کد خبر: 3491405
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰

تضمین حیات ناشران با کتابسازی در حوزه دین

گروه ادب: مدیر انتشارات آیت اشراق گفت: ناشران برخی کتاب‌های دینی را بدون پرداخت حق امتیاز آنها چاپ می‌کنند تا به حیات خود ادامه دهند، در حالی که چنین اقدامی مصداق کتابسازی است.

محسن تاج‌الدینی‌، مدیر انتشارات آیت اشراق در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره کتابسازی در حوزه کتاب‌های دینی گفت: کتابسازی در تمام حوزه‌ها وجود دارد و اغلب ناشران به این دلیل که بتوانند به حیات خود ادامه دهند و پاسخگوی مشکلات مالی خود باشند، به اجبار به انتشار چنین کتاب‌هایی روی می‌آورند.
وی افزود: در حوزه کتاب‌های دینی این معضل فراوان است؛ چرا که بازار فروش این دست آثار تخصصی طی سال‌های اخیر کاهش بسیاری داشته است، اما برخی کتاب‌های دینی هستند که با عناوین گوناگون و با محتوای یکسان و یا عناوین یکسان از سوی ناشران مختلف به چاپ می‌رسند.
تاج‌الدینی ادامه داد: کتاب‌هایی مانند «حلیةالمتقین»، «معراج‌السعادة»، «مثنوی»، «کلیات سعدی»، «صحیفه سجادیه»، «نهج‌البلاغه»، «ارتباط با خدا» و ... از سوی ناشران مختلف چاپ می‌شوند و یا برخی کتاب‌ها نیز گزیده‌ای از این آثار هستند که مصداق بارز کتابسازی به شمار می‌روند.
این ناشر با اشاره به راهکار این معضل عنوان کرد: وزارت ارشاد باید فیلترهای مناسب‌تری برای صدور مجوز این دست کتاب‌ها داشته باشد؛ زیرا ناشرانی که کتابسازی می‌کنند بدون پرداخت حق امتیاز، کتاب چاپ می‌کنند و اغلب نیز آثار خود را با قیمت‌های متفاوت در بازار نشر ارائه می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه ارشاد باید جلوی این کار را بگیرد، بیان کرد: این کتاب‌ها باید در صورتی اجازه چاپ داشته باشند که از امتیازهای حداقلی در کیفیت چاپ نسبت به سایر چاپ‌ها برخوردار باشند، اما این در حالی است که وزارت ارشاد به این موضوع توجه نمی‌کند و معیار آنها در صدور مجوز خط قرمزهایی مانند مسائل اخلاقی، سیاسی و ... است.
captcha