فرشته ماشاءاللهی، هنرمند خوشنویس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه وی خط نستعلیق را نزد استاد بهمن پناهی آموخته است، اظهار کرد: برای اولین بار در سال 74 نزد استاد پناهی مشغول یادگیری خوشنویسی شدم، اما در ادامه داشتههای خود را نزد استاد احمد پهلوان تقویت کردم. در ادامه راه، خط دوم خود را در حوزه شکسته نستعلیق از سال 76 در محضر استاد اسرافیل شیرچی آموختم و از سال 78 نیز با گرفتن درجه ممتازی از انجمن خوشنویسان، کار آموزش را در فرهنگسراها آغاز کردم.
وی درباره کتابت قرآن با خط نستعلیق چنین اظهار نظر کرد: به نظرم نستعلیق میتواند خطی پایه در کتابت قرآن باشد، چون هم به لحاظ زیبایی و هم به لحاظ خوانایی برای کتابت قرآن بسیار شایسته است. برای نمونه قرآن به خط استاد سیدحسین میرخانی یکی از زیباترین قرآنهایی است که در این حوزه کتابت شده. در تکمیل توضیح ارائه شده باید بگویم که نستعلیق پایه خط ایرانی است و برای همین خوانایی قرآن با این خط برای مخاطبان راحتتر است.
ماشاءاللهی در پاسخ به این سوال که چرا برخی خوشنویسان به ویژه آنها که خط نسخ کار میکنند، معتقد هستند که هیچ خطی خوانایی خط مورد نظرشان را در کتابت قرآن ندارد، چنین توضیح داد: این نظر دیدگاه آنان است، چون خود در این خط فعال هستند، اما دلیل اینکه چرا این طور میاندیشند به نظرم آن است که متصور هستند چون قرآن به زبان عربی نازل شده، کتابت آن هم باید با خط نسخ که عربی است صورت گیرد و این رویکرد قابل قبولتر است.
این خوشنویس درباره چاپ قرآنهای فاخر نیز این گونه توضیح داد: به نظر میآید هزینه کردن در عرصه قرآنهای فاخر بسیار پسندیده است، چون هر اقدامی که به نوعی در پی ترویج قرآن و مفاهیم آن انجام شود مورد قبول است، به همین دلیل نباید چنین کارهایی را به عنوان هزینه اضافه نگریست.
ماشاءاللهی در انتها با بیان اینکه وضعیت حاکم بر خوشنویسی مساعد نیست، بیان کرد: فضایی که از نظر اقتصادی در عرصه هنر خوشنویسی حاکم است رضایتبخش نیست، چون هنرمندانی که میخواهند از این راه ارتزاق کنند با مشکلات عدیدهای مواجه هستند. این محدودیت نیز در شرایطی است که بسیاری از هنرمندان جوانی خود را در این راه گذاشتهاند و دیگر قادر نیستند هنر دیگری را بیاموزند.