کد خبر: 3479928
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳

خوشنویسی قرآن با استفاده از پودر و ورقه طلا؛ هنری گران بدون حامی

گروه هنر: علیرضا بهدانی با اشاره به این‌که کتابت قرآن با استفاده از پودر طلا و یا ورقه طلا، هنری ابتکاری است، اظهار کرد: سالهاست به این نوع کتابت مشغولم و با وجود هزینه‌بر بودن مواد لازم برای آن تاکنون با بودجه شخصی آن را انجام داده و حامی نداشته‌ام.

علیرضا بهدانی، هنرمند خوشنویس در گفت‌و‌گو با  خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: هم‌اکنون  مشغول کتابت هفتمین قرآن به شیوه ابداعی و ابتکاری هستم که با استفاده از ورقه‌های طلا به انجام می‌رسد و طبق معمول تا پاسی از شب این کار وقت من را به خود اختصاص می‌دهد و آنچنان علاقه‌مند به انجام این کار هستم که ترجیح می‌دهم فارغ از هیاهوی فعالیت‌های روزانه، از آرامش شب برای انجام این کار استفاده کنم.

وی با اشاره به اینکه اوقات فراعت روز خود را نیز به هنرهای دیگری همچون نگارگری اشتغال دارد، گفت: از زمانی که مشغول کتاب قرآن به این شیوه بوده‌ام از دو روش در امر خوشنویسی قرآن استفاده می‌کنم که البته در هر دو روش ماده اصلی، فلز طلاست که البته در روش نخست پودر طلا و در روش اخیر با استفاده از ورق طلا این کار را انجام می‌دهم.

بهدانی تصریح کرد: در روش نخست برای کتابت قرآن با استفاده از پودر طلا، کار به این شکل است که پودر طلا را با آب مخلوط کرده و با استفاده از قلم معمولی بر روی کاغذ، قرآن را خوشنویسی می‌کنم و منتظر می‌مانم تا سطور کتابت شده خشک شود و آنگاه زواید طلای روی عبارات را مهره‌کشی می‌کنم تا اصطلاحاً مرکبی که با استفاده از آب و پودر طلا آن را ساخته‌ام به خورد کاغذ رفته و تثبیت شود.

این هنرمند خوشنویسی در ادامه گفت: شیوه دوم در زمینه کتابت قرآن مطلا به شیوه ابتکاری من، کمی سختتر است چرا که باید کار را با استفاده از ورقه طلا اجرا کرد؛ ابتدا با استفاده از قلم خوشنویسی و آغشته کردن آن را چسب طلا کار خوشنویسی را بر روی برگه کاغذ به انجام می‌رسانم و سپس ورقه‌های طلا را با ظرافت خاصی روی رد چسبی که روی کاغذ نشسته است می‌چسبانم و البته باید به این نکته اشاره کنم که معمولاً خط به کار رفته در کتابت قرآن فارغ از طلایی که در آن کار می‌شود، نسخ است.

وی با اشاره به اینکه در کنار کتابت قرآن به این شیوه مقدمات کتابت صحیفه سجادیه را در حال انجام است گفت:  البته ترجیح می‌دهم که کتابت قرآن را به دلیل علاقه وافر و بیشتری به کلام‌الله دارم به پایان رسانده و سپس به سراغ صحیفه سجادیه بروم.

این خوشنویس که پیش تر نهج‌البلاغه را نیز به همین شیوه کتابت کرده است تأکید کرد: تمام هزینه‌های انجام این هنر با وجود آنکه بر روی کاغذ معمولی و یا گلاسه صورت می‌گیرد اما به واسطه به کاربردن طلا گران هم تمام می‌شود به شکل شخصی تأمین شده و من هیچ حمایتی از سوی هیچ نهاد و یا شخص خاصی نمی‌شوم؛ این امر یک عشق و علاقه قلبی است که در من وجود دارد و تصور می‌کنم با اشتغال به این هنر تاکنون روزی من نیز وسعت پیدا کرده است.

وی در پایان گفت: تنها یک بار قرآن مطلایی را به رهبری اهدا کردم که مورد توجه و تفقد معظم‌له قرار گرفتم و همین امر به من انگیزه لازم را در ادامه این راه داده است اما با وجود آنکه بارها از آثار تولید شده‌ام در حضور وزرای ارشاد و سایر مسئولان فرهنگی و هنری رونمایی صورت گرفته است اما هیچ حمایتی تاکنون صورت نگرفته و قول مساعدی نیز داده نشده است.        

      

captcha