کد خبر: 3496756
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۹

دومین مسابقات رمضانیه حفظ قرآن و حدیث در غزه

گروه بین‌الملل: دارالقرآن و سنت نوار غزه دومین دوره مسابقات رمضانیه حفظ قرآن و حدیث را در ماه مبارک رمضان سال جاری برگزار می‌کند.

مسابقات حفظ قرآن و حدیث رمضانیه در غزه

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «دنیا الوطن»، این مسابقات در رشته‌های مختلف حفظ قرآن، قرائات قرآنی و حفظ احادیث نبوی برگزار می‌شود.

رشته حفظ این مسابقات در چهار بخش حفظ کامل قرآن با تفسیر واژگان و متشابهات قرآن، حفظ 15 جزء‌ قرآن همراه با تفسیر واژگان قرآن، 10 جزء و 5 جزء برگزار خواهد شد که از شروط شرکت در این رشته این است که سن شرکت‌کنندگان نباید از 30 سال بیشتر باشد.

رشته قرائات قرآن نيز در دو بخش برگزار می‌شود که بخش نخست شامل قرائت و تجوید 5 جزء نخست قرآن به قرائت «نافع المدنی»(یکی از قراء هفت‌گانه) است و بخش دوم این نیز شامل حفظ و توضیح کتاب منظوم «مقدمه ابن جزری» است.

در رشته حفظ احادیث نبوی این مسابقات، شرکت‌کنندگان در سه بخش حفظ 300 حدیث، حفظ 200 حدیث و حفظ 100 حدیث به رقابت می‌پردازند.

«اسماعیل عامر»، مدیر روابط عمومی دارالقرآن و سنت غزه در این باره گفت: طرح نام‌نویسی برای شرکت در این مسابقات از امروز، 21 اردیبهشت‌ماه، در تمامی شعبه‌های این مرکز قرآنی در سراسر غزه آغاز می‌شود و تا بیست روز ادامه دارد.

«المقدمة‌ الجزریة»(مقدمه ابن جزری) اثر شیخ القراء ابن الجزري (751 ـ  833 هجری قمری) است که اثری منظوم در علوم تجوید، وقف و ابتدا و رسم‌الخط قرآن است؛ اشعار این کتاب 107 بیت است و در کشورهای عربی برای قرآن‌آموزان تدریس می‌شود.

قرّاء سبعه(هفت‌گانه) عبارتند از:
1. ابن عامر: عبد اللّه بن عامر يحصبى(متوفاى 118ق) قارى شام.
2. ابن كثير: عبد اللّه بن كثير دارمى(متوفاى 120ق) قارى مكه.
3. عاصم: عاصم بن ابى النجود اسدى(متوفاى 128ق) قارى كوفه.
4. ابو عمرو: زبّان ابو عمرو بن علاء مازنى؛(متوفاى 154ق) قارى بصره.
5. حمزه: حمزة بن حبيب زيّات(متوفاى 156ق) قارى كوفه.
6. نافع: نافع بن عبد الرحمان الليثى(متوفاى 169ق) قارى مدينه. و اين قرائت همان است كه در برخى از كشورهاى مغرب عربى امروزه رايج است.
7. كسائى: على بن حمزه(متوفاى 189) قارى كوفه.
captcha