کد خبر: 3497239
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۴
با حضور علی لاریجانی؛

مراسم افتتاحیه سی‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن برگزار شد + عکس

گروه فعالیت‌های قرآنی: آئین‌ افتتاحیه سی‌و‌سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در شبستان مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه سی‌و‌سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و مسئولان دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی کشور، عموم مردم قرآن دوست و متسابقان در شبستان مصلای امام خمینی(ره) آغاز شد.
پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، آیین حضور متسابقین در سالن و استقرار در جایگاه، تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط استاد جواد پناهی و مدیحه سرائی و هم خوانی قرآن کریم توسط گروه برگزیده استان یزد از جمله برنامه های آغازین این مراسم بود.
مراسم افتتاحیه سی‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن برگزار شد
بر اساس این گزارش، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیرمقدم به مهمانان خارجی این دوره از مسابقات، گفت: خدا را شاکر هستیم که بار دیگر بر محور قرآن کریم سی وسومین دوره مسابقات بین المللی قرآن ایران با حضور بیش از 70 کشور از قاره های مختلف کار خود را آغاز کرد.
وی افزود: این شرکت کنندگان در پناه قرآن و در سایه تعالیم کلام وحی دور هم جمع شده اند. این نعمت بزرگی است که مسلمانان از فرهنگ ها و نژادهای مختلف با محوریت قرآن کریم کنار هم جمع می شوند تا رقابت قرآنی را در کنار هم برگزار می‌کنند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه برگزاری مسابقات قرآن در ایران کمک به ایجاد فضای قرآنی در دنیای اسلام و ایران اسلامی است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری به این جلسات بسیار اهمیت داده؛ چرا که بر این باور هستند که این جلسات است که فراگیری قرآن در جامعه را به دنبال دارد و آن را فراگیر می کند.
وی در ادامه با اشاره به برخی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد توجه قرآن کریم، افزود: مسابقات قرآن صرفاً برای سرگرمی و هنرنمایی نیست، بلکه برای تمسک جامعه به قرآن کریم است.
محمدی با اشاره به آیه «إِنَّ هٰذِهِ أُمَّتُكُم أُمَّةً واحِدَةً» اذعان کرد: این دوره از مسابقات با الهام از قرآن و با شعار «یک کتاب، یک امت» شروع به کار کرده و در آن نمایندگانی از 70 کشور دنیا حضور دارند. این شرکت کنندگان 130 نفر هستند که 57 نفر قاری، 57 نفر حافظ کل قرآن و 16 حافظ روشندل هستند.
مراسم افتتاحیه سی‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن برگزار شد
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: در کنار این مسابقات برنامه های جانبی متنوعی نیز برگزار می شود که یکی از آنها هفتمین همایش تجلیل از بانوان قرآن پژوه است که 26 اردیبهشت ماه و در همین مکان برگزار می شود. برپایی نمایشگاه جانبی از دیگر برنامه ها است که محصولات فرهنگی متنوعی برای جوانان در آن عرضه شده است.
وی عنوان کرد: امیدواریم این رویداد قرآنی با خیر و برکت برای ایران اسلامی همراه با برکاتی باشد و این حرکت قرآنی باعث شود تا زمینه برای عمل به تعالیم قرآن فراهم شود.
محمدی در بخش دیگری از صحبت های خود در این مراسم با اشاره به اینکه در قرآن کریم آیات متعددی در مورد مبارزه با طاغوت آمده است، گفت: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُواْ اللّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّاغُوتَ» خدا را شاکر هستیم که جمهوری اسلامی ایران سردمدار عمل به این آیات در دنیای اسلام بوده و در مقابل استکبار با قدرت و صلابت تمام ایستاده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: امام خمینی(ره) در سال 1342 و زمانی که نهضت خودشان را آغاز کردند، فرمودند که تمام گرفتاری مسلمانان از آمریکا و اسرائیل است، خوشبختانه این جریان هنوز ادامه دارد. امت ما نه تنها با تلاوت و حفظ قرآن کریم در صحنه است بلکه با مبارزه با طاغوت نیز این ایستادگی در صحنه را حفظ کرده است.
