کد خبر: 3485872
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۳

جلسه قرآن با قدمت 35 سال/ لزوم احساس نشاط در جلسات سنتی همراه با رعایت آداب + فیلم

گروه چهره‌ها: علی‌اکبر توپچی از جلسه‌داران سنتی قرآن است که با وجود آغاز اولین جلسه‌اش از سال 60 تاکنون آن را سرپا نگه‌داشته‌ است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی‌اکبر توپچی از پیشکسوتان و خادمان قرآن کریم است که بسیاری از قرآنیان و قرآن‌آموزان شهر تهران او را به خوبی می‌شناسند و از محضر او کسب فیض کرده‌اند. البته شهرت این استاد قرآن نه تنها به خاطر برپایی جلسات قرآن و خلق و خوی حسنه‌اش است، بلکه به دلیل دارا بودن برادران کشتی‌گیر، مورد ارادت علاقه‌مندان به این عرصه هستند.
او که از شاگردان استاد سیدمحسن خدام‌حسینی بوده و سالیان سال و بلکه تا به حال، مدال شاگردی و در کنار این استاد بودن را بر سینه خود دارد پس از مدتی تلمذ در محضر وی، هنگامی که توانایی تدریس و اجرای کلاس در او دیده می‌شود به پیشنهاد استادش به برپایی جلسات سنتی قرآن در محله‌شان اقدام می‌کند.
توپچی می‌گوید: «این جلسه را از حدود سال 60 در خیابان قزوین، خیابان شهید مهمان‌نوازان با تعدادی از دوستان آغاز کردم و تاکنون حدود 35 سال از عمر این جلسه قرآن می‌گذرد».
جلسه قرآنی با قدمت 35 سال/ لزوم احساس نشاط در جلسات سنتی قرآن همراه با رعایت آداب
او افتخار جلسات و پرونده کاری جلسه‌داریش را پرورش شاگردانی می‌داند که در دوران هشت سال دفاع مقدس به درجه شهادت نایل آمدن و ادامه می‌دهد: «البته تعدادی از شرکت‌کنندگان جلساتم در جریان جنگ تحمیلی به درجه شهادت نایل شدن که از جمله می‌توان به شهید حسین جاوید‌پور و شهید رضا سخاوتی اشاره کرد».
این خادم قرآن که اصلی‌ترین دست‌مایه و انگیزه عشق به قرآن را تبلیغ و آشناسازی مردم و جوانان با قرآن می‌داند، بیان می‌کند: «انگیزه دیگری برای برپایی و مهم‌تر از آن نیست».
او که خودش را از کوچک‌ترین معلمان قرآن می‌داند، تصریح می‌کند: «حتی برخی از اساتید بزرگوار هستند که از جیب خودشان برای سرپا نگه‌داشتن این جلسات سنتی هزینه می‌کنند و هنوز سازمان‌های قرآنی نتوانستند به این نکته خوب واقف شوند که جلسات قرآن، مؤثرترین موضوع در آموزش و رشد و ترویج قرآن است».


رئیس فرهنگ‌سرای قرآن که علت برپایی این جلسات قرآن را انگیزه پاک اساتید قرآن می‌داند، اضافه می‌کند: «آنها اصلاً دنبال انگیزه مادی نیستند و هنگامی که وارد این جلسات می‌شوید، می‌بینید که با عشق تمام، ارتباط میان استاد و شاگرد ایجاد می‌‌شود و همین است که خروجی دارد و این نشان‌دهنده میزان اخلاص و ارادت آنها به قرآن است».
توپچی با تأکید براینکه برخی از جلسات سنتی قرآن ما بیش از 100 سال سابقه دارد، ادامه می‌دهد: «اتفاقات و رخدادهایی که در کشور در خصوص بحث‌های قرآنی در جامعه چه پیش از انقلاب اسلامی و چه پس از پیروزی انقلاب رخداده است مرهون این جلسات قرآن هست هرچند در کنار آنها نیز سازمان‌های قرآنی نیز تلاش می‌کنند که این نشان دهنده اخلاص و ارادت به قرآن است که همین هم، انگیزه اصلی و علت بقای جلسات سنتی آموزش قرآن بوده است».


