به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در مالزی، سمینار علمی پژوهشی «دولت، رسانه و مسئله افراطگرایی»، سمیناری یک روزه با هدف بررسی نقش دولتها و رسانه در افراط گرایی است که با همکاری مؤسسه فرهنگی و تحقیقاتی فردوسی رایزنی فرهنگی ایران در مالزی و مؤسسه مطالعاتی پژوهشی آسیای ما و گروه مطالعات رسانه دانشگاه مالایا UM برگزار میشود.
در این سمینار با طرح مسئله افراطگرایی و گسترش آن در منطقه جنوب شرق آسیا نقش دولت، رسانه و دانشگاه در جلوگیری از نفوذ افراطگرایی بررسی و راهکارهایی برای عبور از این بحران ارائه میشود.
این سمینار در سالن کنفرانس گروه هنر و علوم انسانی دانشگاه مالایا با حضور پژوهشگران، اساتید دانشگاه و اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.
در این سمینار یک روزه فرید العطاس از دانشگاه ملی سنگاپور، داتو محمد ابن ابوبکر از دانشگاه مالایا، داتو احمد مراد مریکان از دانشگاه علوم مالزی و علیاکبر ضیایی از مؤسسه تحقیقاتی فردوسی و رایزن فرهنگی ایران در مالزی به ایراد سخنرانی با محوریت سمینار خواهند پرداخت.
روند افراطگرایی در مالزی
با توجه به آماری که اخیرا از طرف مؤسسه تحقیقاتی پیو در آمریکا ارائه شده است؛ ۶۷ درصد از ۱۸ میلیون جمعیت مسلمان مالزیایی با گروه تروریستی داعش مخالف، ۱۲ درصد آنها از این گروه حمایت و ۲۱ درصد آنها در مخالفت و یا موافقت با این گروه مردد بودهاند. علاوه بر این ۶ درصد از بوداییها در این کشور نیز از گروه تروریستی داعش حمایت کردهاند.
با بررسی مسائل سیاسی و اجتماعی امروز مالزی به نظر میرسد موج افراطگرایی در این منطقه رو به افزایش است. با توجه به آمار ارائه شده در مورد کاربران شبکههای اجتماعی میتوان از رسانه در گسترش آگاهی در میان مردم بسیار به عنوان یک ابزار قدرتمند نام برد و از نقش مهم آن در مقابله با افراطگرایی غافل نشد.
همچنین رسانه میتواند در آشکار کردن چهره واقعی تروریسم در پشت پرده اعتقادات مذهبی نقش بسیار مهمی ایفا کند. همانطور که گروههای تروریستی به خصوص داعش از همین ابزار برای جذب مردم سراسر جهان سود میبرد.
از طرفی اعمال محدودیت برخی دولتها برای کاربران اینترنت و شبکههای اجتماعی به منظور جلوگیری از تحرکات مذهبی در راستای تبلیغ برای تروریسم این سؤال را ایجاد میکند که مرز میان عدم سانسور و آزادی بیان با تلاش برای جلوگیری از ترویج افراطگرایی کجاست؟
اگرچه طی سالهای اخیر گروههای افراطی و تروریستی از رسانهها به ویژه شبکههای اجتماعی برای تبلیغ فعالیتهای خود در منطقه بهره برده و حتی با استفاده از زبان مالایی دست به تبلیغات گستردهای در میان مسلمانان مالزی زدهاند؛ اما دولت این کشور نیز اخیرا مجازاتهای سنگینی برای کاربرانی با گرایشات افراطی و تروریستی در نظر گرفته است.