این مراسم با پخش سرود ملی ایران و قرائت آیاتی از کلامالله مجید توسط خرمیان، از قاریان ممتاز کشورمان آغاز شد و در ادامه حجتالاسلام دعایی به نمایندگی از اصحاب رسانه به ایراد سخنرانی پرداخت.
دعایی در سخنانی که آغازش همراه با مزاح و پایانش همراه با بغض بود، از ظریف به عنوان سرداری در خدمت نظام یاد کرد و خطاب به وی گفت: کسانی که اندکی درک و وجدان داشته باشند قدردان زحمات شما خواهند بود.
وی در ادامه با اشاره به فرارسیدن روز خبرنگار، رسانه را رکنی از ارکان هویت حاکمیت ملی دانست و بر تأثیر رسانه بر سرنوشت ملی تأکید کرد.
دعایی در ادامه لوح یادبودی را به نمایندگی از اصحاب رسانه به وزیر امور خارجه تقدیم کرد؛ حجتالاسلام دعایی فرازهای پایانی متن لوح یادبود را همراه با بعض قرائت کرد.
پس از اهدای لوح یادبود از سوی رسانهها به وزیر امور خارجه، محمدجواد ظریف در جایگاه حاضر شد و در سخنانی کوتاه ضمن گرامیداشت 17 مردادماه، روز خبرنگار و نیز گرامیداشت یاد جمعی از دیپلماتهای کشورمان که در نمایندگی جمهوری اسلامی در مزار شریف به شهادت رسیدند، گفت: رسالت دیپلماسی و رسانهای کشور همزاد و همراهی بوده و هست و خون شهدای رسانه و سیاست خارجی یک بار دیگر پیوند مقدس بین این دو را مشخص کرد که امیدواریم این همدلی و همراهی برقرار و پابرجا باشد.
ظریف همچنین یاد خوانساری، خبرنگار فقید فارس را گرامی داشت و با اشاره به شهادت چهار نفر از همکاران خود در فاجعه منا، از خداوند متعال علو درجات را برای تمام شهدای فاجعه منا مسئلت کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه بحث رسانه در وزارت امور خارجه از مهمترین کارهای این وزارتخانه بوده است، به انتخاب سه سخنگو طی دوران وزارتش اشاره کرد و گفت: سرکار خانم افخم هماکنون به عنوان اولین سفیر زن جمهوری اسلامی ایران در مالزی مشغول به خدمت هستند؛ آقای جابری انصاری نیز که معاونت عربی ـ آفریقایی را بر عهده گرفتند و آقای قاسمی نیز چند هفتهای است مسئولیت سخنگویی را بر عهده دارند که هر سه این افراد از شخصیتهایی هستند که برای بخش رسانه اهمیت زیادی قائل بودند.
در پایان این مراسم، تودیع جابری انصاری به عنوان سخنگوی سابق و معارفه بهرام قاسمی به عنوان سخنگوی جدید وزارت امور خارجه برگزار و سپس ضیافت نهار با حضور اصحاب رسانه برپا شد. در پایان نیز خبرنگاران با محمدجواد ظریف عکس دست جمعی گرفتند.