وی افزود: از اصول مهم در نگارش در حوزه مدیریت این است که از آیات و روایات با روش تحقیق مناسب استفاده کنیم. از این رو کتاب های مدیریت به دلیل روش تحقیق نادرست آنها دارای مشکلاتی هستند. از سوی دیگر حدود 30 دانشمند دینی در حوزه تحول علوم انسانی مطالبی را بیان کردهاند که در کتاب مدیریت اسوه از آنها استفاده شده تا مدیریت اسلامی شکل بگیرد.
حجت الاسلام ناصری پور نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی دچار تضادهای بسیاری هستیم گفت: در طول دو دهه اخیر مقام معظم رهبری به مهندسی فرهنگی، قرارگاههای فرهنگی و جریانهای فرهنگی مردمی اشاره کردهاند که نویسندگان باید این موضوعات را مورد توجه قرار دهند.
وی با اشاره به کتاب مدیریت اسوه گفت: تفاوت اصلی این کتاب با سایر کتابها این است که موضوع فرهنگ در جوامع کوچک مورد توجه قرار گرفته و در این راستا مسجد به عنوان محوریت هدایت جامع معرفی شده است از این رو این کتاب اثر خوبی برای استفاده عموم در سراسر کشور است.
حجت الاسلام حسینی نیشابوری با اشاره به رونمایی چهارم جلد کتاب مدیریت اسوه گفت: این کتاب نگاه جدیدی به مدیریت داشته و رویکرد آن براساس مهر و محبت و اخوت است.
وی تصریح کرد: هیچ کلام و فلسفهای تا هنگامی که وارد جزئیات نشود قابل استفاده نخواهد بود از این رو باید به صورت مصداقی برای جامعه تبیین شود و با وجود اینکه قرآن حقیقت نورانی محض است برای اینکه قابل محض باشد به صورت تدریجی نازل شده است به همین دلیل با الهام از آموزههای قرآنی عبارت «محله سلام» مورد توجه قرار گرفته و خشت اول برای داشتن جامعه سالم است.
حجت الاسلام عباس قدس گفت: در محله سلام که بخش مدیریت اجرایی است مسجد محور بوده است و مبانی آن در قرآن آمده است در مساجد انسانهایی تربیت میشوند که دفع فساد کرده و انسانهای شایسته جایگزین میشوند.
وی افزود: مسجد یک فرهنگ است از این رو باید به عمران آن توجه کرد نه به زینتهای آن چرا که مسجد محل ابتکار، خلاقیت و شکوفایی استعدادها است.
محمود صلاحی در ادامه این مراسم گفت: اگر مدیریت اسوه را از مبانی اسلامی استخراج نکنیم معرفی درستی نخواهیم داشت و با وجود این همه متن غنی که در آیات و روایات و فعل و قول ائمه اطهار(ع) وجود دارد در زندگی امروز به کار برده نمیشود.
وی افزود: ما به دنبال چاپ زیبای کتاب نیستم که کتابخانهها را زینت دهیم بلکه به دنبال این هستیم به اندازه توان خود موضوع مدیریت اسوه را تبیین و اجرایی کنیم و این درخواست یک دانش آموز از علما است که تا دیر نشده باید در این راستا اقدام کنند.
صلاحی در ادامه گفت: 37 سال از تاسیس نظام جمهوری اسلامی میگذرد از این رو باید نمایی از مدیریت اسلامی داشته باشیم و به دنیا ارائه کنیم چرا که نمیتوان فقط به ادعا پرداخت از این رو از اهالی قلم میخواهم از مبنای اسلام، مدیریت اسوه و نمونه را استخراج کنند چرا که قرآن باید به متن زندگی وارد شود.
وی در ادامه عنوان کرد: جلد چهارم کتاب مدیریت اسوه اجراییتر است و مسجد به عنوان محور عنوان شده از این رو باید گفت مسجد فقط جای نماز نیست و باید به تربیت پرداخته شود و هیچ نهادی به اندازه مسجد و خانواده مهم نیست.
وی یاد آور شد: اگر مدیریت اسوه را معرفی نکنیم مدیریت اسلامی را برای ما تعریف میکنند مانند اسلام آمریکایی، شیعه انگلیسی و ... و سپس با به راه انداختن گروه به نام داعش اجرا تا اثار اسلامی را از بین ببرند.