به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری سومین همایش ملی «تئاتر مردمی خرداد» پیش از ظهر امروز، 11 خرداد با حضور امیرحسین شفیعی؛ دبیر این همایش در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.
امیرحسین شفیعی در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه این همایش طی روزهای 13 تا 16 خرداد همزمان با ایام ارتحال امام(ره) و یومالله 15 خرداد در چهار نقطه از تهران برگزار خواهد شد، گفت: تاریخچه این همایش به 12 سال پیش باز میگردد که نخستین دوره آن به همت کوروش زارعی؛ مدیر کنونی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برگزار و دومین دوره آن با وقفه نسبتاً طولانی سال گذشته مجدد از سر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه این رویداد تئاتری غالباً در سالروز ارتحال امامخمینی(ره) برگزار میشود، ادامه داد: قاعدتاً به همین دلیل به جای واژه جشنواره از واژه همایش استفاده کردهایم که در حقیقت گردهمایی مجموعه از عوامل و فعالانی باشد که به نوعی در زمینه تئاتر ارزشی و انقلابی مدتهاست به تولید تئاتر مشغول هستند.
برگزاری نظاممند و برنامهریزی شده همایش «تئاتر مردمی خرداد»
شفیعی گفت: بنا بر تصمیم مدیریت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مقرر شد که این همایش در سال جاری به شکلی مستقلتر از قبل و با برنامهای نظاممند برگزار شود که بستر مناسبی برای برگزاری سالانه آن زین پس و احتمالاً با اضافه شدن بخشهای دیگر فراهم شود و همان گونه که مطلع هستید واژه تئاتر مردمی به جای تئاتر خیابانی انتخاب شده است، به این معنی که مردم قرابت بیشتری با آثار نمایشی پیدا کنند و نقش فرهنگسازی هنر نمایش بیش از پیش در میان مردم نهادینه شود.
دبیر سومین همایش ملی «تئاتر مردمی خرداد» تصریح کرد: 4 مکانی که برای اجرای آثار این همایش در نظر گرفته شده است، مرقد مطهر، گلزار شهدای بهشت زهرا(س)، محوطه تئاتر شهر (بوستان دانشجو) و میدان امامحسین(ع) است که البته در روز 15 خرداد نیز در ایستگاه متروی امام خمینی(ره) برای مسافران اجرای تئاتر خواهیم داشت.
سرنوشت پیش آمده برای یادواره «طلوع خرداد» رضایتبخش نیست
وی ادامه داد: از آنجا که شخصاً زاده شهر غیور و انقلابی ورامین هستم، همواره یک دغدغه شخصی داشته و دارم که با توجه به سابقهای که در زمینه تولید و اجرای نمایشهای میدانی و خیابانی دارم، به مناسبت یومالله 15 خرداد که مبدأ قیام انقلاب اسلامی است، در ورامین یک جریان هنری و نمایشی درخور به راه انداخته شود و همانطور که مستحضر هستید این حقیر بانی یادواره فرهنگی و هنری 15 خرداد بودم که در پنجاهمین سالگرد قیام 15 خرداد در شهرستان ورامین برگزار شد که البته از سرنوشتی که به دلایلی به آن دچار شد، همه آگاه هستیم و چندان رضایت شخصی ندارم.
شفیعی افزود: خوشبختانه حوزه هنری این شرایط و بستر را فراهم کرد که بتوان متناسب با این روز بزرگ و البته مصادف با سالروز ارتحال امام(ره) مجدداً نطفه یک جریان هنری در قالب هنرهای نمایشی شکل بگیرد که امیدوارم همانطور که اشاره شد در آینده بسط و گسترش خوبی پیدا کند که برای آن نیز برنامهریزیهایی به انجام رسیده است و باید همین جا متذکر شوم که ما همزمان با اختتامیه سومین دوره این همایش فراخوان همایش چهارم را نیز اطلاعرسانی خواهیم کرد تا هنرمندان زمان بیشتری برای برنامهریزی و تولیدات سال آینده خود داشته باشند.
اجرای 16 نمایش در همایش «تئاتر مردمی خرداد»
طراح و کارگردان تئاتر میدانی «دریادلان» در ادامه تأکید کرد: 16 نمایش از 12 استان کشور در این همایش اجرا خواهند داشت که تمامی این آثار موضوعاتی همچون شخصیت امام(ره) و زندگی ایشان، نقش امام(ره) در جریان انقلاب اسلامی، یومالله 15 خرداد و قیام مردمی در سال 42 و مسائلی از این دست خواهند داشت، ضمن آن که در برخی از آثار به موضوع مدافعان حرم پرداخته شده است.
شفیعی به ذکر استانهای شرکتکننده در این همایش پرداخت و گفت: استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، بوشهر، تهران، کرمان، کرمانشاه، مرکزی، همدان، ایلام، البرز، گیلان و خوزستان هنرمندان خود را با تازهترین تولیدات نمایشی که 12 نمایش از این تعداد برای نخستینبار تولید شده در این همایش شرکت دادهاند.
وی ادامه داد: دو نمایش از این تعداد در حقیقت مجلسنامه(شبیهخوانی) هستند به نامهای «سوگ خورشید» و «انقلاب سفید» و دو نمایش نیز در قالب هنر اجرایی(پرفورمنس) به اجرا درخواهند آمد که یکی از آنها «راه بیپایان» است و دیگری «پابرجا»، ضمن آنکه نمایش میدانی «دریادلان» نیز چند شبی است در حوضنمای بوستان دانشجو اجرای خود را آغاز کرده است و هر شب ساعت 21:30 اجرا میشود.
برگزاری همایش «تئاتر مردمی خرداد» به شکل غیر رقابتی
وی با اشاره به اینکه یکی از مأموریتهای این همایش پُر کردن اوقات فراغت زائران شرکتکننده در ویژهبرنامههای سالروز ارتحال امام خمینی(ره) است، گفت: این همایش به شکل غیررقابتی برگزار خواهد شد و اهداف دیگری همچون فرهنگسازی در میان مخاطبان عادی تئاتر را دنبال میکند و 13 خرداد اغلب اجراهای این همایش از بعدازظهر در مکانهایی که نام آنها برده شد خواهد بود، اما در روز 14 و 15 خرداد اغلب آثار از ساعات اولیه صبح اجرا خواهند شد.
مدیر دفتر تئاتر مردمی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ادامه داد: دو نمایش آئینی نیز در این همایش اجرا خواهند شد که یکی از آنها، «نوای امواج» از استان بوشهر و دیگری «آئینهای انقلابی» از شهرستان سیاهکل استان گیلان است.
وی در پایان گفت: با وجود آنکه این همایش به شکل غیررقابتی برگزار خواهد شد، اما 16 خرداد آئین اختتامیهای برای آن در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار خواهیم کرد که به نوعی قدردانی از همه کسانی است که ما را در برگزاری این رویداد هنری یاری رساندند.