کد خبر: 3517746
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶
معاون اجتماعی بنیاد شهید عنوان کرد:

تلاش برای بهبود وضعیت معیشت خانواده شهدا/ پرداخت بدهی 3800 میلیاردی به ایثارگران

گروه جهاد و حماسه: مهدی ایزادی، پیش از ظهر امروز در نشستی خبری، برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران برای بهبود وضعیت معیشت ایثارگران و خانواده‌های شهدا را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهدی ایزدی، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، امروز، 4 مردادماه، در نشستی خبری که در محل این بنیاد برگزار شد، به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت معیشتی خانواده شهدا پرداخت.
وی در این نشست به برخی از وظایف بنیاد شهید و امور ایثارگران اشاره کرد و گفت: این بنیاد پنج اداره کل دارد که به مشکلات ایثارگران و کمک‌رسانی به آن‌ها می‌پرازد.
ایزدی رسیدگی به گلزار شهدا را مورد اشاره قرار داد و افزود: طرح مناسب‌سازی گلزار شهدا با اعلام به خانواده‌های معظم شهدا و کسب رضایت از ایشان صورت می‌گیرد. در این طرح گلزار شهدا دست‌خوش تغییرات عمرانی می‌‌شوند؛ رفع ناهماهنگی قبور و مشکل چیدمان و دیگر مسائل مربوط به قبور شهدا هدف اصلی این طرح بوده و قبل از هر عملی از قبور عکس و فیلم تهیه می‌شود تا این امر به‌شکل دقیق صورت گیرد. در این میان ممکن است سنگ قبر‌ها شکسته شوند و یا خسارات دیگری رخ دهد لذا قبل از هر عملی از خانواده شهدا رضایت کسب می‌شود.
 وی در ادامه یادآور شد: در آیین‌‌نامه شهدا آمده است که، هرکسی که توسط گروه‌های معارض و دشمن کشور کشته شود، شهید محسوب می‌شود. پس از جنگ تحمیلی مناطق مرزی کشور به‌عنوان مناطق عملیاتی معرفی شدند لذا نظامیان کشته شده در این مناطق نیز شهید هستند. در رابطه با محیط‌بانان نیز بر اساس بند۱۴ ماده سه آیین‌نامه آمده است که افرادی که به سبب تعهدات شغلی مورد حمله افراد معارض و یا دشمن قرار می‌گیرند و کشته می‌شوند نیز شهید محسوب می‌شوند.
وی افزود: شورای شهر تهران نیز تصویب کرد که آتش‌نشانانی که حین انجام وظیفه کشته می‌شوند، شهید حساب شده و از تسهیلات آن برخوردار شوند.
معظل بیکاری در بین ایثارگران
ایزدی در مورد رسیدگی به وضعیت اشتغال ایثارگران نیز تصریح کرد: ایثارگران از تسهیلات شغلی برخوردار هستند که با ادارات هماهنگ شده و ادارات نیز از ایثارگران پذیرش دارند، اما در این میان ایثارگرانی وجود دارند که توانایی انجام کار ندارند و یا علاقه‌ای به انجام کار دولتی ندارند، برای این ایثارگران نیز تسهیلات راه‌اندازی شغل در نظر گرفته‌ایم و تلاش کرده‌ایم تا دریافتی حقوق ایثارگران با متوسط حقوق کارکنان دولتی برابر باشد اما دریافتی یک ایثارگر از کارافتاده نمی‌تواند مانند یک کارمند دولت که از اضافه‌کاری و حق مأموریت و ... برخوردار است، برابری کند ولی حکم حقوقی ایثارگران با حکم حقوقی کارکنان برابر است اما با تمام این تلاش‌ها چرخه بیکاری همواره وجود داشته است؛ چراکه عده‌ای مشغول کار می‌شوند و عده دیگر فارغ‌التحصیل شده و یا از کار افتاده می‌شوند و به جمع بیکاران می‌پیوندند. در این چند سال اخیر 38 هزار شغل برای ایثارگران ایجاد کرده‌ایم ولی هنوز 47 هزار نفر از ایثارگران و خانواده‌های آن‌ها بیکار هستند.
وضعیت مسکن ایثارگران
وی همچنین در مورد مسکن ایثارگران و خانواده شهدا تصریح کرد: به گروه‌های ویژه‌ای از جانبازان و والدین شهدا که وضعیت مسکن مناسبی از لحاظ ساختار ساختمان اعم از آسانسور، شیرآلات و به طور کلی تعمیرات منزل ندارند، از طرف بنیاد شهید کمک‌رسانی می‌شود و منازل آن‌ها مناسب‌‎سازی می‌شود. از طرف دیگر ایثارگرانی را که واجد دریافت مسکن بودند، در مسکن مهر و یا ساختمان‌هایی که توسط بنیاد با کمک ایثارگران ساخته می‌شود، اسکان داده می‌شوند که اخیراً در شهر قم 405 واحد مسکونی تحویل این عزیزان شد.
قطعه صالحین؛ مخصوص والدین شهدا
ایزدی در ادامه به والدین شهدا اشاره کرد و گفت: اکنون میانگین سنی والدین شهدا 79 سال است و ما حدود 175 هراز ولی شهید داریم؛ والدین شهدا نیز در قطعه صالحین و یا قطعه‌های کنار شهدا دفن می‌شوند. این والدین در استان قزوین قطعه‌های مخصوص دارند و در باقی استان‌ها ممکن است جایگاه مخصوصی نداشته باشند.
3800 میلیارد تومان بدهی ایثارگران پرداخت شد
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید با اشاره به معوقات و بدهی‌های این بنیاد، تصریح کرد: از سال 1376 به بعد به کسری بودجه برخوردیم و تصویب قانون‌ها و شرایط مختلف باعث شد تا بنیاد شهید به ایثارگران حدود 3800 میلیارد تومان بدهکار شود. اکنون بدهی همه آزادگان، جانبازان و خانواده‌های شهدا که تا سال 1390 طلبکار بودند، پرداخت شده و همچنین در برخی از استان‌ها مطالبات سال 1391 نیز پرداخت شده و قرار است تا پایان سال کل بدهی سال 1391 پرداخت شود. مطالبات سال 1392 نیز در شش ماهه اول سال بعد پرداخت خواهد شد. خوشبختانه در سال 1394 نیز بدهی نداشتیم.
اتباع خارجی مدافع حرم از شهدای ما هستند
ایزدی در پایان به شهدای مدافع حرم اشاره و بیان کرد: اتباعی که در دفاع از حرم کنار ما هستند و به شهادت می‌رسند، را شهید اعلام می‌کنیم و خانواده آن‌ها نیز از تسهیلات خانواده شهدا برخوردار می‌شوند اما ممکن است به‌ دلیل نداشتن اقامت و مجوزهای حضور در کشور نتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. داوطلبان حضور در این مناطق نیز در صورت تایید آن‌ها از طرف یگان‌های ارسال‌کننده، شهید محسوب می‌شوند و خانواده‌های آن‌ها از تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران برخوردار هستند.
captcha