حجتالاسلام و المسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگیهای یومالله 15 خرداد که آن را تبدیل به نقطه عطفی در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی کرد، گفت: 15 خرداد حادثهای استثنایی در تاریخ ایران است که با هیچ حادثهای قابل مقایسه نیست. در واقعه 15 خرداد امام خمینی(ره) در روز عاشورا، 13 خرداد، در مدرسه فیضیه قم در حضور جمعیت گستردهای سخنرانی کرد و شاه ایران را مخاطب سخنان خود قرار داد و نقشههای استکبار را بازگو کرد و با این سخنرانی زنگ خطری را برای حکومت پهلوی به صدا در آورد.
وی افزود: امام(ره) در این سخنرانی دلایل تأکید حکومت پهلوی بر نگفتن عبارت «اسلام
در خطر است» و رابطه با اسرائیل را تبیین و افشا کرد و در پایان این
سخنرانی امام فرمودند همانطور که امام حسین(ع) عصر عاشورا «هل من ناصر ینصرنی»
طلبید امروز هم ما یاری میطلبیم که تمام این موارد معنای خاصی را در آن شرایط داشت و توجه افکار عمومی را به خود جلب نمود.
عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: نکته دوم اینکه به قدری سخنان امام(ره) جدید و ابتکاری بود که محمد رضا پهلوی را به وحشت انداخت و وی مجبور شد امام را دستگیر و از قم به تهران منتقل کند تا با این کار ضرب شستی نشان دهد و همه را سر جای خود بنشاند.
اکرمی عنوان کرد: همچنین پس از این سخنرانی و در روز 15
خرداد، اسدالله علم(نخستوزیر وقت) از شاه تقاضای فرمان تیر به قصد کشتار کرد تا ماجرا تمام شود و
دیگر کسی به مقابله و مبارزه با حکومت پهلوی برنخیزد و شاه هم موافقت کرد و در قم
و تهران کشتار فراوانی راه انداختند و مردم زیادی را که فقط شعار میدادند «یا مرگ
یا خمینی» و «امام را آزاد کنید» به خاک و خون کشیدند و این نشان از وحشت و هراس
حکومت پهلوی از سخنرانی امام(ره) داشت.
وی تأکید کرد: مردم با ایثار جان و فداکاری به حکومت پیام دادند که ما آنقدر برای مرجعیت ارزش و احترام قائل هستیم که حتی حاضریم جان عزیزمان را فدا کنیم. به قول ظریفی در واقعه 15 خرداد مردم، اولین بار برای ولی فقیه خون دادند و اعلام آمادگی برای فداکاری کردند.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در پایان اظهار کرد: برهمین اساس واقعه 15 خرداد به مبدا تاریخ نهضت اسلامی مردم ایران بدل شد که پس از 15 سال به نتیجه رسید و حکومت پهلوی سرنگون شد و جمهوری اسلامی به وجود آمد.