به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) برنامه تحلیل تلاوتهای پنج قاری برتر پنجاه و هشتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن با حضور احمد ابوالقاسمی، محمدرضا پورزرگری و امین پویا از قاریان بینالمللی قرآن به روی آنتن رادیو قرآن رفت و سعید رحمانی نیز کارشناس تلفنی این برنامه بود.
همچنین، محمد عباسی، قاری بینالمللی و استاد راهنمای سیدمصطفی حسینی، نماینده کشورمان حاضر در مالزی میهمان تلفنی این برنامه بود که در بخشی از سخنان خود گفت: رقابت امسال بین قاری ایران، مالزی و فیلیپین بود و آن دو نفری که صاحب مقام دوم و سوم شدهاند تلاوتشان در حدی نبود که با قاری ایران، مالزی و فیلیپین رقابت کنند. تلاوت آقای حسینی وقتی به سبک استاد منشاوی آغاز شد خیلی مورد توجه قرار گرفت، البته الحان قاریان دیگری مثل مصطفی اسماعیل بود که شنیدنیترش کرد. تلاوت حسینی خیلی مورد توجه قرار گرفت.
در این بخش از برنامه، تلاوت قاری دوم که نام قاری و نام کشورش تا انتهای این برنامه رادیویی مخفی نگه داشته شده بود، پخش شد، احمد ابوالقاسمی در بخش لحن این تلاوت گفت: وقتی کسی در پرده مناسب صدای خود شروع نکند، خیلی از توانمندیهایش را از نظر صوتی از دست میدهد و نمیتواند راحت تمام توانمندی خود را نشان دهد که این ذهن قاری را تا آخر مشغول میکند. همچنین، پس از اعلام نظرات اساتید حاضر در برنامه، احمد بوالقاسمی گفت: نظر
من این است که قاریان ایرانی را به مالزی نفرستیم که اعتباری برای مسابقات
مالزی شوند. ما بچههای خود را میفرستیم و اعتباری برای مسابقات آنها کسب
میکنیم.
نتیجه نظرسنجی مردمی بین 5 تلاوت برتربه ترتیب قاری ایرانی، فیلیپینی، مالزی، برونئی و اندونزی
در بخش پایانی این برنامه اعلام شد که اولین تلاوت پخش شده مربوط به قاری فیلیپین، دومین تلاوت مربوط به قاری ایران، سومین تلاوت مربوط به اندونزی، چهارمین تلاوت مربوط به قاری برونئی و پنجمین تلاوت مربوط به قاری مالزی بود.
دانلود تلاوتها براساس شمارههای اعلام شده ارائه میشود؛
1،
2،
3،
4 و
5نظر داوران حاضر در برنامه رادیو قرآن درباره رتبهبندی پنج قاری اول(طبق آییننامه ایران)نفر اول، قاری ایران
نفر دوم، قاری مالزی
نفر سوم، قاری فیلیپین
نفر چهارم، قاری برونئی
نفر پنجم، قاری اندونزی
اما نتایج پنجاه و هشتمین مسابقات مالزی چه بود: قاری مالزی، رتبه اول
قاری برونئی، رتبه دوم
قاری اندونزی، رتبه سوم
قاری ایران، رتبه چهارم
قاری فیلیپین، رتبه پنجم
فایل صوتی برنامه رادیویی تحلیل پنج تلاوت برتر مالزی که به مدت دو ساعت و نیم از رادیو قرآن پخش شد در ذیل بارگذاری شده است؛
بخش اول بخش دوم بخش سومبخش چهارم
آقایان مسئول بهوش بیاین نزدیک به چهل سال از انقلاب پربرکت ما داره میگذره دیگه همه جهانیان میدونن قرائت قاریای ایرانی از تموم دنیا جز مصریا برتره لطفا با شعار تبلیغ قاریای مارو به مسلخ نبرید.
بارها عرض شد چاره کار فقط و فقط اینه که شما نفر اول تادهم اوقاف کشور رو بین المللی اعلام کنین و مزایا بهشون بدین تا استرس مسابقه و مشکلات خاصی که پیش میاد حذف بشه فراموش نکنیم شاکر نژاد با فاصله گرفتن از مسابقات تنه به مصریا میزنه تو خوندن و حتی سر تر از اوناست و همینطور استاد طوسی و ابوالقاسمی از مسابقات اومدن بیرون خوندنشون متفاوت شد لطفا بساط اینجور مسابقاتو جمع کنین.......کوگوش شنوا
سوظن پیدا کردم.نکنه اینا همینطور الکی داوری .......
