جعفر اصلانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مهمترین خدمت نظام سلامت به اقتصاد مقاومتی، کاهش مصرف و وابستگی و افزایش بهرهوری است، اظهار کرد: در این راستا آنچه به طب سنتی و طب اسلامی موسوم است بسیار میتواند راهگشا باشد. وی افزود: استفاده از روش های بومی، ملی و سنتی در طب به صورت کنترل شده و طبق موازین علمی با توجه به اینکه کاملا بومی است و چندین قرن سابقه دارد علاوه بر اینکه بدون هزینه است به خارج نیز وابستگی ندارد میتواند با برنامهریزی کمک بسیاری به اقتصاد مقاومتی بکند.
اصلانی تأکید کرد: این طب کاملا باید در چارچوب قوانین علمی به مردم خدمت ارائه دهد، متأسفانه هنوز در این زمینه با مشکل روبهرو هستیم.
وی با بیان اینکه قدم اول در حوزه اقتصاد مقاومتی افزایش بهره وری و کاهش مصرف است، عنوان کرد: امروزه آنچه نظام سلامت ایران با آن مواجه است مصرف بیرویه دارو است که باید سعی کرد با برنامهریزی و ساماندهی علمی این مصرف را کاهش داد؛ این اولین قدم است زیرا هم صرفه جویی به دنبال دارد و هم اینکه وابستگی به خارج نیز کاهش پیدا میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله اذعان کرد: در زمینه دارو علی رغم اینکه بسیاری از آن در داخل کشور تولید میشوند اما هنوز وابستگی وجود دارد، زیرا مواد اولیهای که از آنها دارو استحصا شده بیشتر از خارج وارد میشود.
وی بومی سازی تکنولوژی تجهیزات پزشکی را از دیگر خدمات متقابل نظام سلامت و اقتصاد مقاومتی دانست و بیان کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی هرچه ما بتوانیم امکانات و تکنولوژی آن را در داخل کشور تولید کنیم در راستای اقتصاد مقاومتی و خدمت به نظام سلامت حرکت کردهایم.
اصلانی افزود: راه بومی سازی تجهیزات پزشکی این است که به شرکتهای دانش بنیان اجازه فعالیت داده و آنها را توسعه دهیم زیرا موجب افزایش بهره وری، ایجاد شغل و کاهش وابستگی به خارج میشود و اگر کیفیت را هم بالا ببریم میتوان آن را صادر کرد.
وی پیاده سازی سیستم ارجاع را نیز یکی از ملزومات اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت خواند و عنوان کرد: اگر سیستم ارجاع و سطحبندی خدمات به شکل مناسبی در کشور پیاده شود قطعا با افزایش بازده و کاهش هزینه میتواند در اقتصاد سلامت هم مؤثر باشد.