کد خبر: 3503895
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۳
خراسانی خبر داد:

ارائه پنجمین مجلد «دانشنامه اعلام قرآن» در نمایشگاه

گروه ادب: مدیر گروه دایرةالمعارف قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم از ارائه پنجمین مجلد «دانشنامه اعلام قرآن» در نمایشگاه قرآن خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی خراسانی، مدیر گروه دایرةالمعارف قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ارائه آثار این گروه در نمایشگاه قرآن گفت: در حال حاضر دانشنامه‌های گوناگونی در بخش‌های مختلف در حال تدوین، و تعدادی از آنها نیز در دست چاپ است، اما به نظر می‌رسد در سال جاری فقط جلد پنجم از «دانشنامه اعلام قرآن» در بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن ارائه شود.
وی افزود: دانشنامه اعلام قرآن از دانشنامه‌‌های قرآنی است كه خاستگاه آنها قصه‌های قرآن بوده و مورد توجه علاقه‌مندان به داستان‌های قرآنی است و به اندازه دایرةالمعارف قرآنی از این دانشنامه نیز استقبال شده است.
حجت‌الاسلام خراسانی ادامه داد: این مجلد از «دانشنامه اعلام قرآن» شامل 110 مدخل است و از مهمترین مدخل‌ها می‌توان به مقاله «حارث بن زمعه»، «حجةالوداع»، «حجر اسماعیل»، «حجرالاسود»، «حجاج»، «حسان بن ثابت»، «حسن بن علی»، «حسین بن علی»، «حمزة بن عبدالمطلب»، «حوا»، «حواریون» اشاره کرد و «داوود» از پیامبران بنی‌اسرائیل آخرین مقاله را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه دایرةالمعارف قرآن مبنای استخراج و تدوین دانشنامه‌های موضوعی بوده است، عنوان کرد: «دانشنامه اعلام قرآن» از این دایرةالمعارف استخراج شده و می‌توان گفت؛ 25 تا 30 درصد از دایرةالمعارف قرآن را تاریخ و اعلام قرآن شامل می‌شود.
حجت‌الاسلام خراسانی با اشاره به تأثیر تدوین و نشر این دانشنامه در کشور بیان کرد: انتشار این اثر می‌تواند در ارتقای سطح آگاهی و دانش قرآنی جامعه مؤثر باشد و از سوی دیگر برای نویسندگانی که می‌خواهند در حوزه قرآن قلم بزنند، می‌تواند به عنوان منبعی جامع مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
وی درباره ویژگی‌های این اثر گفت: مقالات «دانشنامه اعلام قرآن» بر اصل بی‌طرفی تکیه کرده و از نثر معیار و استانداردهای جهانی دایرةالمعارفی برخوردار بوده و همچنین دارای جامعیت علمی است.
captcha