در ضمن این همه سال در ا
مسابقات ایران نفر اول از آن ایران بود ، هیچوقت به این موضوع فکر کروید.
متاسفانه این مسابقه محور بودن قاریان ما که خود ریشه در اشتباهات مسئولین در دادن امکانات و کرسی تلاوت به عزیزان داره ، باعث کند شدن سرعت پیشرفت بین جوانان قرآنی شده. در همین چند سال اخیر حتی در مسابقات بین المللی خودمون هم شاهد درخشش بیشتر قاری نماینده ی مصر بودیم که قاری ایرانی با وجود برتری نمره از دیدگاه آیین نامه ای ، باز هم نمی تونه هم تراز قاری مصری بدرخشه و مسئولین به عناوین مختلف از جمله معنی محور بودن و غیره سعی در تکریم قاری مصری دارن. خب برادران عزیز بهتره کلا آیین نامه رو تغییر بدین و دست قاریان رو باز بذارین تا بتونن راحت یک تلاوت مجلسی و تاثیرگذار داشته باشن.
همواره شاهد بودیم که وقتی یک قاری ایرانی از مسابقات بین المللی ایران یا مالزی با رتبه ی اول خارج می شه به مصاحبه کننده ها می گه : تازه از امروز می خوام برم تلاوت رو درست کار کنم و یک قاری مجلسی خوان بشم . خب این یعنی چی؟ یعنی طرف صرفا به دلیل راضی کردن مسئولین برای گرفتن امتیازاتی خاص که تنها به عده ی محدودی تعلق می گیره ، مجبوره سالها خلاف میل خود و مستمعین عام ، یه روش غلط در تلاوت رو دنبال کنه که هم روحیه ی خودش رو خراب می کنه ، هم صداش رو خسته می کنه و هم مستمع پسند نیست. متاسفانه اختیار امور قرآنی در کشور ما به کسانی سپرده شده که خودشون قاری نیستن و هنوز مثل یک بزرگتر دلسوز اما ناآگاه دارن به سرمایه های مملکت چه انسانی و چه مادی لطمه می زنن..
آقایون لطف کنید و به جای هزینه های سرسام آور در ترویج مسابقات قرآن و قاری سوزی ، فرهنگ استماع تلاوت رو در بین مردم گسترش بدید و برای مساجد کشور کرسی ثابت تلاوت اختصاص بدید و جا بندازید که در مساجد همانطور که به سخنران ، مداح ، امام جماعت و غیره دستمزد می دن ، برای قاری ثابت مسجد نیز حقوقی در نظر بگیرن که یک قاری مجبور نشه به خاطر کمبود کرسی تلاوت و البته مشکلات معیشتی تن به مسابقات بده و حسرت معدود نفرات برگزیده رو بخوره .
باور کنید من الان حدود ده ساله قاری ثابت یک مسجد در ایران اسلامی هستم که تقریبا هر شب تلاوت دارم اما هنوز یک هزار تومنی هم دریافت نکردم اما هیچ وقت حیای قرآنی اجازه نداده درخواست دستمزد کنم. از یک طرف دلم نمی خواد این تبلیغ قرآنی رو رها کنم ، از طرفی هم باید برای حفظ سطح تلاوتم تمرین و پرهیز و صرف وقت داشته باشم که با مشکلات عدیده ی معیشتی رو به رو شدم . چه کنم که هنوز مسئولین مسجد متوجه نشدن که فرق یک قاری و یک امام جماعت چیه که امام جماعت برای شبی ده دقیقه نماز واجب خودش که به جماعت می خونه مستحق دریافت پوله اما قاری که همون ده دقیقه رو تلاوت می کنه با کلی مشقت بیشتر ، حواله میشه به خدا . به خدا که من همین الانم راضی هستم اما نمی دونم تا کی می تونم این وضع رو ادامه بدم!!!
بنده خود به عنوان یکی از مقلیدن استاد منشاوی در مبحث صوت و لحن می باشم و تلاوت جناب آقای مصطفی حسینی را با دقت استماع کردم.اما علاوه بر فالشی که در جواب نغمه نهاوند از ایشان دیده شد در کل باید گفت خییللللللللی قاری های قوی تری در ایران وجود دارند که شاید خیلی مقام هم نداشته باشند....
تلاوت خوبی داشتند ایشون اما نه در حد اولی
در صورتیکه بنده حقیر در تلاوت مجلسی و ایجاد علاقه مردم به قرآن موفقتر بوده ام تا تلاوت مسابقه ای.