سعید مستفیضی، سرپرست گروه موسیقی «حافظ شیراز» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: پیش از این بسیاری از جشنوارهها و رویدادهای هنری در زمینه موسیقی به ویژه موسیقی فولکلور و اقوام ایرانی مجال مناسبی را فراهم میکردند تا گروههای کمتر شناخته شده که استعداد و بضاعتی قابل قبول در تولید و اجرای قطعاتی نوعاً مذهبی و میهنی دارند، عرض اندام کنند که نمونه بارز آن جشنواره زاگرسنشینان و همچنین جشنواره خنیاگران انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: خوشبختانه امسال ظرفیت مناسبی در زمینه موسیقی با پرداختن به موضوع و مضمون رضوی در قالب برگزاری نخستین جشنواره موسیقی آواها و نواهای رضوی پدید آمده است که توقع میرود چشمانداز این جشنواره نیز شناسایی و حمایت از گروههای موسیقی مستعد در عرصه هنری باشد که در خدمت مضامین دینی و مذهبی است.
این کارشناس موسیقی تصریح کرد: البته شاید یک ایراد کلی به جشنوارهها و رویدادهای برگزار شده در این سطح و قالب وارد باشد و آن اینکه متأسفانه به دلیل سیاستگذاریهای مقطعی مسئولان برگزاری، تنها بروز خلاقیت گروههای موسیقی به زمان برگزاری جشنواره مربوط میشود و پس از آن شاهد تداوم حمایت از این گروهها برای بروز خلاقیت ایشان نیستیم.
مستفیضی در ادامه افزود: از آنجا که شخصاً در بسیاری از این جشنوارهها و رویدادهای موسیقایی شرکت داشته و دارم، از نزدیک شاهد تلاش مسئولان برگزاری جشنواره در حمایت از گروههای موسیقی به ویژه نسل جوان به منظور اجرای هر چه موفق آثارشان هستم و البته کوشش در این راستا که زمینه برای فعالیت حرفهای آنها نیز در سایر مواقع فراهم شود.
وی گفت: با وجود استعدادهایی که در زمینه موسیقی به ویژه آن قسم از این هنر که به مضامین دینی و ارزشی توجه دارد را شاهد هستیم، اما آثار بروز یافته از سوی بسیاری از آنها حتی در صورت تولید، قابلیت نشر را ندارند و تنها در عرصه رقابتی شرکت داده میشوند.
مستقیضی در پایان تأکید کرد: به نظر من جشنوارهای همچون آواها و نواهای رضوی که نخستین دوره خود را امسال تجربه میکند باید نگرشی زیربنایی به این گونه از موسیقی داشته باشد و با الگوسازی براساس سنتهای قدیمی موسیقی نزد اقوام ایرانی به پرورش گروههای موسیقی مبادرت ورزد که منجر به تولید آثار فاخر و ماندگار شوند.