کد خبر: 3483381
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
کلانتری عنوان کرد:

تدوین کتابچه خود مراقبتی ویژه مبلغان دینی

گروه سلامت: قائم مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت همکاری‌های بین بخشی در ارتقای سلامت مردم از قراداد با حوزه‌های علمیه و تدوین کتابچه‌ خود مراقبتی ویژه مبلغان دینی خبر داد.

ناصر کلانتری، قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر از قرداد وزارت بهداشت و حوزه‌های علمیه برای استفاده از تریبون مساجد و تکایا خبر داد.

کلانتری تصریح کرد: برنامه‌ای در معاونت بهداشت این وزارتخانه به نام خود مراقبتی ملی با هدف ارتقای آگاهی و مهارت سلامت جامعه آغاز شده است.و در این راستا با حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش قراردادهایی برای استفاده از ظرفیت آنها در این حوزه بسته شده است.

وی عنوان کرد: در این برنامه کتابچه‌ای با عنوان «خود مراقبتی ویژه مبلغان دینی» تهیه شده است تا این افراد بتوانند بر اساس آموزه‌های خود مراقبتی اشاره شده در این کتاب در کنار وعظ‌های دینی خود به سخنرانی در این رابطه پرداخته و اصول خود مراقبتی را نیز به مردم آموزش دهند.

کلانتری افزود: طرح دیگری نیز از سوی این معاونت اجرا خواهد که طرح سفیران سلامت است و بر اساس آن در مدارس کودکان را به عنوان سفیران سلامت آموزش داده تا بتوانند آموزه‌های بهداشتی و سلامت را به درون خانواده‌های خود برده و والدین خود را در این حوزه توانمند کنند.

قائم مقام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به راهکارهای وزارت بهداشت در رابطه با ارتقای سلامت عمومی جامعه اظهار کرد: در حوزه بهداشت ما سه راهکار اصلی را برای ارتقای سلامت تدوین کرده‌ایم که یکی از آنها اصلاح ساختار بهداشت کشور است.

وی ادامه داد: در ساختار جدید پایگاه‌های بهداشتی به پایگاه‌های سلامت تبدیل شده‌اند که در آنها نیروی مراقبت سلامت و کارشناس تغذیه، روانشناس مستقر هستند و همه گروه‌های سنی در هر دو جنس زیر پوشش برنامه‌ها قرار گرفته‌اند این کار به ویژه در حوزه بیماری‌های غیر واگیر پیگیری می‌شود.

کلانتری با اشاره به تأثیر عملکرد مثبت و منفی ارگان‌های مختلف در سلامت جامعه عنوان کرد: در این حوزه نیز سند ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر به امضای ریاست جمهوری رسیده که مهمترین کار آن ایجاد هماهنگی‌های بین بخشی برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر به ویژه بیماری‌های ناشی از رفتارهای پر خطر است.

وی سومین راهکار وزارت بهداشت را آگاه کردن مردم، دانست و خاطر نشان کرد: ارتقای سواد سلامت و توانمند‌سازی آنان برای مراقبت از خود و دیگران سومین استراتژی وزارت بهداشت در کاهش‌بیماری‌های غیر واگیر دانست.


captcha