کد خبر: 3519521
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
مرتضوی:

فاز نخست مکانیزه شدن تصحیح قرآن آماده بهره‌برداری است

گروه ادب: مدیر اداره تصحیح قرآن سازمان دارالقرآن‌الکریم با بیان اینکه فاز نخست مکانیزه شدن تصحیح قرآن آماده بهره‌برداری است، گفت: با اجرای این طرح از وجود مصححان بی‌نیاز نمی‌شویم.

عزیزالله مرتضوی، مدیر اداره تصحیح قرآن سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره مکانیزه شدن تصحیح قرآن گفت: این طرح در سه فاز اجرا خواهد شد که فاز نخست آن به زودی به بهره‌برداری می‌رسد؛ چرا که با برخی ایرادات و اشکالات نرم‌افزاری مواجه شده و با رفع این اشکالات آماده بهره‌برداری می‌شود.
وی افزود: اغلاط موجود در قرآن توسط این نرم‌افزار شناسایی و تصحیح می‌شود، البته این نرم‌افزار در حال حاضر برای قرآن با خط عثمان‌طه و 15 سطری کاربرد دارد و در فازهای بعد، خطوط و سطرهای گوناگون مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
مرتضوی با اشاره به روش کار این نرم‌افزار گفت: قرآن بدون غلط در نرم‌افزار وجود دارد و زمانی که می‌خواهیم قرآنی را تصحیح کنیم، فایل مورد نظر را در این نرم‌افزار قرار داده و با مطابقت آن با قرآن صحیح، اغلاط شناسایی و اصلاح می‌شود.
وی با بیان اینکه این نرم‌افزار در حال آزمایش است، عنوان کرد: باید مدتی از اجرای این آزمایش سپری شود تا به جمع‌بندی برسیم که این کار حداقل شش ماه تا یک سال زمان می‌برد.
مرتضوی در پاسخ به اینکه آیا با اجرای این طرح، باز هم به فعالیت مصححان نیاز است، بیان کرد: با اجرای این طرح بخشی از کارها به مصححان واگذار می‌شود؛ از این رو کار تصحیح با وجود این نرم‌افزار مقداری سبک‌تر خواهد شد، نه اینکه به طور کامل از وجود مصححان بی‌نیاز شویم.
مدیر اداره تصحیح قرآن سازمان دارالقرآن الکریم درباره زمان بهره‌برداری از این نرم‌افزار گفت: در حال حاضر نواقص این نرم‌افزار شناسایی و مشکلات فنی آن رفع می‌شود تا در آینده نزدیک به بهره‌برداری کامل برسد.
captcha