حجتالاسلام محمد تقدیری، معاون امور روحانیون و حوزههای علمیه آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به مناسبت فرارسیدن سالروز وفات حضرت خدیجه(س) به بیان ویژگیهای آن حضرت پرداخت و عنوان کرد: حضرت خدیجه قبل از اسلام به نام طاهره معروف و خانم پاک و متمولی بودند. شخصی به نام ورقه بن نوفل (که بر اساس منابع پسر عمومی حضرت خدیجه و فردی مسیحی بود) اطلاعات زیادی از پیامبران قبلی و پیامبری که در آخرالزمان ظهور خواهد کرد را به حضرت خدیجه (س) ارائه کرده بود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا حضرت خدیجه حدس میزدند که فردی که با ایشان ازدواج میکنند احتمال دارد همان پیامبر آخرالزمان باشد؟ گفت: بله این احتمال را میدادند البته این مسئله به صورت گمانهزنی و دیدن علائم بود و خود پیامبر هم تا زمانی که به ایشان وحی نازل نشده بود به این مسئله آگاهی نداشتند. اما حضرت خدیجه ویژگی ها و علائمی که ورقه بن نوفل در خصوص پیامبر خاتم ذکر کرده بود را در پیامبر (ص) مشاهده کرده بودند.
حجتالاسلام تقدیری دو ویژگی صداقت و امانت داری حضرت رسول(ص) را دلیل مجذوب شدن حضرت خدیجه به ایشان و درخواست ازدواج ایشان از پیامبر عنوان و اظهار کرد: رابطه عاطفی ایشان با پیامبر نیز رابطه والایی بود به طوری که پیامبر اسلام در خصوص حضرت خدیجه می فرمایند: وقتی خدیجه به من پیوست که همه از من دور میشدند او در راه اسلام هرگز مرا تنها نگذاشت و همواره از من حمایت کرد. خداوند او را رحمت کند که بانوی پربرکتی بود و برای من شش فرزند به دنیا آورد. (به غیر از حضرت زهرا(س) بقیه فرزندان حضرت از دنیا رفتند).
بانویی که خداوند از طریق جبرئیل به ایشان سلام رساند
وی در ادامه به جایگاه والای حضرت خدیجه نزد خداوند نیز اشاره کرد و گفت: زمانی که حضرت رسول(ص) در غار حرا بودند، حضرت خدیجه از کوه بالا رفته و برای ایشان غذا می بردند. وقتی ایشان نزد حضرت رسیدند حضرت محمد(ص) فرمودند که هم اکنون خداوند از طریق جبرئیل به شما سلام رساندند. وفاداری حضرت خدیجه به همسرشان کاری کرد که خداوند به حضرت سلام رساند که در زیارت نامه حضرت نیز به این مسئله اشاره شده است.
معاون امور روحانیان و حوزههای علمیه آستان حضرت عبدالعظیم(ع) به آزار و اذیت هایی که حضرت خدیجه به دلیل ازدواج با حضرت رسول(ص) تحمل کرده اند نیز اشاره کرد و گفت: در آن زمان حضرت خدیجه مورد طعن و آزار و اذیت اطرافیان واقع می شد که چرا با یک جوان یتیم، فقیر و کوچک تر از خودشان ازدواج کرده بودند اما حضرت خدیجه مقاومت کردند و اولین زنی بودند که اسلام آوردند .
حجت الاسلام تقدیری در خصوص نحوه الگوبرداری از زندگی حضرت خدیجه(س) در عصر حاضر نیز گفت: الگوسازی یک نسل برای نسل دیگر به این صورت است که باید پوسته های زمانی را از مغزها جدا کنیم به این معنی که یک سری صفات و رفتارها است که ماندنی هستند و با گذشت زمان تغییر نمی کنند، این مغرها در زمان های مختلف رنگ و لعاب و پوسته های مختلف می گیرند، مثلاً شکل حجاب در زمان پیامبر با شکل حجاب در زمان معاصر می تواند متفاوت باشد اما اصل موضوع پوشش زن است، یا ایثار حضرت خدیجه در آن زمان اینگونه بوده که از کوه بالا بروند و برای حضرت عذا ببرند، اما اصل کار ایشان ایثار برای همسر بوده است، حال این ایثارگری در زمان معاصر برای همسر تعریف متناسب با زمان خود را دارد، ما باید پوسته های زمانی را از ویژگی های رفتاری حضرت جدا کرده و در قالب انسانیت و اسلام ناب به همه مردم عرضه کنیم.
وی ادامه داد: اگر خانم ها در این زمانه که بداخلاقی ها، گسست ها و طلاق بر درون خانواده ها ریشه دوانده است با گذشت و ایثار خود را نیمه زندگی بدانند و از زندگی حضرت خدیجه الگو بگیرند بسیاری از اسیب های زندگی رفع خواهد شد، البته مردان جامعه نیز باید رفتار حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه را الگوی زندگی خود قرار دهند.