواشیح شده است، اظهار کرد: حضور در سالن برگزاری مسابقات تواشیح در سال‌های گذشته، باعث شد تا انگیزه تشکیل گروه شود و گروه میعاد، سروشکل بگیرد و 16 سال تمام، عده‌ای جوان را دور خود جمع کند.
وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با خبرگزاری ایکنا با بیان اینکه تغییرات صورت گرفته در مسابقات تواشیح، تنها برای صرفه‌جویی مالی است در حالی که فعالان قرآنی هیچ توقعی ندارند، اذعان کرد: جالب است، هزینه‌کرد بودجه در همه حوزه‌ها، بلامانع است، اما به حوزه قرآنی که می‌رسد بحث صرفه‌جویی مطرح می‌شود. به اعتقاد من هر مقدار بودجه هزینه کنیم در این زمینه کم است و ضرر نکرده‌ایم. در این برهه از زمان که جنگ فرهنگی صورت می‌گیرد اگر یک ساعت اوقات فراغت یک جوان را درست پر کنیم و در مسیر اهل بیت(ع) قرار دهیم کار بسیار مهمی را انجام داده‌ایم.
سواری با اشاره به اینکه اگر یک جوان را یک ساعت از گوشی تلفن همراه خودش دور کنیم تا آن یک ساعت را به فعالیت‌های فرهنگی همچون تواشیح اختصاص دهد، کار بسیار بزرگی صورت گرفته است، گفت: مسابقات تواشیح، می‌توانست این زمینه را ایجاد کند که تغییرات به وجود آمده، مانع از این کار خواهد شد.
مدیر گروه تواشیح میعاد اهواز خاطرنشان کرد: در نهایت باید بگویم که مسابقات با شکلی که امسال قرار است، برگزار شود، آینده‌ای خوبی نخواهد داشت و با توجه به این تغییرات، واقعاً آینده‌ای برای تواشیح متصور نیستم و معتقدم که این هنر قرآنی اگر به این شکل ادامه یابد در چند سال آینده کاملاً از صفحه روزگار محو خواهد شد.
وی در پایان صحبت‌های خود اذعان کرد: در بحث مسابقات باید هرچه سریعتر تجدید نظر صورت گیرد و سعی شود مسابقات در یک جو مردمی با حضور جوانان و تشویق جوانان و تبلیغات بهتر برگزار شود تا جوانان به سمت کارهای فرهنگی و قرآنی دعوت شوند.
captcha