کد خبر: 3516757
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۹

گردهمایی جامعه مبلغان کشور برگزارشد

گروه حوزه‌های علمیه: گردهمایی جامعه مبلغان کشور امروز 31 تیرماه با حضور جمعی از خطبای برجسته در معاونت تبلیغ حوزه علمیه برگزارشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) این جلسه چهل و دومین جلسه جامعه مبلغان کشور بود که با موضوع «روحانیت و آسیب‌های اجتماعی» و با حضور مبلغان برتر کشور از جمله حجج اسلام والمسلمین رفیعی، نقویان و با حضور معاون تبلیغ حوزه برگزار شد.
حجت‌الاسلام مقدسی در سخنانی در این نشست گفت: روحانیت مرجع دانایی و مرزبان ارزش‌های دینی و تزریق کننده هنجارها و مانعی برای ناهنجاری‌های اجتماعی است.
وی با بیان اینکه یک عیب در یک روحانی به همه آنان تعمیم داده می‌شود افزود: برخی مرزهای نظری برای طلاب و روحانیون باید مشخص شود مثلا اینکه یک روحانی آیا می‌تواند وارد کسب و کار شود و اگر می‌تواند حد و مرز آن چیست و وارد چه نوع کارهایی نمی‌تواند بشود ولی هنوز این مرزها روشن نیست.
مقدسی خواستار دخالت مراجع تقلید در قانونگذاری شد و تصریح کرد: شاهد هستیم برخی قوانین انطباق با اسلام ندارد و تا روحانیت و حوزه دخالت نکند اصلاح نخواهد شد زیرا مبنای قانون کشور قانون فرانسوی است و مباحث فقه حکومتی مورد تدقیق و تحقیق قرار نگرفته است.
تربیت حافظان قرآن در زندان
حجت‌الاسلام والمسلمین صابری نیز در این جلسه گفت: روحانیت تاثیر زیادی بر مخاطبان خود دارد و نباید از این اثرگذاری ناامید باشیم برای نمونه در یکی از شهرهای کشور روحانیون ما توانسته‌اند در زندان تعداد زیادی حافظ قرآن تربیت کنند.
وی با بیان اینکه باید در کنار جنبه‌های سلبی به ایجابی هم توجه کنیم اظهار کرد: مثلا در برخی مراسم به مردم می‌گوییم شادی نکنید ولی آیا جایگزین هم برای آن داریم که پس چه کنند یعنی شاخصه شادی اسلامی تعریف شده است؟ .
این خطیب عنوان کرد: برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی باید جریان‌سازی فرهنگی ایجاد کنیم و به آسیب‌ها نگاه جامعی داشته باشیم همچنین مسئله پرهیز از تنزیه مسئولان هم که برخی بر آن تاکید کردند مسئله درستی است.
وی به ذکر نمونه‌ای از تاثیرگذاری روحانیت در فضای اجتماعی پرداخت و عنوان کرد: ما یکی از مشکلات شهر مشهد را که حاشیه‌نشینی است برای یکی از مراجع تقلید توضیح دادیم و ایشان روی این مسئله حساس شدند و هم اکنون در حال احداث حوزه علمیه در این منطقه و فعالیت‌های فرهنگی هستند.
دفاع از مبلغان
 همچنین حجت‌الاسلام نقویان بر لزوم دفاع حوزه علمیه از مبلغان آمر به معروف و ناهی از منکر تاکید کرد و افزود: اگر خطیب و مبلغی در منبر از حقی دفاع کرد و امر به معروف و نهی از منکر انجام داد حوزه علمیه باید از او دفاع کند و اگر در بیان سخنانش اشتباهی هم داشت به او تذکر بدهند.
وی تاکید کرد: دفاع از مبلغ سبب می‌شود تا افراد دست از امر به معروف و نهی از منکر برندارند و عقب‌نشینی نکنند.  
همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محدثی از استادان حوزه نیز در سخنانی با بیان اینکه روحانیت باید در تبلیغات خود بازنگری داشته باشد گفت: بازنگری در انتخاب مخاطبان، شیوه‌ها و روش‌های تبلیغ و بازنگری در محتوای تبلیغ سه نوع بازنگری است که باید در تبلیغ اعمال شود.
وی به بیان برخی ناهنجاری‌های اجتماعی پرداخت و ادامه داد: اعتیاد، روابط حرام، شراب‌خواری، طلاق، ازدواج سفید، جشن طلاق، کاهش ازدواج، بدحجابی، طبقاتی شدن جامعه به فقیر و غنی، به رخ کشیدن ثروت توسط عده‌ای ثروتمند، قاچاق، احتکار، دلالی، ربا، اختلاص، سیستم نادرست بانکی، قبح‌زدایی از محرمات و اختلاط  زن و مرد و ... از جمله مشکلات اجتماعی هستند بنابراین در برخورد با این آسیب‌ها باید نگاه جامعی داشته باشیم.
محدثی تصریح کرد: برخورد با برخی از این ناهنجاری‌ها، مسئله و وظیفه حاکمیت است و برخی وظیفه مبلغان و حوزه که در منابر، صدا و سیما و کتب و مقالات و ... بگویند و راه حل بدهند.
وی خواستار ایجاد نهاد تبلیغی و تشویقی در حوزه شد تا در مواردی که مبلغان به امر به معروف می‌پردازند به تشویق آنان بپردازد و اگر اشتباهی در بیان برخی مسایل داشتند تذکر ناصحانه به آنان بدهد.
لزوم تدبیر برای برخورد با مشکلات فضای مجازی
تدبیر اساسی اندیشیدن برای برخورد با تهاجمات ماهواره و فضای مجازی، ترویج دین در شبکه‌های اجتماعی، ارایه ساندویچی مسایل به صورت کوتاه و شیرین و اینکه هر منبری مقید شود تا مطالب شیرین و جذاب خود را به صورت کوتاه چنددقیقه‌ای در فضای مجازی قرار دهد از جمله مطالبی بود که در این جلسه عنوان شد.
همچنین برخی از حاضران ایجاد جذابیت برای جذب جوانان به سمت دین مانند فیلم‌های با جاذبه، برگزاری اردو و تبلیغ چهره به چهره و هزینه کردن در مسایل فرهنگی و عدم غفلت ورحانیت از خود را از دیگر راه‌کارهای موفقیت در مسایل فرهنگی برشمرد.
captcha