وی در ادامه مبارزه استکبار با حفظ وحدت امت های اسلامی را از جمله توطئه های دشمنان عنوان کرد و افزود: امت های اسلامی باید آیات مبارزه با طاغوت را همچون ایران اسلامی سرلوحه خود قرار دهند.
محمدی با تأکید بر اینکه این برنامه مهم بر اساس شعار وحدت به وجود آمده است، گفت: این مسابقات بر اساس آیه «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ» شکل گرفته است؛ اعتصامی که تأکید شده است به صورت جمعی و نه فردی باشد.
مراسم افتتاحیه سی‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن برگزار شد
گزارش ایکنا حاکی است، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به‌عنوان سخنرانی اصلی آیین افتتاحیه سی و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن اظهار کرد: امام علی(ع) معیار بی نیازی را در زندگی فردی با قرآن بودن دانسته است؛ با قرآن بودن یعنی مانوس بودن، پیرو و عامل به قرآن بودن است و هیچ کدام از اینها را نمی توان از مفهوم با قرآن بودن جدا کرد.
وی در ادامه گفت: عامل اصلی سعادت انسان با قرآن بودن است، لذا سعادت در مکتب ما به ثروت و مقام دنیوی و شهرت نیست، بلکه سعادت در گرو با قرآن بودن است.
لاریجانی ادامه داد: از پیامبر اکرم(ص) نقل است که حاملان قرآن در رحمت الهی قرار دارند و عرفای اهل جنت هستند. براساس این آیه، پیداست که در سنت اسلامی ما سعادت یک راه روشن دارد و خداوند تمسک به قرآن را پیمودن راه از تاریکی به روشنایی می داند. «كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ؛ [اين‏] كتابى است كه آن را به سوى تو فروفرستاديم تا مردم را به خواست و فرمان پروردگارشان از تاريكيها [ى گمراهى‏] به روشنايى [هدايت‏] بيرون آرى، به راه آن تواناى بى‏همتا و ستوده»
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: سوال مهمی این است که اگر سعادت فرد در مکتب ما به حامل قرآن بودن است آیا در وجه اجتماعی نیز چنین راهی صرفا جلوی چشم جوامع است؟ و آیا مدینه فاضله فقط همین معیار را دارد؟
وی افزود: امام رضا(ع) می فرمایند: هرگاه انسان مسلمان در خانه قرآن بخواند، اهل آسمان آن را آنطور می بینند که اهل دنیا ستاره درخشنده را در آسمان می بینند. همچنین امام رضا(ع) می فرمایند: زمانی که در خانه ای یک فرد قرآن تلاوت می کند، کل خانه مانند ستاره می درخشد و درخشنده دیده می شود.
لاریجانی ادامه داد: در روایات بالا، نقش تکاملی برای فرد قائل می شود؛ ممکن است بگویند اگر کسی در خانه تلاوت می کند، اگر بلند بخواند دیگران از مفاهیم آن بهره می برند؛ الی القاعده این نقش را نمی توان نادیده گرفت که تلاوت فرد بر اطرافیان او نیز تأثیر می گذارد.
وی در ادامه عنوان کرد: شهید مطهری شب ها قبل از ورود به بستر خواب تلاوت قرآن داشت و قرآن را با صدای بلند تلاوت می کرد، اما به نظر می رسد؛ تلاوت قرآن در خانواده اثر وضعی در عالم معنا می گذارد و در روایت به قدری درخشندگی برای خانه به حساب می آید که همانند ستاره برای اهل زمین است.
گفتنی است، علی لاریجانی، سخنران اختتامیه پس از سخنرانی مراسم را ترک نکرد و منتظر ماند تا تلاوت قاری میهمان و همخوانی گروه همسرایی یزد را بشنود.
یادآور می‌شود، سی‌و‌سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران تا سه‌شنبه، ۲۸ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی(ره) که برای اولین‌بار میزیان این مسابقات شده، برگزار می‌شود.
گزارش تصویری آئین آغازین مسابقات بین‌المللی ایران
captcha