کد خبر: 3499625
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۹
کوششی خبر داد:

صدور مجوز تشکل‌های مردمی با عنوان «مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت»

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور گفت: براساس مصوبه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی، تمدید مجوز مؤسسات از سر گرفته شد و از این به بعد صدور مجوز‌ها با عنوان «مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت» انجام می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در همایش توجیهی نمایشگاه حمایتی شمیم وحی که امروز، 30 اردیبهشت‎ماه، با حضور 500 مدیر مؤسسات و خانه‌های قرآن شهری و روستایی شهر تهران و سایر مسئولان برپا شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: این برنامه به بهانه نمایشگاه برپا شد که فرصتی را نیز برای دیدار مجدد با مدیران مؤسسات و خانه‌های قرآن فراهم کرد.
دبیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران با اشاره به اینکه شما به عنوان پرچم‌داران جبهه قرآنی انقلاب اسلامی و افرادی که در خط مقدم مقابله با جنگ نرم دشمنان هستند، تصریح کرد: اختلافاتی در ارتباط با امور مؤسسات در بین دستگاه‌های مختلف بوده است که پس از مدت طولانی و به برکت قرآن این مشکلات برطرف شد و به نتایج خوبی دست پیدا کردیم.
کوششی ادامه داد: در حال حاضر دیگر مجوزهای مؤسسات دارای دو گروه ارشاد و تبلیغات اسلامی نیست بلکه همه دارای یک مجوز واحد با دو امضای عالی‌ترین مقام قرآنی ارشاد و تبلیغات اسلامی شده‌اند.  طی تلاش‌های انجام شده این موضوع حل و با توجه به مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی قمرر شد هیئتی به منظور رسیدگی به امور مؤسسات و تشکل‌های قرآنی با 9 عضو شکل گیرد.
وی ادامه داد: این هیئت 9 نفره متشکل از دو عضو از تبلیغات اسلامی، دو عضو از ارشاد، دو عضو از اتحادیه مؤسسات، دوعضو از اتحادیه تشکل‌ها، یک نفر نماینده از اوقاف، یک نماینده از حوزه علمیه و یک نماینده از سوی شورای توسعه تشکیل شدکه اینها همه شخصیت‌های حقوقی هستند که امور مربوط با مؤسسات در تمامی زمینه‌ها از صدور مجوز، انحلال، هدای، نگارش آیین‌نامه، نظارت، رتبه‌بندی و ... برعهده دارند.
دبیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران عنوان کرد: حضور نمایندگانی از مؤسسات در این هیئت موجب شد که مؤسسات قرآنی نیز در رده‌های بالاتر حاکمیتی نیز نقش بیافریند یعنی تصمیمات آنها نیز در دستگاه‌های بالادستی نقش دارد. حقیقت این است که میان دو نهاد ارشاد تبلیغات اختلاف نظرهایی بوده است که الحمدالله این فضا برطرف شد.
وی اضافه کرد: بر این اسات رئیس این هیئت را بالاترین مقام قرآنی ارشاد(معاونت قرآن و عترت)، دبیر آن را بالاترین مقام قرآنی تبلیغات(رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم) و دبیرخانه آن در سازمان تبلیغات اسلامی در نظر گرفته شده است که تا به الان 33 جلسه برگزار شده است که طی آن اساسنامه مؤسسات تهبه شده است که نسبت به گذشته کامل‌تر، جامع‌تر و بهتر است.
کوششی با اشاره وقفه یک ساله صدور مجوز‌ برای درخواست‌کنندگان مؤسسات، عنوان کرد: طبق اساسنامه فعلی 90 درصد محدودیت‌های اساسنامه گذشته برداشته شده است. 10 روزی است که صدور مجوزها و در مرحله اول تمدید آن از سر گرفته شده است و فعلا برای مؤسسات که تاریخ مجوزهایشان به اتمام رسیده است، مجوز صادر می‌شود.
وی با اشاره به سایر مصوبات و خروجی‌های جلسات این هیئت، تصریح کرد: تعریف آیین‌نامه برای مؤسساتی که دارای شعب هستند، آیین‌نامه نظارت بر مؤسسات، آیین‌نامه حمایت از مؤسسات از جمله خروجی‌های این جلسات است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با تأکید بر اینکه در حال حاضر هیئت مرکزی رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی شکل گرفته است و در سطح استان‌ها کار به روال گذشته است، ادامه داد: این مجوزها با دو امضای بالاترین مقام قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی و با عنوان «مؤسسات فرهنگی قرآن وعترت» صادر می‌شود.
وی با اشاره به علت نامگذاری مؤسسات به این عنوان، بیان کرد: این امر بخاطر حمایت از مؤسسات رخ داده است به دلیل اینکه با نامگذاری مؤسسه فرهنگی بسیاری از محدودیت‌ها برداشته می‌شود و از سوی دیگر امتیازاتی نیز شامل حالشان می‌شود و همچنین عنوان عترت را کنار قرآن قرار دادیم که براساس حدیث ثقلین به برنامه‌ها در حوزه عترت نیز توجه شود و این عنوان منافع زیادی را برای مؤسسات به همراه دارد.
