کد خبر: 3482921
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
در گفت‌وگو با عبدالرضا اکبری مطرح شد؛

ضرورت‌های تناسب سریال‌های نوروزی با آموزه‌های دینی

گروه هنر: یک بازیگر سینما و تلویزیون گفت: سریال‌هایی که در نوروز روی آنتن تلویزیون ‌می‌رود عمدتا کارهایی شاد هستند که در آن کمتر موضوعات دینی مد نطر قرار می‌گیرد.

عبدالرضا اکبری، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه نوروز تنها ایامی برای پخش برنامه‌های شاد از تلویزیون نیست، اظهار کرد: همانگونه که در ایامی چون ماه رمضان و محرم کارها نباید شکلی یکنواخت به خود بگیرد، در نوروز هم نباید چنین ویژگی وجود داشته باشد. برای همین این تصور که در عید تنها باید برنامه‌های طنز و شاد روی آنتن فرستاد، اشتباه محض است.

وی افزود: البته در برنامه‌های طنز هم می‌توان آموزه‌های قرآنی را مد نظر قرار داد، اما تاثیرگذاری این شکل از پیام رسانی معمولا به شکلی مطلوب نیست، زیرا تمرکز تماشاگر بیشتر معطوف به شادی نهفته در کار است و به نوعی ذهنش از پیام فیلم دور است. پس کارهایی که به شکلی جدی به موضوعات قرانی می‌پردازند از تاثیرگذاری بیشتری بهره برده‌اند.

بازیگر سریال «مردان انجلس» ادامه داد: وقتی از لزوم برنامه‌های قرآنی در ایام نوروز سخن می‌گویم منظورم این نیست که ساختار کار با فضای عمومی جامعه همخوان نباشد، بلکه معتقدم باید منزلت پیام حفظ شود. برای درک بهتر سریال «یوسف پیامبر(ع)» را مثال می‌زنم. این کار اثری قرآنی بود، اما ساختار جذاب داشت به نحوی که در هر زمانی روی آنتن رفته باز هم بیننده به تماشای کار نشسته است. با این توضیح، توصیه می‌کنم، بخشی از تولیدات سیما در نوروز به چنین آثاری اختصاص پیدا کند تا توازنی که در کارها برقرار می‌شود بتواند تمام سلایق را راضی نگه دارد.

وی در پاسخ به این سوال که مفهوم نوروز را چگونه می‌توان با رویکردی اسلامی در کارهای نمایشی لحاظ کرد، گفت: سوال خوبی پرسیدید، چون معمولا ما درباره کلیت سخن می‌گویم و از ارائه راهکار پرهیز می‌کنیم. با این توضیح باید بگویم موضوعات قرآنی به اشکال مختلف می‌تواند در فیلم‌ها و سریال‌ها مورد توجه قرار دهد که من به یک نمونه آن اشاره می‌کنم. اگر در تولیدات سیما بتوانیم سبک زندگی که ارائه می‌کنیم متناسب با سیره ائمه باشد خواهیم توانست عملکردی قرآنی در برنامه‌های نمایشی داشته باشیم.

اکبری به توضیح فوق اضافه کرد: وقتی درباره نوروز و ارتباطش با قرآن در سیما سخن می‌گوییم نباید تمام تمرکز خود را معطوف به برنامه‌های نمایشی کنیم، بلکه دیگر بخش‌های سیما هم می‌تواند به نوعی این موضوع را مد نظر قرار دهد. برای مثال مستندسازی بخشی بسیار تاثیر گذار است که معمولا ما از آن به درستی بهره نمی‌بریم، درصورتی که می‌توانستیم اگر این اتفاق روی می‌داد، بحث آموزشی سینما نیز فعال‌تر می‌شد.

وی در پایان تاکید کرد: یکی از برنامه‌های اصلی نوروز مسابقات یا برنامه های ورزشی است. این بخش جز پرمخاطب‌ترین کارهای تلویزیون است، اما این برنامه‌های صرفا ورزشی است، درصورتی که با کمی ظرافت می‌شد، آموزه‌های اسلامی را هم در قالب کارهای ورزشی نیز به بیننده منتقل شد.

captcha