به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز، سهشنبه، 8 تیرماه در همایش گرامیداشت هفته قوه قضائیه با بیان اینکه قوه قضائیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از نقاط برجستهای برخوردار بوده است، اظهار کرد: قضات در دستگاه قضائی با وجدان کار میکنند و اینکه در سالهای اخیر پروندههای مهم و پر سر و صدا را مورد بررسی قرار دادهاند، حکایت از تحقق قانون و شکلگیری قوه قضائیه مقتدر در کشور هستیم.
وی افزود: قوه قضائیه سیر تکامل مثبتی را در حال طی کردن است و اینکه قضات باوجدانی داریم که به کار خود تسلط دارند و قانون را اجرا میکنند و در برابر فشارها ایستادگی میکنند، سرمایهای ارزشمند است که مایه اقتدار کشور میشود و با هر تدبیری باید این سرمایه ارزشمند را حفظ کرد.
لاریجانی با اشاره به حمایتهای مجلس شورای اسلامی از قوه قضائیه در بودجههای سالیانه، به برخی قوانین مربوط به دستگاه قضائی که در قوه مقننه بررسی شده اشاره و اظهار کرد: آیین دادرسی کیفری، قانون مجازات اسلامی، بررسی وظایف رئیس قوه قضائیه، قانون جرم سیاسی، لایحه پلیس قضائی، لایحه وکالت، تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی، نظام جامع داوری و قانون مبارزه با قاچاق کالا از جمله مواردی است که از سوی مجلس مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اوضاع داخلی کشور و نیز شرایط کشور در منطقه اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که برای نظام پیش آمد، مسئله برجام بود که نظام توافق هستهای را با چشم بینا انتخاب کرد اما باید توجه داشت که غرب در پس این توافق چه فکری را اندیشیده است؟
رئیس قوه مقننه ادامه داد: به نظر میرسد که طرفهای مقابل در اجرای برجام نقاط ضعفی را به جا گذاشتند که برخی از آنها مربوط است به برچیدن تحریمها به طور جامع؛ مخصوصاً در بخش بانکهای بزرگ این نقص را میبینیم. علاوه بر این، اضطرابی را نیز برای سرمایهگذاری در داخل ایران به وجود میآورند، هر چند در ظاهر توصیههایی برای سرمایهگذاری در ایران میکنند اما در بخشهای دیگر اضطرابها را تشدید میکنند که این سرمایهگذاریها صورت نگیرد که این مسئله به طراحی بزرگتری برمیگردد.
وی گفت: همزمان با توافق هستهای عملیات دیگری را از نظر سیاسی سامان دادند تا نفوذ نظامی خود را بهگونه دیگری در منطقه جلوه بدهند و هیمنه کاری و تسلط خود را در منطقه بر کشورها بیشتر نشان دهند؛ چرا که همزمان با توافق هستهای نمیخواستند تغییراتی در شرایط منطقه به وجود بیاید، همانطور که گاه میگفتند نباید بگذاریم نفوذ ایران در منطقه گسترش پیدا کند و از هژمونی ایران جلوگیری کنیم.
لاریجانی افزود: غرب ضمن توافق هستهای نوعی دیپلماسی را همراه با حضور پرقدرت نظامی در منطقه و مانع شدن از گسترش نفوذ ایران در منطقه پیگیری میکند به همین دلیل تضمینهایی را به متحدان خود مخصوصاً به سعودیها میدهند که فروش حجم زیادی سلاح به آنها از جمله این تضمینهاست.
وی با بیان اینکه با توجه به مشاهدات با پدیده سیاسی نسبتاً میانمدتی مواجه هستیم و به هیچ وجه آن را تاکتیکی و کوتاهمدت نمیدانیم، اظهار کرد: نقطه اصلی آن، نوعی فشار به ایران در حوزههای مختلف چه در مسائل داخلی و چه در مسائل منطقهای است.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: از سوی دیگر موضوع خلق بحران در منطقه سیاست مستمری برای کشورهای بزرگ به ویژه سعودیها شده؛ به نظر میرسد سعودیها به دلیل عدم توفیق در یمن و سوریه ناامیدیهایی در رفتارهای دیپلماتیک خود میبینند که چارهای جز خلق بحران در منطقه ندارند؛ این خلق بحران در منطقه نمونهاش در مسئله تروریسم و تنوع تروریسم و نیز پیگیری موضوع تجزیه برخی کشورها قابل مشاهده است.
وی تصریح کرد: روند جریانهای تروریستی در منطقه نشان میدهد که هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی رو به رشد و گاه همراه با جهش است، لذا این پدیده بعید است که با ساز و کارهای موجود به نحو کوتاهمدتی به پایان برسد؛ چرا که مجموعه عوامل مؤثر در منطقه و شیوه رفتاری آنها نشان میدهد که جریانهای تروریستی در منطقه کوتاهمدت نخواهد بود.
لاریجانی اظهار کرد: یکی از مهمترین دلایل اقداماتی که علیه ایران طی این سالها انجام میدهند این است که افکار عمومی داخل را نسبت به هیمنه ایران دچار تردید کنند؛ یعنی شرایطی به وجود بیاورند که حکومت مرکزی از هیمنه و اقتدار لازم برخوردار نباشد لذا تلاش میکنند با نفوذ عناصر تروریستی به داخل کشور، بگویند در ایران مشکل امنیتی وجود دارد.
وی افزود: لذا با برخی از گروهکهای بیآبروی منطقهای در شرق تماس داشتند و امکانات زیادی در اختیارشان گذاشتند برای اینکه سر و صدایی در ایران انجام دهند که قوه قضائیه از این جهت نیز باید به مسائل امنیتی توجه داشته باشد.
رئیس مجلس به تلاش دشمنان برای ضربه زدن به اقتصاد کشور پرداخت و گفت: در این حوزه نیز تلاش میکنند ایران نتواند سرمایهگذاران خارجی را جذب کند.
وی با بیان اینکه برای حل مسئله بیکاری نیاز به سرمایهگذاری سنگین داخلی و خارجی داریم، اظهار کرد: در سرمایهگذاری هم باید قوانین تسهیل کننده باشند و هم فضای امنی در کشور وجود داشته باشد؛ اما تسهیل فضای کسب و کار در شرایط فعلی کشور خیلی مطلوب نیست که در جذب سرمایهگذاری بسیار مؤثر است.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع حقوق بشر پرداخت و گفت: در اینکه از نظر مبنایی با غرب تفاوتهایی در این زمینه داریم، بحثی نیست، اما آنها از این ابزار استفاده میکنند.
وی گفت: یکی از مسائلی که بر روی آن بحث میکنند، مسئله اعدامهاست که بیش از 95 درصد مربوط به مواد مخدر و سرقتهای مسلحانه است که تبیین این مسئله احتیاج به دیپلماسی قضائی مناسب دارد تا پاسخ به این ابهامات بدهد و ارتباطاتی برای فهم این مسائل برقرار شود.