حسینعلی حاجیدلیگانی، دبیر کارگروه اجتماعی، فرهنگی و آموزشی برنامه ششم توسعه در
گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به آخرین وضعیت احکام برنامه در کمیسیون تلفیق گفت: روز گذشته کمیسیون تلفیق در دو نوبت تشکیل جلسه داد که در این دو نوبت 16 ماده مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: از این مجموع، 11 ماده به تصویب رسید، 1 مورد مراعا گذاشته شد و چهار مورد نیز به تصویب نرسید.
حاجیدلیگانی در مورد مفاد مواد مصوب گفت: مباحثی که تاکنون داشتیم در بخش سیاسی، اقتصاد کلان و مالی و مباحث عمومی بوده است.
وی با بیان اینکه مواد مربوط به بخش آموزشی و فرهنگی روز سهشنبه یا هفته آینده بررسی خواهد شد، گفت: در بخش آموزش عمومی 4 ماده وجود دارد که هر یک تقریباً در یک صفحه آورده شده است؛ در رابطه با مباحث فرهنگی و ورزشی نیز 7 بند در این طرح تهیه شده که این 7 بند مشترک با احکام دائمی لایحه دولت است.
منتخب مردم شاهینشهر و میمه و برخوار در مجلس در مورد ترکیب کارگروه اجتماعی، فرهنگی و آموزشی برنامه ششم توسعه اظهار کرد: در این کارگروه بیش از تعداد نمایندگان مجلس، کارشناسان و مدیران دولت حضور دارند و مصوبات با حضور و نظرات آنها مصوب و به صحن کمیسیون تلفیق ارائه شده است.
حاجیدلیگانی خاطرنشان کرد: البته در جلسات کارگروه، نمایندگان دولت نقطه نظرات خود را بیان میکردند و اینگونه نبود که نمایندگان مجلس الزاماً پیشنهادات آنها را بپذیرند، بلکه پیشنهادات را استماع میکردند که گاه مورد موافقت قرار میگرفت و گاه با توضیحاتی که داده میشد، رأی نمیآورد.
دبیر کارگروه اجتماعی، فرهنگی و آموزشی برنامه ششم توسعه با اشاره به انتقاد کارشناسان به بخش فرهنگی برنامه ششم توسعه و تلاش برای رفع خلأهای فرهنگی در این برنامه گفت: علیرغم پیشنهاداتی که مطرح شده با این حال دیدگاهمان این است که این خلأ همچنان وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه لازم بود کمیسیون فرهنگی مجلس بیش از این در رابطه با بخش فرهنگی برنامه ششم توسعه وقت میگذاشت و برنامهریزی میکرد، گفت: وقتی قرار است ساختار برنامه پنجساله کشور طرحریزی شود، نقش فرهنگ در تمام ابعاد زندگی مردم و رفتار دولت و تمام اقداماتی که میخواهیم انجام دهیم اثرگذار است.
حاجیدلیگانی ادامه داد: حتی در موضوع اقتصاد مقاومتی که امسال به این عنوان نامگذاری شده، لازم است فرهنگ مناسب آن را ایجاد کنیم؛ اگر فرهنگسازی نکنیم و نتوانیم گفتمان آن را در جایگاه خود تبیین کنیم، نخواهیم توانست در عمل کاری از پیش ببریم؛ لذا توجه بیشتر به حوزه فرهنگ از ضروریاتی است که متأسفانه کمتر از سوی مسئولان مورد توجه قرار گرفته است.