به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین جعفر جنتی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان با حضور در آئین حفظخوانی قرآن در میدان جهاد این شهر که توسط مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان برگزار شد، اظهار کرد: کارکرد برگزاری آئین حفظخوانی قرآن این است که فرهنگ قرآنی را برای کسانی که نمیتوانند در مساجد، حسینیه و امامزادگان حضور پیدا کنند، تبیین کند.
وی در ادامه به ابتکار این مؤسسه در برگزاری این مراسم در فضای باز شهری همچون میدان جهاد اشاره کرد و افزود: در شهرهایی مثل کاشان که مردم شبها به واسطه گرمای روز به پارکها و مراکز تفریحی میروند، میتواند امثال این برنامهها، اطلاعات و معلومات آنان را بالا ببرد.
رئیس اداره اوقاف کاشان در ادامه به اقدام مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) در برگزاری مراسم آئین حفظخوانی قرآن و نقش آن در ترویج قرآن و معارف آن اشاره و اظهار کرد: موفقیتهای خوبی حاصل شده است که ضرورت دارد، تجربیات این مؤسسه به سایر مؤسسات انتقال داده شود، تا تمامی مؤسسات از این تجربیات و روشها بهره ببرند.
جنتی در ادامه با توجه به منویات مقام معظم رهبری، به ضرورت تربیت 10 میلیون نفر حافظ قرآن کریم اشاره و تصریح کرد: جامعه ما روز به روز از فرهنگ ناب محمدی و فرهنگ قرآنی دور میشود و روش زندگی ما، از آن زندگی و سبک زندگی اهل بیتی دور میشود.
وی در ادامه افزود: وقتی قرآن در زندگی ما وارد شود و سبک زندگی قرآنی در جامعه حاکم شد، آن وقت است که به شعارها و ایدههای انقلاب دست پیدا خواهیم کرد و آن هنگام است که زمینه را برای ظهور منجی عالم بشریت فراهم و به جامعه ایدهآل اهل بیت(ع) دست پیدا خواهیم کرد، چراکه قرآن یک برنامه زندگی برای بشریت است.
جنتی در ادامه به اقدامات مورد نیاز جهت تحقق 10 میلیون نفر حافظ قرآن کریم اشاره و تصریح کرد: باید تمامی مراکز فرهنگی با یک برنامهریزی دقیق و سالانه، بدون موازیکاری به این امر کمک کنند و تمامی امکانات خود را برای تحقق این موضوع بسیج کنند.
وی با اشاره به نقش حفظ قرآن در زندگی افراد گفت: وقتی جامعه ما جامعه دینی و اهل بیتی و قرآنی شد، خیلی از فسادها و گناهان و ضد ارزشها از بین خواهد رفت و جامعهای خواهد بود که اهل بیت(ع) برای آن هدف مبعوث و برگزیده شدهاند و آرمانهای اهل بیت(ع) تحقق پیدا خواهد کرد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان در ادامه به مسئولان و سازمانهای دولتی، مؤسسات و مراکز قرآنی غیردولتی، مردم و رسانهها اشاره کرد و افزود: هر کدام از این موارد به سهم خود میتوانند به ترویج معارف قرآن و اهل بیت(ع) کمک کنند و البته نقش مراکز فرهنگی و مؤسسات قرآنی چشمگیر خواهد بود و با برنامهریزی، این امر زودتر به نتیجه خواهد رسید.
وی در ادامه با بیان اینکه قرآن و قرآنآموزی باید مثل غذا و پوشاک برای خانوادهها مهم باشد، گفت: تا حدودی فرهنگ قرآنی توانسته است در جامعه و خانوادهها نفوذ پیدا کند، ولی تا زمانی که این امر، دغدغه تمامی خانوادهها یعنی پدر و مادر و مراکز آموزشی بهویژه آموزش و پرورش نباشد، نمیتواند موفق باشد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان در ادامه به راهکارهای ترویج حفظ قرآن در جامعه اشاره داشته و گفت: به طور قطع و یقین، آموزش و پرورش و مراکز علمی که بیشتر وقت نسل جوان و نوجوان را به خود اختصاص دادهاند، میتوانند در این موضوع نقش مهمی داشته باشند ولی باید به صورت علمی و تخصصی با استفاده از اساتید مجرب به این امر بپردازند.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که بحث قرآن و بهویژه حفظ آن در آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزههای علمیه در چه اولویتی قرار دارد، بیان کرد: این فکر در اولویت اصلی نیست، چراکه خود دستاندرکاران این مؤسسات و نهادها و سازمانها هنوز به به این امر ایمان کافی و نقش قرآن در زندگی برای این گونه افراد به خوبی تبیین نشده است.
یادآور میشود، ایجاد فضای شاد و مفرح برای کودکان جهت آموزش نقاشی قرآنی و قصهگویی قرآنی و پخش کلیپهای تصویری با موضوعات دینی، خانوادگی و اخلاقی و... از تلویزیون شهری برای مستمعین از ویژه برنامههایی است که هر شب در آئین حفظخوانی اجرا میشود.
گفتنی است؛ آئین حفظخوانی قرآن توسط مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان و حافظان قرآن و نهجالبلاغه این شهرستان در شبهای ماه مبارک رمضان، یک ساعت بعد از افطار در میدان جهاد همراه با گرامیداشت شهدای مدافع حرم برگزار میشود.
در این برنامه، هر شب چهار نفر از حافظان قرآن و نهجالبلاغه و هر کدام به ترتیب پنج صفحه از یک جزء قرآن را در حضور مستمعین بانو و آقا که در صفوفی مرتب و به صورت منظم در پشت رحلهای قرآن قرار گرفتهاند، به صورت حفظ تلاوت میکنند.
یاآور میشود، مراسم آئین حفظخوانی قرآن کریم توسط
مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان و با تعامل و همکاری خیرین و عموم مردم و نیروی مقاومت بسیج سپاه کاشان، اداره اوقاف و امور خیریه کاشان، بنیادشهید و امور ایثارگران کاشان، شرکت تولید خودرو
سایپا کاشان، پلیس راهور، شهرداری کاشان، اداره زیباسازی، اداره تبلیغات اسلامی کاشان
و سایر ادارات مرتبط برگزار میشود.