کد خبر: 3479986
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸
یک خوشنویس:

خط کوفی به نقاشی‌خط اعتبار می‌دهد

گروه هنر: به گفته حسین اقتصادی، خط کوفی به دلیل ویژگی و ساختار تاریخی، اعتباری به نقاشی‌خط می‌دهد که زیبایی آن را دوچندان می‌کند.

حسین اقتصادی، هنرمند خوشنویس در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره ویژگی‌های خوشنویسی قرآنی اظهار کرد: من در ابتدا ورودم به عالم هنر، کارم را با خوشنویس آغاز کردم و در عرصه نستعلیق و شکسته، تخصص دارم. اما با گذشت زمان گرایشم کمی تغییر کرد و به سمت نقاشی خط سوق پیدا کردم. این هنر به نوعی اختلاط بین خوشنویسی و نقاشی است، ویژگی‌ای که باعث می‌شود جذابیت کار به شدت زیبا شود.

وی افزود: در نقاشی‌خط، تنها یک یا دو خط خاص الگو یا ملاک نیست، بلکه خطوط بسیاری را می‌توان مد نظر قرار داد. برای مثال، من در کاری از خط نستعلیق استفاده می‌کنم و در کاری دیگر ممکن است از خط کوفی بهره برم. این مسئله نیز شرایط و قواعد خاصی ندارد، بلکه این ذوق هنرمند است که مشخص می‌کند چه خط، اثر را زیباتر می‌کند.

این هنرمند که هم‌اکنون یکی از آثارش در نمایشگاه صلوات حضور دارد، گفت: در کار جدیدم من از خط کوفی استفاده کردم. این خط یکی از قدیمی‌ترین خطوط اسلامی است. برای همین هویتی تاریخی دارد، پس وقتی قرار است ادعیه‌ای نوشته شود این خط کاریی مناسبی دارد، چون به اثر یک هویت تاریخی نیز می‌دهد.

رنگ در نقاشی‌خط با معنا همراه است

اقتصادی در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی رنگ در نقاشی‌خط اینگونه توضیح داد: استفاده از رنگ ارتباط بسیار نزدیکی با مفهوم کار دارد. برای مثال، وقتی جمله ما مضمونی آسمانی دارد، از رنگ فیروزه‌ای استفاده می‌شود که ظاهری ملکوتی به کار می‌دهد و در زمانی دیگر وقتی نامی از حضرت رسول‌(ص) برده می‌شود، رنگ طلایی استفاده می‌شود که شکل نور دارد. درباره دیگر رنگ‌ها هم می‌توان چنین ویژگی را مشاهده کرد. برای مثال درباره عاشورا معمولا رنگ قرمز و مشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نقاشی‌خط طی یک دهه اخیر رشد بسیار مطلوبی در هنر کشورمان داشته است. این اتفاق نیز نشئت‌گرفته از جشنواره و نمایشگاه‌هایی است که برگزار می‌شود، چون وقتی مردم این هنر را می‌بینند، به راحتی نمی‌تواند از کنار آن بگذرند. برای همین جذب آن شده و در آینده نیز از نمایشگاه‌هایی با این محوریت استقبال خواهند کرد، البته متاسفم که این قبیل نمایشگاه و جشنواره‌های تجسمی بیشتر در تهران برگزار می‌شود و هنرمندان شهرستانی از آن محروم هستند.

این کارگردان در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: معرفی صحیح هنرهایی چون نقاشی‌خط به جوانان می‌تواند به رونق بیشتر این هنر کمک بسیار کند. برای رسیدن به این خواسته پیشنهاد می‌کنم تا کاره‌های نقاشی‌خط در برخی اماکن فرهنگی و هنری برپا شود تا مردم بیشتر با این هنر آشنا شود. نکته پایانی اینکه این هنر به دلیل زیبایی وافری که دارد می‌تواند در تزئین منازل نیز مورد استفاده قرار گیرد.

captcha