دبیر علمی نهمین جشنواره شعر «یار و یادگار» گفت: یکی از اهداف اصلی این جشنواره ایجاد بستری برای همگرایی فکری گروههای مختلف در پرتو نام امام(ره) است و در این جشنواره مرزی بین نخبگان مختلف قائل نشدهایم.
وی تصریح کرد: اکنون شاهد ظهور نسل جدید شاعران هستیم که حق دارند درباره انقلاب اظهارنظر کنند و باید این اظهارنظرها مبنای پژوهش قرار گیرد.
کاکائی ادامه داد: در جشنواره امسال با تفاوتهایی در آثار نسبت به دورههای قبل مواجه شدیم که به صورت رها شدن شاعران از التزامهای ایدئولوژیک دهه شصت و نقد آزاد همراه با احترام به ارزشهای انقلاب و خلاقیت بیشتر بود.
وی افزود: امسال در محتوای آثار رسیده با دگرگونیهایی روبرو شدیم و شاعران جوان میتوانند با پرسشگری جسورانه به تبیین اندیشههای امام(ره) کمک کنند. آثار در بخشهای مختلف سنتی، آزاد، کودک و نوجوان، ترانه و ویژه به دبیرخانه ارسال شدند و توسط اساتیدی از جمله محمدرضا سنگری، فاطمه راکعی، محمدعلی بهمنی، مصطفی محدثی خراسانی، مصطفی رحماندوست، هرمز علی پور، رضا اسماعیلی، اهورا ایمان، سودابه امینی، انیسه موسویان و فاطمه طارمی داوری شدند که در هر بخش سه نفر انتخاب میشوند و به ترتیب سه، دو و یک سکه بهار آزادی دریافت میکنند.
کاکائی همچنین گفت: در مراسم اختتامیه جشنواره کتاب اشعار برگزیده دوره قبل در اختیار حاضران در مراسم قرار میگیرد.
همچنین در این نشست حجتالاسلام علی کمساری، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره و معاون فرهنگی هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در سخنانی گفت: یکی از وظایف اساسی این موسسه ترویج اندیشه و تبیین شخصیت امام(ره) و معرفی ایشان به جامعه است و از جمله اقدامات ما در این راستا برپایی همایشها و جشنوارههای مختلف برای استفاده از هنر در معرفی اندیشه امام(ره) است.
کمساری ادامه داد: در این راستا میتوان به برگزاری جشنوارههای مختلف با برند روحالله اشاره کرد و بخش شعر این جشنواره با نام یار و یادگار تاکنون در هشت دوره برگزار شده است.
وی با بیان اینکه از سال گذشته جشنواره یار و یادگار تخصصی شد، گفت: ترکیب شورای سیاستگذاری شامل صاحب نظران ادبیات انقلاب از تغییرات اعمال شده در جشنواره است. محمدرضا سنگری، فاطمه راکعی، مصطفی محدثی خراسانی، نرگس رجائی، عبدالجبار کاکائی، جواد محقق، پرویز بیگی حبیبآبادی، رضا اسماعیلی، حجتالاسلام روشن سلیمانی، پرویز عباسی داکانی، سودابه امینی، محمدامیر جعفری، امیر مرزبان، فاطمه طارمی و حمید هنرجو اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هستند و چون در سطح استانها شعبهای نداریم از شاعران جوان هر استان نمایندگانی را برای جمعآوری آثار انتخاب کردیم.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره یار و یادگار همچنین عنوان کرد: 3 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و قرار است مراسم اختتامیه جشنواره 19 اسفند ساعت 18:30 در فرهنگسرای نیاوران برگزار شود.
وی افزود: در کنار مراسم اختتامیه، نمایشگاه عکس آثار امام(ره) برگزار میشود و نیز شاهد رونمایی از نرم افزار موبایلی دیوان امام در دو نسخه خواهیم بود.
این نشست خبری طی بعداز ظهر امروز، 17 اسفندماه در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) برگزار شد.