علی درویشپور، دبیر اجرایی طرح «شمیم وحی» در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به مراحل اجرایی این طرح طی ماه مبارک رمضان امسال، گفت: این طرح حدود یک ماه در شهرها و استانهای مختلف کشور انجام گرفت که طی اختتامیه این طرح از دستاندرکاران، خادمان، فعالان و سایر علاقهمندانی که برای تحقق این طرح با مجریان همکاری داشتند، تجلیل به عمل آمد.
وی ادامه داد: این طرح در راستای تحقق منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه کرسیهای تلاوت قرآن و اینکه معظمله فرمودند قراء خوشخوان و خوشصوت در میان مردم با برپاییهای کرسیهای تلاوت قرآن حضور پیدا کرده و بدون تشریفات نسبت به اجرای تلاوت قرآن اقدام کنند تا مردم نسبت به استماع قرآن استفاده ببرند، از بهار قرآن سال 94 طراحی و شروع به کار کرد.
درویشپور با تأکید بر اینکه امسال برای دومین سال است که این طرح در سراسر کشور اجرایی شده، تصریح کرد: وجه تمایز این طرح با سایر فعالیتهای قرآنی مشابه در این است که در طرح شمیم وحی شاهد پیوند فعالیتهای قرآنی با کارهای عامالمنفعه و خیریه هستیم. با اجرای طرح شمیم وحی شاهد اجرای دستورات قرآن و به عبارت دیگر قرآن عملی هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اجرای طرح شمیم وحی در امسال با سال گذشته تفاوتهایی داشته است؟ عنوان کرد: این طرح در سال 94 بالغ بر 170 برنامه در 15 استان داشته است، اما طی امسال بیش از 300 برنامه در 20 استان و 30 شهر کشور داشتهایم.
دبیر اجرایی دومین طرح شمیم وحی تصریح کرد: در این سفرها علاوه بر برپایی کرسیهای تلاوت قرآن توسط حامد شاکرنژاد، دارنده رتبه بینالمللی، کشف و پرورش استعدادهای قرآنی در نوجوانان و جوانان در مناطق محروم که مستعد این فعالیتها بودهاند و تاکنون به آنها توجه نشده بود، انجام میگیرد.
وی ادامه داد: در سال 94، حدود 200 نخبه قرآنی و در سال 95 حدود 250 نوجوان و جوانی که دارای استعداد قرآنی بودند شناسایی شدند که برای اینها در طول هفته و طی دو روز شنبهها در مهدیه مشهد و دوشنبهها در مجتمع امام رضا(ع) تهران تحت نظارت این قاری بینالمللی تحت آموزش و تعلیم هستند.
درویشپور اظهار کرد: همچنین تجلیل از خادمان و پیشکسوتان قرآنی که سالیان سال در نقاط مختلف کشور مردم را با نور قرآن آشنا کردهاند، اما امروزه به آنها توجه نشده است، یکی از محورهای فعالیتهای کاروان شمیم وحی بود.
دبیر اجرایی طرح شمیم وحی اضافه کرد: تجلیل از خانواده شهدای دوران دفاع مقدس و خانوادههای مدافع حرم و همچنین با محوریت قرآن در مناطق کمبرخوردار افرادی که فرزندانشان مستعد بودند، اما به لحاظ هزینه قادر به ادامه تحصیل نبودند، هزینه تحصیل آنها پرداخت شد و کمک هزینه خرید جهیزیه به افراد کم برخوردار نیز داده شد. مشکلات مردمانی که در نقاط محروم و کمبرخوردار با مشکلاتی روبرو بودند را در حد توان و وسع برطرف کردیم.
وی درباره خیرین و همکاران این طرح، عنوان کرد: شهرداری تهران، سازمان تبلیغات اسلامی، ادارهکل صدا و سیمای مراکز استانها، مناطق سپاه استانها و خیلی از سازمانها در سطح استانها ما را در اجرای بهتر این طرح همراهی میکردند، اما تهیه اقلام و لوازم منزل و حل بخشی از مشکلات مالی توسط خیرین انجام میگرفت تا دستگاههای دولتی.
درویشپور در پاسخ به این سؤال که آیا محلی برای دریافت کمک خیرین در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: مؤسسه فرهنگی شمیم وحی از دو سال پیش ثبت شده و به صورت رسمی فعالیتش را با دفتر مرکزی در تهران انجام میدهد که علاقهمندان میتوانند به آن مراجعه کنند. همچنین در کنار آن کانال تلگرام این طرح به نشانی https://telegram.me/shamim_e_vahy برای اطلاع از روند فعالیتهای این کاروان قرآنی قرار دارد.
وی بیان کرد: از اقدامات شاخص شمیم وحی آزادسازی زندانیان و مددجویانی است که جرایم غیرعمد دارند که برخی از آنها به دلیل مبالغ ناچیز مدتهای طولانی در زندانها به سر میبردند که طی این سفرها به شهرستان، اقدام به آزادی افراد قابل توجهی به برکت قرآن کردهایم.