کد خبر: 3488828
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲
در جشنواره «روحانی و سینما» بیان شد؛

نیکو سخن گفتن؛ هدف نهایی ارتباط روحانیت با سینما

گروه هنر: همزمان با برپایی جشنواره «روحانی و سینما» که روز گذشته، 27 فروردین‌ماه برگزار شد، برگزیدگان این رویداد هنری معرفی شدند و این موضوع مطرح شد که نیکو سخن گفتن،‌ هدف نهایی ارتباط روحانیت با سینماست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم پایانی دومین جشنواره «روحانی و سینما» با حضور هنرمندان روز گذشته، 27 فروردین‌ماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم محسن مومنی شریف، فاضل نظری، حجت‌الاسلام والمسلمین علی سرلك، علی دهكردی، اسماعیل خلج، رضا بنفشه‌خواه، داریوش كاردان، محمدرضا شریفی‌نیا و ...  حضور داشتند. 

در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، حجت‌الاسلام سرلک، دبیر جشنواره در سخنانی اظهار کرد: اینکه تصور کنیم سینما تنها ابزار برای تفریح و سرگرمی است، نگاهی اشتباه و انحرافی است، چون همان گونه که در سالن تاریک، یک فیلم سینمایی روشنایی به وجود می‌آورد، هنر هفتم نیز می‌تواند به نوعی این رسالت را در جامعه عملی کند. این گفته نیز تنها ادعای من نیست، بلکه بزرگانی چون آیت‌الله جوادی آملی نیز فرموده‌اند: «اگر در زمان امروز ما پیامبری می‌آمد حتماً از سینما مدد می‌گرفت.»

وی ادامه داد: این جشنواره در مقیاس با دیگر رویدادهای سینمایی قابل مقایسه نیست، چون حجم کوچک‌تری دارد، اما به هر حال تلاشی فروتنانه دارد تا از سر شفقت و دوستی بتواند گامی برای بهتر سخن گفتن در سینما بردارد؛ البته خوشحال هستم که در سینما قدم‌های خوبی برای ارتباط با روحانیت برداشته شده تا هدف نهایی که همان سخن نیکو گفتن است تامین شود.

سرلک با بیان این‌که باید سوءتفاهمات بین روحانیت و سینما را برطرف کرد، گفت: متاسفانه ارتباط خوبی بین سینما و روحانیت برقرار نیست، چون سوءتفاهم‌هایی وجود دارد که به نظر در بسیاری از مواقع بی مورد است. این جشنواره می‌خواهد با فراهم کردن موقعیت، شرایطی به وجود آورد که روحانیت و سینما بیشتر به هم نزدیک شوند. همچنین می‌خواهم شرایطی به وجود آوریم که از نزدیکی این دو حوزه، هر دو بخش منتفع شوند.

جشنواره بعدی را بین‌المللی برگزار می‌کنیم

حجت‌الاسلام سرلک در انتهای سخنان خود تصریح کرد: تمام تلاش خود را می‌کنیم که در دو سالانه بعدی این جشنواره را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم. در انتهای سخنانم فرصت را مغتنم شمرده و پیام حوزه را به سینما می‌رسانم. حوزه با بضاعت خودش همدلی، ارادت و دوستی خود را به اینكه به تعالی سینما و فرهنگ كمك كند اعلام می‌کند و امید می‌رود نگاه‌های تند و تلخ گذشته كمرنگ و بی‌رمق شود.

در ادامه این مراسم، اسماعیل خلج با ابراز خرسندی از حضور سینماگران در چنین مراسمی گفت: هر جشنواره‌ای مزیت‌های خودش را دارد، چراكه می‌تواند افرادی كه در زمینه‌ای مشترك هستند را كنار یكدیگر جمع كند. نکته دیگر این‌که، چنین اقدامی خوب است، اما باید مراقب باشیم این كار به جای وصل كردن به فصل و جدایی منجر نشود.
وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: همه انسان‌ها این سؤال‌ها را در خود دارند كه از كجا و برای چه خلق شده‌اند و در نهایت قرار است به كجا بروند. پاسخ این سؤال‌ها در قرآن است و با تدبر در قرآن می‌توان به این پاسخ‌ها دست پیدا كرد و به خودشناسی و خداشناسی رسید كه به زندگی و آخرت بهتری می‌انجامد.

روحانیت از کودکی با ما همراه است

علی دهكردی نیز در بخش دیگری از این مراسم تصریح کرد: امیدوارم روحانیت به مفهوم جامع و گسترده آن در همه ابعاد زندگی ما شكل گیرد و این واژه مانند كلمه‌هایی مثل عدالت، دموكراسی، مهرورزی و ... در ما نهادینه شود. در ضمن ما از كودكی با مفهوم سنتی روحانیت به شكل آخوند و سید و ... ارتباط داشته‌ایم و شكل اجتماعی این مفهوم در زندگی ما شاكله خودش را پیدا كرده است. این اتفاق در ذهن ما یك مقام معنوی از روحانی شكل می‌دهد، نه این كه او را به شكل شخصی با یك شغل خاص در نظر بیاوریم.
این بازیگر ادامه داد: قشر جوان ما كه این روزها در بمباران اندیشه‌های مخرب هستند، بیش از هر زمان دیگری به مفهوم روحانیت نیاز دارند و لازم است كه ابعاد معنوی این واژه را در خودشان پرورش دهند. در انتها امیدواریم خروجی این جشنواره فارغ از جناح‌بندی‌ها و مرزبندی‌های سیاسی باشد و اتفاق خوبی بین سینما و تلویزیون با روحانیت شكل گیرد.

اهدای جوایز

بخش پایانی مراسم به اهدای جوایز اختصاص یافت. در اولین قسمت نیز، جایزه ویژه دبیر جشنواره شامل تندیس جشنواره و 4 سكه بهار آزادی به رهبر قنبری برای كارگردانی فیلم داستانی «او» اهدا شد.

جایزه بهترین كارگردانی فیلم مستند نیز ضمن تقدیر از فیلم «فیه ما فی»، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار به همراه 4 سكه بهار آزادی به سیدوحید حسینی برای كارگردانی فیلم «شیخ حسین» اهدا شد.

در بخش بهترین بازیگر سریال تلویزیونی ضمن تقدیر از زنده‌یاد خسرو شكیبایی بازیگر سریال «مدرس» جایزه این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 4 سكه بهار آزادی به رضا كیانیان برای بازی در سریال‌های تلویزیونی «روزگار قریب» و «كیف انگلیسی» اهدا شد؛ همچنین در بخش بهترین كارگردانی سریال تلویزیونی ضمن تقدیر از سریال‌های مدرس و كوچك جنگلی، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به همراه 4 سكه بهار آزادی به بهروز شعیبی برای كارگردانی سریال «پرده‌نشین» اهدا شد.

در پایان نیز ضمن تقدیر از فیلم‌های «طلا و مس» و «او»، جایزه بهترین كارگردانی فیلم داستانی، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به همراه 4 سكه بهار آزادی به سیدرضا میركریمی برای كارگردانی فیلم «زیر نور ماه» رسید.

captcha