به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، بهروز خدارحمی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران، اظهار کرد: اتفاقی که در کشور ما افتاده و طبیعتا اگر این اختلال از اقتصاد ما کنار نرود میتواند یک ضعف بزرگ باشد، این است که ما در کشور، یک نرخ بیشتر برای اوراق بدهی نداریم.
وی همچنین با بیان اینکه عموما یک قرینه بیشتر تحت عنوان اوراق مشارکت برای بازار بدهی ما وجود ندارد، افزود: اوراق مشارکت هم صرفنظر از ریسک شرکت و اینکه چه کسی آن را منتشر میکند، یک نرخ دارد که آن نرخ را شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی مصوب کردهاند.
خدارحمی اظهار داشت: به این ترتیب، اگر توانمندترین و شفافترین شرکت که عملکرد بسیار مناسبی دارد و شرکتی ورشکسته هر دو این فرصت را پیدا کنند که اوراق مشارکت منتشر کنند، به احتمال بسیار زیاد نرخ اوراق آنها یکسان است؛ به دلیل اینکه مجوز بانک مرکزی را میخواهند و بانک مرکزی هم بدون توجه به رتبه اعتباری آنها یک نرخ بیشتر به آنها نمیدهد و این امر ایجاد دغدغه و دردسر خواهد کرد.
وی راه اندازی مؤسسات رتبه بندی اعتباری را از مهمترین پیشنیازها برای بازار بدهی و تقویت آن در کشور دانست و گفت: باید ساختار بازار بدهی را جذاب و آماده برای پذیرایی سرمایهگذاران کنیم؛ به عبارتی این بازار هم باید در بخش شرکتها که به عنوان عرضهکننده بازار بدهی هستند و هم در بخش خریداران اوراق بدهی، برای دو طرف جذاب باشد.
خدارحمی اظهار داشت: لازم است مؤسسات رتبهبندی، شرکتهای منتشرکننده اوراق بدهی را با توجه به رتبه اعتباری و عملکرد و شفافیتی که دارند طبقهبندی کنند تا آن شرکتی که عملکرد بهتری دارد، از امتیاز بالاتری برخوردار باشد.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران افزود: اوراق بدهی در بازارهای سرمایه دنیا همواره سهم بالایی را از آن خود میکند اما در بازار سرمایه ایران به دلیل عمق محدود این بازار، معاملات اوراق بدهی در ابعاد کوچکی فعال است.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی، بازار سهام میتواند نقش پررنگتری در مقایسه با بازار پول در تامین مالی ارزان قیمت واحدهای اقتصادی ایفا کند ابراز امیدواری کرد: تأکید بودجه کشور بر انتشار و عرضه اوراق با درآمد ثابت یا خزانه اسلامی از طریق بازار سرمایه بتواند علاوه بر معاملهگران بازار سهام، پای بازیگران جدیدی را هم به بازار سرمایه باز کند