کد خبر: 3514465
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸
نخستین کنگره فرهنگ حماسه برگزار می‌شود؛

کاراندیش: فرهنگ حماسه، بنیاد رشد و تعالی جامعه است

گروه جهاد و حماسه: معاون برنامه‌ریزی و توسعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام برگزاری نخستین کنگره «فرهنگ حماسه» گفت: رشد و تعالی جامعه رابطه مستقیم با گسترش و ترویج فرهنگ حماسه دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی نخستین کنگره «فرهنگ حماسه»، علی اصغر کاراندیش؛ معاون برنامه‌ریزی و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «فرهنگ حماسه» در همه جوامع، از مهم‌ترين فرهنگ‌های كاربردی بوده كه موجب رشد و ترقی شده است و در كشور ما نيز، فرهنگ حماسه سبب موفقيت‌های بزرگی مانند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شده است و امروز نياز داريم اين فرهنگ را در همه عرصه‌ها به وضوح مشاهده كنيم و به كار ببنديم.

وی از برگزاری نخستین کنگره «فرهنگ حماسه» خبر داد و گفت: فرهنگ حماسه، فرهنگ غيرت و حميت دينی و ملی است و به معنی انجام كارهای بزرگ و خلق موقعيت‌های عالی با كمترين امكانات موجود است و اين فرهنگ بنياد رشد و ترقی در همه عرصه‌های اجتماعی، ورزشی، اقتصادی، سياسی و فرهنگی و دفاعی بوده و هست و ما امروز بيش از هر زمان ديگر به بسط و گسترش اين فرهنگ نياز داريم.

كارانديش با اشاره به وظيفه قانونی و رسالت ذاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ترويج فرهنگ به ویژه فرهنگ سازنده حماسه در مورد  دليل برنامه‌ريزی كنگره «فرهنگ حماسه»  گفت: در دوران دفاع مقدس، بخش‌های «حماسه‌سرايی» و «حماسه‌خوانی» رشد و توفيق بالايی يافت اما بعد از دوران جنگ تحميلی، رو به خاموشی نهاد و حيف است كه شاهد كم‌سويی آن باشيم؛ اين بود كه با احساس خلأ ناشی از نبود چنين برنامه‌ای،  به اين نتيجه رسيديم كه كاری منظم و مستمر تحت عنوان كنگره تعريف و اجرا كنيم.

رئيس ستاد كنگره «فرهنگ حماسه»، اين برنامه را مقدمه ای برای ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و مقاومت و تحول در فرهنگ حماسی جامعه خواند و افزود: پيش از اين تلاش‌هايی شده  و همايش‌ها و يادبودهايی با اين محتوا به اجرا در آمده، اما مقطعی بودن و نامستمر بودن آنها، باعث شد كه به نتايج دلخواه دست نيابند؛ لذا وجود كاری مستمر و برنامه‌ريزی شده لازم است تا كمبودها را جبران و نتايج لازم را حاصل نمايد.

وی به سه محور علمی، ادبی و هنری اين كنگره اشاره كرد و افزود: كارهای زيادی بايد در برنامه به انجام برسانيم اما برای شروع، در سه محور علمی و ادبی و هنری با برنامه‌هايی مانند ميزهای علمی در بخش علمی، حماسه سرايی و متن ادبی در بخش ادبي و حماسه‌خوانی و موسيقی حماسی در بخش هنر كار را شروع ميیكنيم و با ثبت دبيرخانه دائمی آن، در طول سال به مباحث تكميلی خواهيم پرداخت.

معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، اين برنامه را فرصتی برای تقدير از حماسه‌سرايان و حماسه‌خوانان دانست و افزود:

در بخشي از كنگره از خدمات مرحوم حميد سبزواری نيز تقدير خواهيم كرد. خدمات ادبی ايشان در حمايت از انقلاب اسلامي و دفاع مقدس و ارزش‌های دينی و ميهنی فراموش‌نشدنی و قابل تحسين است و ما به نيكويی از ايشان ياد خواهيم كرد و همچنين در هر كنگره از چهره‌های ماندگار حماسه‌خوانی و حماسه‌سرايی ياد می‌كنيم و خدمات آن‌ها را ارج خواهيم نهاد. ما به پاس استاد  حميد سبزواری كه شخصاً ارادت خاصی به ايشان دارم، اين برنامه را به مناسبت ارتحال ايشان برگزار می‌كنيم ضمن اين كه اهميت موضوع از يك سو و ارادت به اين استاد فرزانه و فعالان عرصه ترويج فرهنگ حماسه از دلايل مهمی بود كه شخصاً مسئوليت آن را به عهده بگيرم.

كارانديش با تشكر از سازمان‌ها و نهادها و شخصيت‌های علمی، ادبی و هنری كه از اين ايده استقبال و از آن حمايت كردند، از ديگر سازمان‌ها و نهادها و شخصيت‌هايی كه به اين موضوع علاقه‌مندند دعوت به همكاری كرد و افزود:

اين كنگره و موضوع و محتوای آن، به تمامی پيشكسوتان و علاقه‌مندان فرهنگ حماسه تعلق دارد و ما به ياری تك تك آن‌ها نيازمنديم و دست ياری همه را می‌فشاريم.

یادآور می‌شود، فراخوان، پوستر و ديگر برنامه‌های مرتبط با اين کنگره به زودی منتشر می‌شود و علاقه‌مندان به همكاری با اين برنامه می‌توانند با دبيرخانه كنگره «فرهنگ حماسه» به شماره تلفن 77608871-021 تماس حاصل نمایند.

captcha