وی می‌گوید: «این جلسات چون تشکیلات سازمانی و اداری ندارد، مبتنی بر ارادت به قرآن است بر همین اساس است که ایجاد ارتباط با شاگرد روی می‌دهد. این نکته مهمی است که جلسات قرآن باید به گونه‌ای باشد که در آن احساس زندگی و زنده بودن، نشاط و شادابی کرد البته ضمن اینکه از قرآن بهره‌ می‌گیریم و باید آداب قرآنی را در آنها رعایت کنیم».
جلسه قرآنی با قدمت 35 سال/ لزوم احساس نشاط در جلسات سنتی قرآن همراه با رعایت آداب
او که مدال خادمی قرآن را از سال 94 بر گردن دارد، می‌گوید: «الحمدلله بیشتر جلسات نیز این معیار را دارند و در اکثر جلسات نیز رابطه خوبی میان اساتید و شاگردان برقرار است و این جلسات، ماندگاری بیشتری دارند چون این رابطه‌ها موجبات بقای جلسات قرآن را فراهم می‌کنند و باید ضمن رعایت آداب و سنن جلسات، باید ارتباط دوطرفه شاگرد و استاد نیز وجود داشته باشد تا شاگردان احساس حیات، نشاط و زندگی در آن جلسه داشته باشند و حتی بتوانند مسایل شخصیشان را بیان کنند و بتوانند به استاد قرآن مشکلاتشان را بگویند که این امر موجب فراهم آمدن مؤسسات خیریه ویژه شرکت‌کنندگان در جلسات سنتی قرآن برای همراهی با آنها در شرابط خاص شده است».


وی با ابراز گلایه از اینکه نگاه ما به قرآن سطحی است و اینکه اگر صدای قرآن بیاید، می‌گوییم مجلس ترحیم است و یا فردی فوت کرده است، ادامه می‌دهد: «متأسفانه این نگاه از آنجایی نشأت می‌گیرد که قرآن را مرتبط با زندگی نمی‌بینیم و حال آنکه قبل از انقلاب این امر بوده است اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تلاش امام خمینی(ره) این بوده است که قرآن را به متن زندگی مردم بازگرداند و البته این فهم  را ایجاد کنند که قرآن کتاب مردگان نیست، چنانکه ما هم در روایات و هم در سیره بزرگان این را داریم که قرآن‌خواندن برای اموات و گذشتگان ثواب دارد اما انگیزه اصلی از قرائت قرآن برای ورود به فهم قرآن و ورود به سبک زندگی قرآنی‌ است».


بنابر این گزارش استاد توپچی در این جلسات به آموزش قرائت همراه با ترجمه و بیان نکات صوت و لحن قرآن می‌پردازد. این جلسات که با انبوه قرآن‌ دوستان در فاز یک شهرک اکباتان روزهای یکشنبه به صورت ثابت ساعت 18 برگزار می‌شود، ویژه آقایان است هرچند همسر استاد نیز در اتاقی مجزا به تدریس به بانوان حاضر در جلسه نیز می‌پردازد. اما کاش استقبال بیشتری از سوی مردم از این موقعیت و فضا صورت می‌گرفت.
گزارش تصویری را اینجا ببینید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۱/۱۷ - ۱۲:۴۷
0
0
باعث نشر و توسعه قرآن و تربیت شاگردان می‌شود
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۱/۱۷ - ۱۴:۳۰
0
1
با عرض سلام و خسته نباشید

بنده به عنوان یکی از شاگردان کوچک یکی از این جلسات سنتی در شهرستان رشت، به خبرگزاری ایگنا پیشنهاد میکنم که یک گزارش از جلسه ی قرآن هفتگی مسجد جامع کاسه فروشان رشت که از سال 1360 تاکنون بدون هیچ وقفه و تعطیلی به صورت بسیار با شکوه با جمعیت 150-200 نفر هر هفته سه شنبه ها برگزار می شود، تهیه نمائید.

البته بخش های کوتاهی از این جلسه در برنامه ستارگان خاکی در ایام نوروز سال 1393 از شبکه ی قرآن پخش شد. این جلسه هیچ گونه وابستگی به ارگان ها و سازمان نداشته و کاملا با کمک های مردمی و با حداکثر امکانات و تجهیزات به صورت تمام حرفه ای اداره می شود.

لازم به ذکر است که 11 نفر از این جلسه قرآن در دفاع مقدس به فیض شهادت نائل آمدند. همچنین بسیاری از دعاها ونذرهای مردم برای شفای بیماران و یا حل مشکلاتشان، در این جلسه به استجابت رسیده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۱/۱۷ - ۱۶:۳۱
0
0
جلسات قرآن‌ نشاط جسم و روان و آرامش روح را منجرب می‌شود
captcha