وی افزود: انتقال مفاهیم دینی و اسلامی به زبان هنر دارای ظرایفی است که اگر آن را رعایت نکنیم، اثر ارائه شده نخواهد توانست با مردم ارتباط برقرار کند. به همین دلیل استفاده از کارشناسان خبره میتواند تا حد بسیاری ما را در رسیدن به خواستههایمان کمک کند.
مدیر فرهنگسرای فردوس ادامه داد: در فرهنگسرای فردوس سعی میکنیم در کنار ارائه فعالیتهای هنری، وجه سرگرمی و جذابیت لازمه آن را فراموش نکنیم. چون تجربه ثابت کرده است که هیچ مسئول هنری بدون داشتن زیبایی تصویری نمیتواند با تماشاگر ارتباط برقرار کند.
این مدیر سینمای ادامه داد: در این مرکز با نمایش فیلمهای سینمای و نقد و بررسی آنها با حضور عوامل فیلم سعی داریم که پیام مورد نظر فیلم را بهتر ارزیابی کنیم. برای نمونه وقتی فیلم «ایستاده در غبار» را با حضور عوامل به نقد و بررسی میگذاریم تماشاگر درمییابد که این گونه تولیدات چه دشواریهایی دارد و همچنین با چه هدفی ساخته شده است.
وی درباره فعالیتهای نمایشی فرهنگسرای فردوس چنین توضیح داد: در محرم سال گذشته به مدت 5 شب به اجرای تعزیه با حضور هنرمندان کرجی پرداختیم. در هر یک از این نمایشهای مذهبی روایتی از عاشورا به صورت تعزیه روی صحنه رفت. این نمایشها به اندازهای تاثیرگذار بود که مردم را احساساتی کرد و اشک از چشمانشان جاری شد.
رونق محصولات در سایه قرآن
پورمند با بیان اینکه هنرهای تجسمی یکی از عرصههای جدی برای جذب مخاطب در حوزه مسائل دینی است، تاکید کرد: در تمام مناسبتهای مذهبی فرهنگسرای فردوس نمایشگاههای مختلفی با محوریت خوشنویسی، معرق، تذهیب، نقاشی و ... برگزار میشود. این قبیل نمایشگاهها کمک میکند تا هنر دینی رونق پیدا کند، چون در سایه آن بسیاری از آثار به فروش میرسد. برای مثال هم اکنون در گالری اصلی فرهنگسرا، نمایشگاهی از آثار استاد غفاریان، هنرمند معرقکار در حال برگزاری است.
مدیر فرهنگی منطقه 5 در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: معمولاً جامعه این طور تصور میکند که مناطق شمالی کشور کمتر پذیرای هنرها و فعالیتهای مذهبی هستند، در صورتی که این باور به شدت نادرست است، چون بارها شاهد بودهایم که چگونه مردم از فعالیتهایی که بار مذهبی داشته، استقبال کردهاند. برای نمونه حضور مردم در جلسات نقد و بررسی فیلمها گواه بارزی برای ثبات این ادعاست.
پورمند با بیان اینکه ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی از اهم فعالیتهای فرهنگی این مرکز است، گفت: مقام معظم رهبری بارها بر ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی توصیه کردهاند، برای همین ما رسالت خود میدانیم که این مطالبه را در فعالیتهایمان به صورت جدی پیگیری کنیم. بهترین روش برای دستیابی به این خواسته نیز استفاده از زبان هنر است. البته توجه داریم که نیازهای نسل جوان نیز باید مد نظر قرار گیرد.
وی اظهار کرد: برپایی نمایشگاههایی که در آنها لباس و پوشاک اسلامی تبلیغ میشود، نمونه بارزی برای اقدامات مد نظر است. چون اگر مردم بدانند که میتوان با بهرهمندی از آموزههای اسلامی، زیباییهای پوششی نیز داشت، مطمئناً آن را قبول کرده و پذیرایش خواهند شد.
مشکلات اشاعه فرهنگ دینی چیست؟
مدیر فرهنگسرای فردوس در پاسخ به این سوال که مشکلات فرهنگسراها برای اشاعه فرهنگ دینی چیست، بیان کرد: ما در حوزه امکانات به شدت از کمبودها رنج میبریم، البته سعی میکنیم با درآمدزایی گوشهای از این نقصانها را پوشش دهیم، اما باز هم کمبودهایی مد نظر وجود دارد. کمبودهایی که اگر با تخفیف بودجه کافی برطرف شود، دستاوردهای پیش رو بسیار بیشتر از آن چیزی خواهد بود که هم اکنون شاهدش هستیم.
وی درباره فعالیتهای فرهنگسرا نیز این گونه اطلاعرسانی کرد: تمام تلاش ما این است که در کنار کارهای فرهنگی و هنری از بحث آموزش غافل نشویم. برای همین برگزاری کلاسهای قرآن و اجرای نمایشهای قرآنی از اهم اتفاقاتی است که در این فرهنگسرا رقم میخورد.
پورمند ادامه داد: موضوعات قرآنی یکی دیگر از آیتمهای این فرهنگسرا در تمامی امور است، البته کارهای مذهبی همه به نوعی بار قرآنی دارند، اما همیشه به صورت ویژه، مضامین قرآنی را در کارهایمان لحاظ میکنیم. برای مثال وقتی میخواهید یک نمایشگاه خوشنویسی برپا کنید، آن نمایشگاه حتماً باید از آثار قرآنی نیز بهره برده باشد.