به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابطعمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، مسعود کرباسیان در گردهمایی مدیران گمرکات سراسر کشور با تشریح اقدامات این نهاد برای تحقق اقتصاد مقاومتی، از برنامه جدید گمرک در حمایت از تولیدکنندگان داخلی خبر داد.
وی افزود: با اجرایی شدن برجام و انجام مبادلات خارجی از طریق سیستم بانکی، بیشتر معاملات با استفاده از ال.سی انجام خواهد شد و این اسناد ملاک عمل تشریفات گمرکی خواهد بود.
رئیس کل گمرک ادامه داد: برای تشخیص هویت کالا نیز کدهای اظهاری و اطلاعات مانیفست الکترونیکی مورد تأیید گمرک خواهد بود و شرکتهای بازرسی نیز هویت کالا را به گمرک اعلام خواهند کرد و گمرک براساس مدارک مورد تأیید بانک و اسناد ضمیمه شرکتهای بازرسی نسبت به ترخیص کالاهای مسیر سبز و زرد اقدام خواهد کرد.
وی افزود: هیچ جای دنیا در گمرکات چیزی به اسم ارزیاب نداریم و هویت کالاها از سوی شرکتهای بازرسی تعیین و به گمرک اعلام میشود.
کرباسیان، مثبت شدن تراز تجاری کشور در سال گذشته را دستاوردی بزرگ توصیف کرد و گفت: صادرات غیرنفتی ایران در سال 94 برای نخستین بار از واردات فراتر رفت و کارنامه تجارت خارجی کشورمان با 916 میلیون دلار مازاد تجاری بسته شد و ارزش واردات نیز 22.5 درصد کاهش یافت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، مروری بر کارنامه گمرک در سال گذشته کرد و یادآورشد: در زمینه سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی، قدمهای بزرگی برداشته شد.
وی افزود: صدور مانیفست هوایی و دریایی، مجوزهای الکترونیکی، پرداخت الکترونیکی، قبض انبار و باسکول الکترونیک، کارشناسی متمرکز، سامانه متمرکز ارزش، کدینگ موبایل، سامانه آنلاین آمار تجارت خارجی، الکترونیکی شدن ترانزیت، بن بیمه الکترونیک و الکترونیکی شدن دیگر فعالیتها از جمله دستاوردهای مهم گمرک در سال گذشته بود.
در سال گذشته، 42 میلیارد و 415 میلیون دلار انواع کالا صادر و 41 میلیارد و 499 میلیون دلار کالا وارد کشور شد؛ این ارقام نشان می دهد که ارزش صادرات کشور 16.11 درصد و واردات 22.53 درصد نسبت به سال 1393 کاهش داشته است.
همچنین در این مدت، حجم صادرات کشور به 93 میلیون و 520 هزار تن و حجم واردات به 35 میلیون و 70 هزار تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن، حجم صادرات و واردات به ترتیب 7.18 و 18.47 درصد کاهش یافته است.