داوود تکفلاح، معاون مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به تشریح برنامه 5 ساله مرکز قرآن و عترت این وزارتخانه پرداخت و افزود: برنامه 5 ساله ششم مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت به دو بخش از نظر اجرا و حیطه برنامه تقسیم میشود که در بخش اجرا نیز به دو صورت متمرکز در وزارت بهداشت و دانشگاهی انجام میشود.
تک فلاح به بخشهای طرح برنامهای 5 ساله اشاره و عنوان کرد: این طرح به سه بخش: پژوهشی، آموزشی و تبلیغ و ترویجی تقسیم میشود. بخش آموزشی و پژوهشی شامل 5 برنامه و 29 طرح و بخش تبلیغ و ترویج شامل 12 برنامه و 19 طرح تقسیم است.
وی با تأکید بر بخش آموزش در برنامه 5 ساله اظهار داشت: بخش آموزشی را در 4 محور: قرائت، حفظ، مفاهیم و سبک زندگی اسلامی برنامهریزی کردیم که در هر بخشی برنامههایی پیش بینی شده که در دستور کار فعالیتهای مرکز قرآن و عترت و زیرمجموعههای آن در دانشگاهها قرار میگیرد.
وی مهمترین برنامههای محور قرائت در بخش آموزش را آموزش صحیح خوانی، آموزش قرائت تخصصی مقدماتی، آموزش قرائت تخصصی تکمیلی، آموزش قرائت ویژه منتخبین جشنواره و طرح تربیت دانشجو معلم قرآن برشمرد و اظهار داشت: در محور قرائت بیشترین مخاطبان را داریم. از این رو باید در این زمینه توجه ویژه شود.
تک فلاح به محور حفظ قرآن به عنوان بخش دیگری از برنامههای آموزشی پرداخت و بیان کرد: آموزش حفظ سورههای منتخب یاسین، حدید، واقعه، حجرات، لقمان و قیامت، آموزش حفظ تربیتی قرآن، طرح نسیم بهشتی با حفظ یک جز قرآن و آموزش حفظ موضوعی قرآن از برنامههای 5 ساله ما درحوزه حفظ قرآن در دانشگاه است.
وی محور مفاهیم را نیز یکی از چهار برنامههای آموزشی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت خواند و عنوان کرد: آموزش و مفاهیم قرآن، آموزش، ترجمه و تفسیر سوره مبارکه حجرات ، لقمان، حدید، یاسین، آموزش تقسیر موضوعی، آموزش روشن تدبر در قرآن سطح یک یا روش محور و آموزش روش تدبر در قرآن، سطح دو سوره محور از برنامههای بخش مفاهیم است.
تک فلاح برگزاری کارگاههای سبک زندگی را چهارمین بخش برنامه آموزشی پنج ساله ششم مرکز قرآن و عترت خواند و افزود: کارگاه موضوعی مهارتهای زندگی در کمتر از یک روز و کارگاه اردویی مهارتهای زندگی قرآنی بین دو تا چهار روز از برنامههای سبک زندگی است که تا کنون با همکاری کارشناسان در 70 دانشگاه کشور اجرایی شده است.
معاون مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری بیست و یکمین جشنواره قرآنی وزارت بهداشت اظهار کرد: برای امسال سه جشنواره پیش بینی شده است که در طول سال اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای برنامههای تدوین شده سه کارگروه در وزارت بهداشت ایجاد شد، عنوان کرد: کارگروههای حوزه آموزش و پژوهش، تبلیغ و ترویج و ساختار، سه کارگروهی هستند که در بخشهای مختلف مسئولیت اجرای برنامهها را بر عهده دارند.
تک فلاح خاطر نشان کرد: جشنواره نشریات قرآن و عترت، حضور در نمایشگاه بینالملی قرآن کریم با عنوان قرآن و سلامت، حضور دانشگاههای علوم پزشکی هر استان در نمایشگاههای استانی قرآن و عترت، برگزاری محافل و مراسم قرآنی، برگزاری کرسیهای تلاوت، طرح ثقلین در زلال اعتکاف، با قرآن در رمضان، اردوی قرآنی، همایشها، تدوین مشوقهای فعالیتهای قرآنی، تشکیل مجمع قاریان و حافظان قرآن و طرحهای پژوهشی در حوزه قرآن و عترت را از دیگر برنامههای مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در سال جاری برشمرد.