به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) امروز دوشنبه 10 اسفند ماه طی نشستی خبری با اصحاب رسانه ضمن بررسی مسائل خبری جشنواره امام رضا(ع)، پیشنهادهای خبرنگاران در خصوص برگزاری بهتر این جشنواره را دریافت کرد.
وی با اعلام این مطلب که برگزاری یک نمایشگاه جامع از دستآوردهای جشنوارههای امام رضا(ع) یکی از برنامههای مد نظر است، گفت: در سال گذشته صدا و سیما طی دهه کرامت بیش از هزار و 460 ساعت برنامه در خصوص امام رضا(ع) پخش کرده است.
جعفری با اشاره به اینکه ثبتنام جشنواره چهاردهم کاملاً به صورت الکترونیکی صورت میگیرد، گفت: یکی از پیشنهادهای خبرنگاران تشکیل بانک اطلاعاتی آثار برتر جشنواره بود که در سال جاری این مهم محقق میشود و کم کم آثار دورههای قبل نیز به آثار این دوره جشنواره اضافه میشود.
بانک اطلاعاتی آثار برتر جشنواره امام رضا(ع) رونمایی میشود
وی با اعلام این مطلب که به زودی بانک اطلاعاتی آثار برتر جشنواره امام رضا(ع) رونمایی میشود، افزود: جشنواره در 31 استان و 77 کشور خارجی همانند دورههای قبل از اول ذیالقعده مصادف با میلاد حضرت معصومه(س) تا روز 11 ذیالقعده سالروز میلاد امام رضا(ع) برگزار میشود.
38 درصد برنامههای جشنواره تغییر پیدا کرده است
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) گفت: تاکنون شش مرحله از برنامههای جشنواره چهاردم اجرا شده است که شامل آسیبشناسی دوره قبل است که بر اساس نتایج حاصل 38 درصد برنامهها تغییر پیدا کرده و یا محل برگزاری آنها جابهجا شده است.
وی ادامه داد: دریافت پیشنهاد از استانها، تشکیل کمیته برنامهریزی و تصویب برنامهها، تشکیل شورای سیاستگذاری و سیاستگذاری دوره چهاردهم، تشکیل اتاقهای فکر در کنار همه برنامههای موضوعی و تشکیل ستاد اجرایی از دیگر اقداماتی بوده که تاکنون صورت گرفته است.
جعفری افزود: سه مرحله از جشنواره چهاردهم باقی مانده است که شامل انتخاب گروههای ارزیاب برای ارزیابی تمام برنامهها و انتخاب هشت برنامه برتر، تشکیل کارگروههای تخصصی هشتگانه و بررسی چگونگی کیفیت بخشیدن به برنامهها و در نهایت اجرای برنامههای دهه کرامت سه مرحله باقیمانده جشنواره هستند.
38.75 درصد برنامههای جشنواره جنبه پژوهشی دارد
وی ادامه داد: 38.75 درصد برنامههای جشنواره جنبه پژوهشی دارد، 22.5 درصد فرهنگی است، 18.75 درصد هنری، 10 درصد کودک و نوجوان، 6.25 درصد سینمایی و 3.75 درصد مطبوعاتی است. همچنین 61 درصد برنامهها داخلی و 39 درصد خارجی طراحی شدهاست.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) در ادامه به بیان مهمترین و ویژهترین اقداماتی که در دستور کار این بنیاد قرار دارد اشاره و اعلام کرد: توجه ویژه به مسیر ولایت (مسیر ورود امام رضا(ع) به ایران) که از شلمچه تا سرخس را شامل میشود و قدمگاههای قابل توجهی در این مسیر وجود داشته و مورد احترام مردم هستند و احیای این قدمگاهها از جمله برنامههای ویژه بنیاد است.
وی همچنین گفت: توجه ویژه به موضوع کتابخوانی در حوزه معارف و فرهنگ رضوی، توجه به بخش کودک و نوجوان که در همین راستا 920 مرکز کانون پرورشی فکری با جشنواره همکاری دارند، ارتباط با دانشگاهها که در همین راستا 35 دانشگاه در جشنواره حضور خواهندداشت و توجه به آموزش دستاندرکاران اجرایی جشنواره از اهم مواردی است که به صورت ویژه به آنها توجه میشود.
جعفری توجه به اتاقهای فکر و نظارت بر اثربخشی جشنواره را با توجه به تأکیدات وزیر ارشاد بسیار مهم ارزیابی و اظهار کرد: شعار ما همچنان سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی است که آثار نیز با همین رویکرد تولید میشود و تلاش داریم جشنواره توسعه زمانی پیدا کرده و محدود به دهه کرامت نشود.
وی در پایان اعلام کرد: دو کار بینالمللی نیز برای سال 2017 که شهر مشهد به عنوان پایتخت جهان اسلام نامگذاری خواهد شد، انجام میشود که شامل برگزاری مجامع تخصصی اروپا، آمریکا و آفریقای خادمان فرهنگ رضوی است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) تشریح کرد: با تشکیل این مجامع در سراسر جهان بیشتر برنامهها و اقدامات توسط این مجمع صورت میگیرد.
جعفری از برگزاری پیشنشستهای مقدماتی همایش بانوان مروج فرهنگ رضوی با هدف آمادگی برای برگزاری همایش بانوان مروج فرهنگ رضوی در مشهد 2017 نیز خبر داد.