به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان بسیج سازندگی، چند سالی است كه برگزاری اردوهای جهادی با هدف رفع محروميت از نقاط مختلف كشور در بين جوانان ايرانی نهادينه شده، اما امسال حضور طلاب و جوانان خارجی در اين اردوها به طور چشمگيری افزايش پيدا كرده است.
مسئول گروه جهادی امام موسی صدر در اين باره میگويد: گروه جهادی طلاب خارجی با نام امام موسی صدر برای ششمين سال متوالی جهت سازندگی در مناطق محروم خوزستان به شهرستان بندری شادگان میآيد و اقدامات فرهنگی و عمرانی خود را برای محروميتزدايی انجام میدهد.
ابوالفضل عليخانی با بيان اينكه هدف از اين اردو نهادينه كردن روحيه خدمت بين دانشجويان خارجی به عنوان يك امر فطری است، عنوان میکند: اين اقدامات جهادی برای محروميتزدايی در واقع يك الگوی اسلامی از خدمترسانی به محرومان جهان است. حقيقت اين اردوها اين است كه ما مردم را با زبان عملی به اسلام دعوت میكنيم.
وی میافزايد: وقتی يك دانشجو يا طلبه خارجی اين روحيه را فرا بگيرد، هنگام بازگشت به كشورش اين كار را ادامه میدهد.
علیخانی با بيان اينكه اردوی جهادی، كاشتن بذر محبوبيت در دل مردم است، بيان میكند: امام خمينی (ره) فرمودند كه «پابرهنگان انقلاب كردند». پس اين بار وظيفه ماست كه به پابرهنگان عالم خدمت كنيم و آنها را از محروميت نجات دهيم. ما در ايران به دنبال شيعه كردن جهان نيستيم، بلكه همگان را به سمت حق دعوت میكنيم تا در كنار يكديگر زندگی مطلوبی داشته باشيم.
وی عنوان میكند: اقدامات گروه سازندگی امام موسی صدر در دو بخش انجام میشود كه از صبح تا اذان ظهر اقدامات عمرانی و از ظهر تا عصر اقدامات فرهنگی است؛ البته شبها جلسات مباحثه و گفتوگو نيز برگزار میشود.
علیخانی با اشاره به استقبال دانشجويان خارجی از اردوهای جهادی و محروميتزدايی میگويد: در دو سال اخير تعداد افراد متقاضی برای حضور در اين اردوها به شدت افزايش يافته است، ولی به دليل محدوديت ما در اعزام برای اردوهای جهادی شرايطی مانند معدل و نخبگی را در نظر گرفتهايم.
وی با اشاره به حضور ۸۰ طلبه خارجی از ۲۰ كشور جهان از جمله سودان، پاكستان، هند، نروژ، سوئد، چين و روسيه در اين اردو میگويد: از سه ماه گذشته كار شناسايی نقاط محروم آغاز شد و با سفر به خوزستان ساخت چهار خانه برای محرومان و مستضعفان در دستور كار قرار گرفت.
ابوعلی از سودان، ۳۶ ساله است و درباره حضور در اين اردوها میگويد: ۱۰ سالی است كه برای فرا گرفتن علوم دينی به ايران آمدهام و برای دومين بار است كه در اين اردوها شركت میكنم. از اينكه در اواخر دهه سوم زندگی با اين اردوها آشنا شدم ناراحت هستم، چون در اين اردو است كه انسان میتواند زندگی جهادی را فرا بگيرد.
وی میافزايد: در كشورهای ديگر شبيه به اين حركت وجود دارد، اما هيچ كدام آنها مانند اين اردوهای جهادی موثر نيست، چون در اين اردوها همه محبتها و ارتباط گيریها واقعی است. زمانی كه در سودان زندگی میكردم برخی از خارجیها برای اهالی سودان غذا تهيه میكردند و گزارش میگرفتند، اما در نهايت اين گزارشها به ضرر مردم سودان بود و تهيه ملزومات زندگی برای اهالی اين كشور با منت انجام میشد.
اين طلبه سودانی عنوان میكند: من از نظر ظاهری يك خارجی هستم، اما اين موضوع را پذيرفتم كه ما برای مهياسازی زمينههای ظهور بايد به اتحاد و انسجام خاصی برسيم و مرزها نبايد براي ما محدوديت ايجاد كند؛ چرا كه عزت و سربلندی اسلام، منجر به سربلندی همه كشورهای اسلامی میشود.
وی بيان میكند: امسال برای حضور در اين سفر خانوادهام را همراهم آوردم تا بتوانند اين فضا را تجربه كنند و تجربیات خود را در زندگی به كار ببرند. شنيدن اين حرفها بيشتر شبيه به شعار است، اما اگر كسی اين فضا را تجربه كند، ديگر قدرت جدا شدن از آن را ندارد.
سيدعباس موسوی، طلبه ۲۹ ساله پاكستانی نيز معتقد است كه شادی مسلمانان واقعی با شادی و ناراحتی ملت ايران يكی است، برای همين هنگام تحقير ملوانان آمريكايی در خليج فارس بسياری از مسلمانان ديگر جشن گرفتند.
اين طلبه پاكستانی با اشاره به رفع محروميت در برخی از نقاط ايران بعد از برپايی اردوهای جهادی میگويد: پاكستان در سالهای گذشته اسير وحشیگری آمريكا و غرب شد و قسمتهای وسيعی از اين كشور در پی اين تجاوز نابود شده است. اگر بتوان اردوهای جهادی را در پاكستان نهادينه كرد، بدون شك میتوانيم در آيندهای نه چندان دور شاهد ساخت پاكستان باشیم.
سردار محمدرضا نقدی نيز که در جمع اين طلاب خارجی حاضر شده، میگويد: چشيدن طعم محروميتزدايی به اين طلاب ياد میدهد كه درك درستی از وضعيت محرومان پيدا كنند و اين درك درست به نهادينه شدن فرهنگ خدمت به محرومان كمك میکند.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين بيان میكند: اين تجربه شيرين بايد به همه جهان اسلام منتقل شود تا محروميتزدايي در كل جهان اسلام توسعه پيدا كند و استكبار جرئت سوءاستفاده از محروميت مسلمانان نداشته باشد.