حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیرضا طاهری، معاونت حوزه علمیه حجتبنالحسن تهران در گفتوگو با کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ، مورد اینکه معتکف واقعی باید دارای چه شرایطی برای ورود به این مهمانی الهی باشد، به نقل قولی جالب از آیتالله بروجردی به نقل از آیتالله سید نورالدین طاهری شیرازی پرداخت و گفت: یکی از عادتهای خاص آیتالله بروجردی این بود که وقتی آماده نماز میشدند تمام وسایلی که در طول روز در جیبهای خود حمل میکردند را کنار گذاشته و سپس مشغول عبادت میشدند و وقتی دلیل اینکار را از او جویا میشدند، میگفتند؛ باید انسان در حال نماز خود را از تمام چیزهای دنیایی بهدور کند، حال با این وجود لازم و ضروری است که معتکفین عزیز خود را از همه لحاظ پاک کرده و برای بهرهوری بسیار از این فرصت بهدست آمده از وسایل و موانعی که مانع اتصال واقعی میشود، دوری کنند.
وی ادامه داد: اینکه بعضی افراد معتقدند بسیاری از کتابهای دینی از جمله مفاتیحالجنان را در تلفن همراه خود به صورت نرمافزار قرار دادهاند و از آن استفاده میکنند، باید این چنین جواب داد که از لحاظ روانشناسی اثرگذاری که چشم روی کتاب میگذارد بر روی موبایل نیست.
نوه آیتالله طاهری شیرازی افزود: یکی از مسائل مهم در باب اعتکاف مسئله خودسازی و استفاده بهسزا از این فرصت پیش آمده است که همه معتکفین خداجوی باید به این نکته توجه کنند که مبادا در اثر غفلت این فرصت از دست برود.
این کارشناس مذهبی در رابطه با نگهداری روحی از پلیدیها بعد از ایام اعتکاف، گفت: لازم است به این نکته توجه شود که فقط رفتن به مراسم عبادی اعتکاف و شرکت در آن ملاک و مبنا نیست بلکه باید عزیزان به این نکته هم توجه کنند که بعد از چند روز مهمانی در محضر خدای متعال و پس از اعتکاف هم خود را از پلیدی به دور دارند، تا مبادا این زحمتها از دست برود.
وی ادامه داد: معتکف باید بعد از اعتکاف خود را مانند زائر بداند، همچنان که زائر حرم اهلبیت(ع) و خانه خدا سعی در عدم نزدیکی به گناه را دارد او هم باید چنین آمادگی را در خود ایجاد کند.
حجتالاسلام طاهری در پایان راجع به اثرات اعتکاف گفت: چندین اثر وجود دارد که لازم است ذکر شود، از جمله اثرات، باعث تقویت اراده خواهد شد، دیگر آن که سبب انس با معنویات، دوری از غفلت و در آخر باعث ایجاد تواضع و فروتنی میشود.
محمد ایمانیمهر