جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره ولنگاری فرهنگی در عرصه سینما و هنر گفت: وقتی بحث ولنگاری فرهنگی پیش میآید، ابتداییترین شکلی که برای تعریف آن در نظر گرفته میشود به پوشش هنرمندان بر میگردد؛ در صورتی که این موضوع تنها بخش کوچکی را دربر میگیرد و قسمت عمدهای از این آسیب به معنا و مفهومی که در آثار وجود دارد مربوط میشود.
کارگردان فیلم «طاووسهای بی پر» ادامه داد: فعالیت در عرصه استکبارستیزی گام دیگری است که باید در جهت مبارزه با ولنگاری فرهنگی برداشت. برای رسیدن به این خواسته هم، تنها نباید به یک یا دو روش اکتفا کرد؛ همچنین افرادی که میخواهند موضوع به این مهمی را مد نظر قرار دهند حتماً باید دغدغه این معنا را هم داشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که وی به عنوان یک سینماگر چه قدمی در جهت ولنگاری فرهنگی برداشته است؟ گفت: اخیراً مستندی تحت عنوان «روی موج دریا» ساختهام که توانست در جشنواره روحالله و مدافعان حرم برگزیده شود. در این کار به رابطه امام راحل(ره) با مدافعان حرم پرداخته میشد، البته شاید این سوال در ذهن پیش بیایید که چگونه چنین اتفاقی قابل رخ دادن است، زیرا امام 26 سال پیش از دنیا رفته است؟
این فیلمساز افزود: جواب به این سوال به نوعی پیام فیلم را مشخص میکند؛ پیامی که در بسیاری از کارهای دیگر هم میتواند مد نظر قرار گیرد، البته درباره تاثیرات چنین کارهایی باید این نکته را هم متذکر شوم که فیلمهایی که محوریت آنها موضوعاتی چون حضرت امام (ره) است، میتواند قدم بزرگی در جهت مبارزه با ولنگاری فرهنگی باشد.
این فیلمساز در انتهای سخنان خود گفت: توجه دغدغهمند به ولنگاری فرهنگی تنها به موضوعات انقلابی خلاصه نمیشود، بلکه به دغدغههای ملی نیز مربوط میشود. برای مثال اخیراً نگارش فیلمنامهای را به پایان رساندم که محور آن بحث کمآبی است. اتفاقی که این روزها به شدت مردم کشورمان را آزار داده. برای همین آگاهسازی در این عرصه میتواند دستاوردهای بسیار خوبی برای کشور داشته باشد.