کد خبر: 3517357
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸
کاراندیش:

كنگره فرهنگ حماسه یک ضرورت است

گروه جهاد و حماسه: ترويج فرهنگ حماسه با توجه به جميع ابعاد اقتصادی، فرهنگی، دفاعی، سياسی و حتی ورزشی برای جامعه امروز ما، بسيار لازم و ضروری است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی نخستین کنگره فرهنگ حماسه، معاون توسعه، مديريت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز دوشنبه، سوم مردادماه در حاشيه نخستين جلسه برگزاری كنگره فرهنگ حماسه گفت: فرهنگ زيربناست و كار فرهنگی در ارتباط با حماسه نيز كاری بنيادين و زيربنايی بوده و لازم است كه این فرهنگ را در همه ابعاد در جامعه طرح و با برنامه‌ريزی و با نگاهی بلند‌مدت به سمت فرهنگ‌سازی آن حركت كنيم.

علی‌اصغر كارانديش، فعاليت‌های انجام شده در اين رابطه را ستود، ولی مقطعی و محدود بودن آن را از نقاط ضعف اين برنامه‌ها دانست و گفت: طرح فرهنگ حماسه در يك بعد خاص، آن را به فرهنگ عمومی تبديل نمی‌كند؛ بنابراين بايد از همه‌‌ ابعاد به اين مهم انديشيد و برای آن تلاش كرد.

وی از حضور معاونت‌ها، دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با موضوع در ستاد كنگره فرهنگ حماسه خبر داد و افزود: اين يك كار جمعی است كه بايد با فكر و عمل جمعی توأم شود تا به نتيجه دلخواه و در شأن ملت ايران بينجامد؛ از اين رو ما از همه نهادها و دستگاه‌های مرتبط دعوت به عمل خواهیم آورد تا كاری ماندگار و مستمر آغاز شود.

رئيس كنگره، ابعاد فعاليت امسال كنگره فرهنگ حماسه را در سه بخش علمی، ادبی و هنری تشريح كرد و گفت: در بخش علمی شاهد ميزگردهای علمی، در بخش هنری شاهد فعاليت در ابعاد حماسه‌نوازی(موسيقی و مارش حماسی) و حماسه‌خوانی(مانند كارهای آهنگران و نسل حماسه‌خوان دهه شصت و پيگيری آن تا امروز و تداوم آن تا فردا) و در بخش ادبی در ابعاد شعر حماسی و متن ادبی حماسی حركت خواهيم كرد و با همفكری با متخصصان، نسبت به چگونگی توسعه و ادامه فعاليت كنگره تصميم‌گيری خواهيم كرد.

وی در پاسخ به اين سؤال كه چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اين فعاليت شده است، گفت: اول اينكه فرهنگ حماسه ضرورت روز جامعه ماست و ما در همه شرايط به خصوص اقتصادی و دفاعی در شرايطی هستيم كه به ترويج اين فرهنگ به عنوان يك اقدام راهبردی به طور جدی نياز داريم و دوم اين كه كار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فرهنگ‌سازی است و ما به عنوان متولی فرهنگ جامعه، به نيازها توجه و سعی می‌كنيم خلأهای فرهنگی را رصد و پُر كنيم. علاوه بر وظايف قانونی فرهنگسازی، نص صريح سند ابلاغی نظام در خصوص ترويج فرهنگ ايثار، جهاد و شهادت دستگاه‌های فرهنگی را به فعاليت جدی در اين حوزه تكليف كرده است و ما در ابتدای دولت يازدهم با راه‌اندازی خانه فرهنگ ايثار و مقاومت كارهای بسيار خوب و ارزنده‌ای انجام داده‌ايم كه اين كنگره يكی از آنهاست و ما با قوت آن را پيش خواهيم برد.

كارانديش با مروری بر برنامه‌های خانه فرهنگ ايثار مانند جايزه ايثار و رسانه، كتابخانه مهربانی، ايثار و اقتصاد مقاومتی و ... افزود: ما روی ترويج فرهنگ ايثار و مقاومت و ابعاد و جنبه‌های آن سرمايه‌گذاری جدی كرده‌ايم و تلاش‌هايمان در اين حوزه را افزايش خواهيم داد، زيرا اين فرهنگ سازنده می‌تواند سرنوشت ما را به بهترين نحو رقم بزند، همان‌طور كه در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی چنين بود.

وی عنوان کرد: فرهنگ حماسه، لازمه زندگی و افتخار هر جامعه‌ای است و فقط به جامعه ما اختصاص ندارد و ما در اين باره بايد تلاش بيشتری بكنيم. كنگره فرهنگ حماسه برای جامعه بسيار مفيد است و برگزاری آن مورد حمايت ماست. از متخصصان و صاحبان نظر در اين رابطه دعوت به همكاری می‌کنیم و اميدوارم كه كاری مستمر و با برنامه و ماندگار خلق كنيم.

یادآور می‌شود، ستاد عالی كنگره به زودی تاريخ و زمان و مكان برگزاری آن را اعلام خواهد کرد.

captcha