کوششی عنوان کرد: آنهایی که نیز دو مجوز از ارشاد وتبلیغات داشته‌اند از این به بعد با این مجوز واحد شناخته می‌شود یعنی تمامی مؤسسات قرآنی مردم نهاد با این عنوان شناخته خواهند شد.
وی بیان کرد: قرار دادن عنوان فرهنگی بار حمایتی دارد به دلیل اینکه برخی در بعضی زمینه‌ها چون مالیات به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کردند و حال به این گونه تمامی مؤسسات از امتیاز واحد برخوردار خواهند شد. اما تخصیصش با قرآن و عترت یعنی کارهای فرهنگی که در این دو حوزه است باید انجام گیرد.
دبیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران با اشاره به دوره‌های پیش‌دبستانی که در سطح مؤسسات در حال برپایی است، افزود: در این زمینه 30 سبک آموزشی داریم که کارگروهتخصصی با حضور کارشناسان این عرصه و همچنین کارشناسانی از آموزش و پرورش برپا کردیم که طی 17 جلسه سه تا شش ساعته از آنها خواسته شد که بهترین روش آموزشی را برای پیش‌دبستانی معرفی کنند که هم از لحاظ شکلی، لفظی، محتوایی، تربیتی و آموزشی و ... کامل باشد که آنها یک یا دو روش را که کمترین مشکل را داشت انتخاب کردن که مقرر شد فعالیت‌های پیش دبستانی در مؤسسات در صورت دارا بودن شرایط و امکانات لازم و پس از بررسی و ارسال لیست مؤسسات متقاضی به آموزش و پرورش با آن الگو برگزار شد تا شاهد آثار تربیتی مثبتی در فرزندان باشیم.
موضوع نمایشگاه شمیم وحی از موضوعات دیگر بیان شده از سوی کوششی بود. وی ادامه داد: طی سال گذشته به دلیل اینکه از سوی شهرداری حمایتی برای فعالیت‌های مؤسسات قرآنی انجام نمی‌شود خواستیم تا به این امر توجه کنند که طی تلاش‌های انجام شده از محل اعتباراتی که در آستانه ماه محرم به فعالیت‌های هیئات مذهبی اختصاص پیدا می‌کند، مبلغی را به مؤسسات و تشکل‌های قرآنی اختصاص دادند که آن مبلغ در سال گذشته یک میلیارد و 500 میلیون تومان بود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور تأکید کرد: اما طی جلساتی که در امسال برای برپایی دومین دوره نمایشگاه شمیم وحی داشتیم خواستیم که هزینه‌ای نیز از سوی شهردار به بودجه سال پیش اضافه شود که با این امر موافقت شد و این نمایشگاه در آستانه ماه مبارک رمضان با بودجه دو میلیارد و 500 میلیون تومانی برپا می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته از هزار و 591 تشکل‌ قرآنی حمایت شد وامسال از دو هزار و 700 تشکل، افزود: این تشکل‌ها شامل مؤسسات قرآنی، خانه‌های قرآن دارای مجوز، جلسات شاخص قرآنی، جلسات قرآن خانگی (که هزار و 52جلسه خانگی سیار در شهر تهران شناسایی شد) و خانه‌های قرآن و عترت سرای محلات(بیش از 300 عدد) هستند اما بیشترین حمایت از مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت است.
کوششی بیان کرد: به دلیل اینکه در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم امکان حضور مؤسسات به صورت گسترده و وسیع نیست به گونه‌ای که طی چهار سال اخیر حداکثر 14 مؤسسه در بخش مؤسسات حضور داشتند، تأکید کرد: اما مخاطبان اصلی آن شما هستند وامسال نیز اقبال همینگونه است لذا امکان حضور شما را در این نمایشگاه فراهم کردیم تا از طریق آن به عرضه محصولات، معرفی فعالیت‌ها، توانمندی‌های خود بپردازید. اما فروش محصولاتتان در نمایشگاه دارای ضوابطی است که باید قبل از آن با ستاد برگزاری نمایگشاه هماهنگی‌های لازم انجام شود.
وی با اشاره به اینکه مدیران تنها می‌توانند با بن‌کارت‌ها در نمایشگاه اقدام به خرید کنند، اظهار کرد: اما مقرر شده است که اجناس ضروری مؤسسات و از سوی دیگر با نازل‌ترین قیمت و با گارانتی و ضمانت عرضه شود.
کوششی بیان کرد: امیواریمامسال با حضور شما و ایجاد غرفه در دومین نمایشگاه شمیم وحی شاهد رونق ان باشیم. همچنین پس از نیمه شعبان مؤسسات براساس تقسیم‌بندی شعب اتحادیه استان تهران برای دریافت حواله‌ها و بن‌کارت‌ها نمایشگاه، به دبیرخانه نمایشگاه مراجعه می‌کنند.
وی در خصوص مبلغ حمایتی اختصاص یافته به هر مؤسسه گفت: در سال گذشته این مبالغ حمایتی و حواله‌ها براساس رتبه‌بندی و سطح‌بندی مؤسسات به آنها اختصاص پیدا می‌کرد که امسال در نظر داریم این سطح‌بندی در بحث حمایتی در نظر گرفته نشود و همه مؤسسات دارای مجوز به صورت یکسان مورد حمایت قرار گیرد. همچنین این مبلغ یا به مانند سال گذشته و یا بیشتر خواهد بود.
captcha